5 съвета за избор на най-добрата VPN услуга за P2P активност за споделяне на файлове

P2P споделянето на файлове или торент обикновено е едно от нещата, които много доставчици на VPN услуги се опитват да избегнат. Това е така, защото не само тази дейност принадлежи към сивата зона на интернет, но и може да източи ресурсите, които имат. Когато извършвате P2P дейност за споделяне на файлове, трябва непрекъснато да включвате връзката и предаването на данни ще продължи да работи, да качва и изтегля данни. Това е причината не всички доставчици на VPN да предлагат функцията за торент в тяхната услуга.


Всъщност само най-високия клас VPN услуги ще имат смелостта да предложат на потребителите възможността да извършват дейностите на торент, тъй като това е част от правата на потребителя да използва интернет, както искат. Тъй като няма много услуги, които предоставят функция за торентинг за тяхната частна връзка, трябва да избирате между тях много внимателно. Ето 5 съвета, за да изберете най-добрата VPN услуга за P2P споделяне на файлова дейност:

1. Уверете се, че не следи вашите данни

Това е важно, защото не всички държави ще ви позволят да извършвате P2P дейност за споделяне на файлове, защото някои държави смятат, че това е незаконно. Ето защо трябва да изберете частната връзка, която не следи вашите данни. Не искате да бъдете наблюдавани от вашия доставчик на VPN услуги, просто защото това е вашите права да оставате анонимни и частни онлайн и е ваша отговорност да използвате онлайн трафика си според вашите нужди. Изберете VPN услугата, която не предлага политика за регистриране, за да позволи напълно анонимна торент-активност.

2. Тя трябва да има споделен частен IP адрес

Споделен частен IP адрес е трудно да се проследи, тъй като използвате IP адреса, използван от другите потребители на VPN. По този начин, въпреки че някой успя да проследи вашия IP адрес, той ще стигне до извода, че такъв IP адрес се използва от множество потребители едновременно. Когато извършвате дейности за изтегляне, споделеният IP адрес е полезен за замъгляване на онлайн следите ви и за невъзможно трети страни да проследят вашия споделен частен IP адрес във вашето устройство.

3. Необходимо е да има специални сървъри за торент

Тъй като дейността за споделяне на файлове в P2P трябва да използва много мрежови ресурси от частните сървъри, вашият доставчик на VPN услуги трябва да има някои специални сървъри, които са предназначени за торентинг. Това е често срещано с различни реномирани доставчици на услуги, тъй като те не искат да смесват редовния трафик с променливия трафик за своите потребители. Обикновено с помощта на торент сървърите ще можете да постигнете по-добра цялостна производителност, защото тези сървъри са оптимизирани за споделяне на P2P файлове.

4. Уверете се, че предлага бърза скорост и неограничена честотна лента

С торентите трябва да имате частната връзка, която може да осигури най-добрата скорост, която можете да получите. Това е така, защото скоростта е важна, когато става въпрос за изтегляне и качване чрез мрежата за споделяне на файлове P2P. Не искате да прекарвате много време в чакане, само за да изтеглите определен файл с малък размер на файла. Също така трябва да използвате услугата за частна връзка, която предлага неограничена честотна лента, защото ще включвате предаването на данни през цялото време, особено ако правите много посев за различни торенти. Комбинацията от бърза скорост и неограничена честотна лента трябва да ви осигури най-доброто удобство при вашата P2P активност за споделяне на файлове.

5. Тя трябва да има функцията за автоматично изключване на превключвателя

Когато извършвате поредица за торент, за вас е важно да криете своя IP адрес през цялото време, защото не искате никоя трета страна да разкрива истинската ви самоличност. Не искате да бъдете наблюдавани и проследявани от вашия интернет доставчик или правителство и да установите, че използвате P2P мрежата за споделяне на файлове във вашата връзка. Така че, функцията за автоматично превключване на убийствата е важна за вас, за да запазите IP адреса си скрит от трети страни. Когато усетите прекъсване на личната ви връзка, функцията за превключване на убийствата ще ви позволи да предотвратите изтичане на IP адрес или DNS, което може да се случи поради спад на тази връзка. По този начин вие ще останете анонимни в своята дейност на порой.

Това са съветите за избор на най-добрата VPN услуга за P2P споделяне на файлове. Независимо дали поредицата е разрешена или не във вашата страна, за вас винаги е по-добре да държите скритите от тях действия от скрити от трети страни. Използвайки реномираната VPN услуга, която позволява P2P активност за споделяне на файлове, можете да изтегляте и качвате файлове през P2P мрежата, без да се притеснявате за каквато и да е трета страна за проследяване и наблюдение.