5 различни начина да скриете вашия IP, докато разглеждате и поддържате анонимна интернет активност

С нарастването на атаките за киберсигурност и заплахите онлайн през този ден и възраст, за обикновените потребители на интернет става все по-важно да запазят своята активност в интернет и да бъдат защитени. Един от най-добрите начини да го направите е скриване на вашия IP адрес, докато разглеждате. Използвайки различни видове услуги, можете да го направите доста лесно. След като вашият IP адрес е маскиран или скрит, можете да разглеждате мрежата анонимно и вашата активност при сърфиране ще бъде защитена и защитена.


Разкриването на Вашия реален IP адрес ще представлява определени рискове за Вашата онлайн поверителност и сигурност. Разкривайки истинския си IP адрес, вашето правителство ще може да проследи вашата активност при сърфиране. Същото е с вашия интернет доставчик и уебсайтовете, които посещавате. Хакерите могат да картографират местоположението ви лесно, ако не скриете IP адреса си, докато сърфирате в интернет. Така че скриването на вашия IP адрес е важно, за да премахнете всяка следа от вашата активност при сърфиране.

Не забравяйте, че сърфирането в Incognito или Private Mode в браузъра ви не крие вашия IP адрес. Ето 5 различни начина да скриете IP адреса си, докато разглеждате и поддържате анонимна интернет активност:

1. Прилагане на прокси сървър за вашия браузър

Във всеки браузър винаги има опция да се свържете с интернет чрез прокси сървъри. Начинът за това е, че трябва да намерите отворените прокси сървъри, които можете да използвате за вашия браузър, и просто да поставите IP адреса на сървъра на вашия браузър. След това можете да настроите браузъра да се свързва с прокси сървърите, които сте му задали. Когато направите това, ще можете да маскирате вашия IP адрес, използвайки IP адреса на прокси сървърите. Така че, когато посещавате уебсайт, IP адресът, който ще бъде записан, е адресът на прокси сървъра, а не вашият истински IP адрес.

Ниво на сигурност: НИСКО

2. Използване на частен браузър

Частен браузър като браузъра Tor може да ви помогне да запазите интернет и защитен. Когато използвате този браузър, не е необходимо да задавате допълнителни настройки за браузъра. Просто инсталирате браузъра и можете да започнете да разглеждате анонимно веднага. Тъй като частната връзка е достъпна само чрез този браузър, можете да скриете своя IP адрес само когато разглеждате мрежата с този браузър. Когато преминете към обикновени браузъри, ще се покаже вашият истински IP адрес. Също така се знае, че частен браузър като Tor има много бавна скорост на връзката, а също така има много злонамерени уебсайтове, които използват същата частна мрежа като Tor. Така че, бъдете наясно с този риск.

Ниво на сигурност: СРЕДНА

3. Използване на връзка с виртуална частна мрежа (VPN)

Виртуалната частна мрежа (VPN) е един от най-добрите инструменти за скриване на вашия IP адрес, тъй като ви предлага цялостна система, за да поддържате сърфирането си частно. Той не само ще скрие вашия IP адрес, но и ще защити вашата активност при сърфиране от хакери и други онлайн заплахи. Някои VPN връзки предлагат и защита от злонамерен софтуер, за да ви предпази от злонамерени уебсайтове. Също така VPN връзка може да ви помогне да запазите банковите си и други важни данни защитени от обсега на хакерите. Можете също да скриете вашия IP адрес в цялата система, не само за конкретен браузър, и можете да го използвате и на други устройства.

Ниво на сигурност: ВИСОКО

4. Използване на уеб-базиран прокси сървър

Друг прост начин за маскиране на вашия IP адрес е чрез използване на уеб-базиран прокси сървър. Просто посещавате уебсайт, който предлага този вид услуга, и преглеждате всеки сайт, до който искате да получите достъп, като използвате този уебсайт. Така че вие ​​ще разглеждате сайтовете с рамки, показвайки IP адреса на уебсайта като ваш IP адрес, докато разглеждате. Това е най-малко сигурният начин да скриете вашия IP адрес и той трябва да се използва само за леко сърфиране, тъй като този вид услуга идва със собствени ограничения, като ограничение на честотната лента, скорост на връзката и т.н..

Ниво на сигурност: НИСКО

5. Използване на обществена интернет (WiFi) мрежа

Вашият IP адрес е адресът на вашето устройство, даден от вашия доставчик на интернет услуги (ISP). Така че, ако промените вашата мрежа, ще се промени и вашият IP адрес. Ето защо е добра идея да използвате обществена интернет (WiFi) мрежа, за да скриете IP адреса си, тъй като показаният за вашето IP адрес ще бъде обвързан с WiFi мрежата, която използвате. Ако обаче не сте внимателни, хакерите могат да наблюдават вашата интернет активност, ако използвате обществена WiFi мрежа, особено ако обществената мрежа не е защитена.

Ниво на сигурност: НИСКО

Това са 5-те различни начина да скриете вашия IP, докато разглеждате и поддържате анонимна интернет активност. Не забравяйте, че винаги е по-добре да защитите напълно връзката си, като използвате добра VPN връзка, тъй като не просто криете своя IP адрес. Като цяло, бъдете бдителни, когато сте онлайн и винаги предприемайте необходимите мерки, за да поддържате интернет връзката си сигурна през цялото време.