5 прости стъпки за защита на вашата онлайн поверителност в платформите на социалните медии

Защо хакерите обичат да се месят с акаунти в социалните медии? Това е, защото това е мястото, където хората обичат да говорят и разкриват много информация за себе си. Платформите за социални медии се използват и за свързване към различни други акаунти, включително свързани с финансови акаунти, които трябва да са много частни. Хакерите обичат да крадат тези акаунти, защото получават много ползи от само един акт на киберпрестъпност. След като откраднат акаунт, те могат да го контролират по желания от тях начин, а също така могат да намерят много лична информация за потребителя.


С появата на кибер престъпления се разраства в социалните медии, за вас е по-важно да защитите онлайн поверителността си, когато използвате тези платформи. Не забравяйте, че споделянето за вашия живот с приятелите ви онлайн е добро, но не бива да прекалявате. Ето 5 прости стъпки за защита на вашата поверителност онлайн в платформите за социални медии:

1. Бъдете сигурни, че избирате внимателно своите онлайн приятели

Със социални медии като Facebook, когато се изисква да приемате заявки за приятели, ако искате да имате повече приятели, можете да излезете с различни видове хора, които искат да бъдат ваши приятели във Facebook. Работата е там, че не всички от тези хора, които може би познавате. Понякога дори непознати и сталкери искат да бъдат ваши приятели, само за да разгледат вашата емисия във Facebook. Думите на мъдрите са следните: трябва да избирате внимателно своите онлайн приятели. Ако не знаете нищо за тях, е по-добре да не ги приемате като свои приятели в социалните медии, тъй като може да имат лошо намерение, когато се сприятеляват в социалните медии.

2. Не свързвайте социалните си медии с други акаунти

Понастоящем много уебсайтове осигуряват удобство при достъпа до различни онлайн акаунти чрез просто свързване на тези акаунти с вашите акаунти в социалните медии. Например, ако откриете нов уебсайт и такъв уебсайт изисква да се регистрирате, можете да се регистрирате в уебсайта, просто като се свържете с вашия акаунт в социалните медии. Не е необходимо да правите това ръчно. Ако обаче вървите по този път, когато се регистрирате в тези уебсайтове, разкривате много от личната си информация към тези уебсайтове, поради което не трябва да свързвате акаунта си в социалните медии с други акаунти. По-добре е да се регистрирате ръчно, ако се притеснявате за поверителността си онлайн.

3. Не споделяйте информация, за която ще съжалявате по-късно

Някога чували ли сте, че интернет е постоянен архив от информация? Каквото и да качите в интернет, то ще остане там завинаги. Така че, уверете се, че не споделяте нещо, за което може да съжалявате по-късно. Например, ако обичате да споделяте снимките си с приятели в Instagram, уверете се, че не „случайно“ споделяте личните си снимки там. Това не само ще рискува вашата поверителност онлайн, но и ще бъде потенциален задействащ фактор за разрушаване на онлайн репутацията ви по-късно. Можете да споделите нещо, което си струва да споделите, но не забравяйте да не прекалявате с него.

4. Не изпълнявайте никакви връзки в социалните мрежи

Понякога приятелите ви ще споделят публикация, която съдържа връзки към уебсайтове на трети страни. Работата с този тип неща е, че трябва да сте наясно със сигурността на тези връзки. Такива връзки понякога могат да доведат до потенциално опасни уебсайтове или дори фишинг уебсайтове. Бъдете наясно с всяка връзка, която щракнете върху социалните медии, тъй като ако не сте внимателни, това може да разкрие вашата поверителност онлайн. В зависимост от това кой следвате в социалните медии, както и от вашите приятели в социалните медии, ще получите разновидност на връзките в техните публикации, което изисква да сте избирателни при щракване само на връзките за надеждни уебсайтове.

5. Променете Вашите настройки за поверителност

Повечето социални мрежи ви позволяват да промените настройките си за поверителност и да управлявате начина, по който го използвате. Това е функция, която трябва да използвате много, тъй като искате да гарантирате, че използвате платформата частно. Можете да изберете с кого споделяте публикациите си или кой да вижда пълната ви информация в социалните медии. Можете също така да изберете дали искате акаунтът ви в социалните медии да бъде видим в търсачката или не. Тези настройки са ценни, за да поддържат вашите акаунти в социалните медии толкова лични, колкото искате да бъдат.

Това са 5-те прости стъпки за защита на вашата онлайн поверителност в социалните медийни платформи. Без да предприемат необходимия подход, за да запазите личните си акаунти в социалните медии, недобросъвестните хора лесно могат да разкрият истинската ви идентичност онлайн и да използват такава информация в свои ползи. Тъй като платформите за социални медии са свързани с споделянето на вашата лична история, трябва да бъдете по-внимателни, като я поддържате лична за вас. Не забравяйте, че трябва да защитавате собствената си онлайн сигурност и поверителност по всяко време, дори когато използвате социалните мрежи.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map