5 причини защо DuckDuckGo е най-добрата търсачка за използване през 2018 г.

В ерата, в която Google доминира над почти всичко в дигиталния живот на всеки, е нормално хората да изпитват нужда от освежаване. Не защото Google е скучен, а заради всички технологични компании, които събират данни от потребителите, Google вероятно е тази, която събира най-много данни. Така може да знае всичко за теб по-добре, отколкото знаеш всичко за себе си.


Google стартира като платформа за търсачки и когато хората използват тази платформа, всичко се регистрира в сървърите на Google. Това означава, че всичките ви данни за търсене, както и всички продукти, които използвате с логото на Google върху него, всичко се регистрира под вашето име или акаунт. Това може да е добър начин да направите всичко лесно и практично за потребителите. Това обаче не е добър начин да запазите своята поверителност онлайн. Ето защо DuckDuckGo може да бъде най-добрата търсачка за използване през 2018 г. Ето 5 причини, поради които DuckDuckGo е най-добрата търсачка за използване през 2018 г.:

1. Той е напълно частен за използване

Една от причините DuckDuckGo да е добра алтернатива на Google е поради ангажимента си към поверителността на потребителя. Това е търсачката, която е създадена като решение за потребителите, които смятат, че Google е проникнал в тяхната поверителност онлайн по голям начин. По този начин тази алтернатива за търсачки предлага на обществото начин да търси и изследва интернет, без да бъде проследяван.

Докато Google проследява всичко, което правите в платформата им за търсене, DuckDuckGo изобщо не проследява нищо. Той е напълно частен и е напълно безопасен и сигурен за употреба.

2. Изобщо не регистрира вашите данни

Освен в търсачката, Google предлага много свързани цифрови продукти, които потребителите могат да използват безплатно само с един акаунт. Притежава и операционната система Android, която е мобилната операционна система, която захранва повечето смартфони днес.

Лошата новина е, че тази компания проследява всичко, което правите с техните продукти, и редовно регистрира вашите данни. Той събира масивни данни от потребителите и ги използва главно за да управлява рекламния си бизнес. При DuckDuckGo е точно обратното. Тази алтернативна търсачка изобщо не регистрира вашите данни.

3. Вие имате пълен контрол над вашите данни

DuckDuckGo предоставя на потребителите възможността да контролират напълно своите данни. Това означава, че няма притеснения вашите данни да бъдат откраднати от тази платформа за търсачки, защото знаете точно какви данни се събират и можете да контролирате как се събират данните.

Компанията, която стои зад тази алтернативна търсачка, предоставя на потребителите пълния контрол върху техните данни. Всъщност, тъй като не събира никакви лични данни от потребителите, не е нужно да се притеснявате дали да настроите настройките за поверителност на тази платформа, защото няма такива, които да оправите. Просто използвате анонимно платформата на търсачката, без да се притеснявате, че ще бъдете проследени от „големите братя“.

4. Тя не продава вашите данни на трети страни

Една от причините DuckDuckGo да не събира никакъв тип данни от потребителите е, че няма рекламна платформа, с която да печели пари. В случая с Google те събират данните на потребителя, защото искат да персонализират рекламите за своите потребители, а компанията предлага такива данни на своите рекламодатели.

DuckDuckGo не прави това, което означава, че вашите данни са винаги безопасни с тази алтернативна платформа за търсачки. Вашите данни няма да се продават на трети страни и дори не показват персонализирана реклама на потребителите.

5. Не показва никакви персонализирани реклами

Тази платформа за търсачки все още печели пари чрез приходи от реклама и партньорски услуги, но без проследяване и регистриране на данните на потребителите. Така че, ако търсите определен продукт чрез DuckDuckGo, компанията може да прави пари от партньорските приходи, но не е необходимо да ви проследява, за да го направите.

За разлика от Google, който се опитва да показва персонализирана реклама и препоръки за всеки потребител, DuckDuckGo просто прави пари от рекламата по различен начин. Алтернативната търсачка просто използва трафика, идващ от потребителите и ги насочва към подходящите рекламодатели, без да се знае за самоличността и предпочитанията на всеки потребител.