5 причини, поради които хакерите не могат да проникнат в личната ви връзка

Защо VPN се предлага на пазара като начин да защитите вашата онлайн поверителност? Как виртуалната частна връзка, която използвате, може да ви попречи от възможни хакерски атаки? Това са въпросите, които може да имате предвид, преди да се абонирате за някоя добра VPN услуга. Може да мислите, че редовната ви връзка е достатъчно добра, за да ви защити, тъй като засега нямате никакви проблеми с връзката си. Може също така да мислите, че повечето реномирани уебсайтове така или иначе вече имат своя система за криптиране, така че не е необходимо да използвате частна връзка, за да добавите още криптиране към мрежата си.


Ако това мислите, може да се наложи да помислите отново. Това е така, защото хакерите не избират целите си, особено когато правят масови атаки на различни клиентски компютри. Разбира се, те могат да бъдат придирчиви, когато изберат големи цели като корпорации. Но когато става въпрос за дребни хакерски престъпления като кражба на пароли, кражба на файлове от облачното ви хранилище, отвличане на вашите акаунти в социалните медии и други подобни, хакерите изобщо не са придирчиви. Така че, те могат да дойдат при вас по всяко време.

Те обаче не могат да направят нищо, когато мрежовата ви връзка е защитена с VPN. Ето 5 причини, поради които хакерите не могат да хакнат в личната ви връзка:

1. Вашият истински IP адрес е маскиран и скрит

Основната функция на VPN е да скрие и маскира вашия IP адрес. Така че вместо да показвате истинския си IP адрес на обществеността и на уебсайтовете, които посещавате, показвате личния IP адрес. Хубавото на личния IP адрес на VPN е, че можете да изберете местоположението според вашите предпочитания. Можете да изберете личния IP адрес, който се намира в САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Сингапур и други страни в зависимост от местоположението на сървъра, предоставено от вашия доставчик на VPN услуги.

Тъй като вашият истински IP адрес е маскиран и скрит, всички уебсайтове, които посещавате, ще разпознават само вашия личен IP адрес. Това важи и за всяка трета страна, която се опитва да ви проследи, включително хакери.

2. Цялата ви мрежа е шифрована с много сложен алгоритъм

VPN не е само инструментът, който можете да използвате, за да скриете или маскирате своя IP адрес, но е и инструмент, който може да се използва за криптиране на цялата ви мрежа. Когато инсталирате VPN приложение или софтуер на устройството си, не просто инсталирате малко и незначително приложение. Всъщност вие изграждате инфраструктура за вашето устройство, която ви позволява да защитите и криптирате цялата мрежова връзка, която използвате.

С това криптиране VPN приложението или софтуерът ще създаде множество слоеве за защита и защита на поверителността на вашата връзка. Ако виртуалната частна връзка има допълнителни инструменти за защита като антивирусна или защитна стена, ще бъде още по-добре. Слоевете на криптиране за вашата мрежа са това, което прави невъзможно хакерите да го нарушат.

3. Може да отнеме години на хакерите да се пробият във вашата VPN връзка

Дори ако хакерите са толкова решени да навлязат в личната ви връзка и са толкова настойчиви с нея, може да отнеме години, за да прекъснат вашата частна връзка. Алгоритъмът е твърде сложен, за да могат да се пробият обикновените хакери само за няколко минути. Това е особено вярно, ако VPN има 256-битово криптиране или повече. Това ще направи почти невъзможно хакерите да нахлуят във вашата система.

Алгоритъмът на частната връзка е твърде сложен, за да може някой да се занимава. Дори самата VPN компания не е в състояние да проследи или хакне собствените си потребители, след като са влезли в частната мрежа.

4. Вашият IP адрес се променя постоянно

Важна характеристика, която можете да получите като VPN потребител, е възможността да избирате частните сървъри според вашите предпочитания. Повечето услуги за виртуална частна мрежа не дават никакви ограничения на потребителите да превключват между различни сървъри. По този начин можете лесно да преминете от частния сървър в САЩ на друг сървър във Великобритания само с едно кликване.

Това ще обърка хакерите, тъй като след като намерят адреса на личния ви сървър, можете лесно да го превключите на друг адрес и те ще ви изгубят. Това е чудесен начин незабавно да изчезнете от радара на хакера.

5. Частните IP адреси не могат да бъдат проследявани

Хората, които използват частните IP адреси по целия свят, са многобройни. Вашият личен IP адрес може да се използва не само от вас, но може да бъде споделен и с други потребители. Така че в тази връзка частните IP адреси са невъзможни за проследяване. Невъзможно е да се определи точния потребител, който прави нещо онлайн, използвайки личен адрес, защото може да бъде всеки.

Ето защо използването на личен IP адрес наистина може да направи вашата онлайн активност сигурна и анонимна, а също така, това е причината хакерите да не могат да нарушат вашата VPN връзка.