5 Предимства от използването на статичен IP адрес във вашата VPN връзка

Има два типа IP адрес, които можете да използвате във вашата мрежова връзка. Първият е статичният IP, а вторият е динамичният IP. Това е същото, когато използвате VPN връзка. Той предлага както статичен, така и динамичен IP. Статичният IP е IP адресът, който ви се задава постоянно и използвате един и същ IP адрес, независимо колко пъти опреснявате връзката. От друга страна, динамичният IP е IP адресът, който продължава да се променя всеки път, когато опреснявате личната си връзка.


Има предимства и недостатъци както на статичен, така и на динамичен IP адрес. В частна връзка обаче е по-добре да използвате статичен IP адрес, защото той може да ви даде много предимства, които динамичният или споделен IP не може да ви даде. Има някои VPN услуги, които ви позволяват да използвате статичния IP адрес за допълнителна цена на месец или на година. Ето 5 предимства от използването на статичен IP адрес във вашата VPN връзка:

1. Не е в черен списък от различни онлайн услуги

Повечето от динамичните или споделени IP адреси, които се използват в различни VPN сървъри, са били използвани от различни видове хора. Някои потребители на тези VPN услуги могат да използват своята частна връзка за законни онлайн дейности, докато други могат да я използват за незаконни дейности. Тъй като има много хора, които използват един и същ IP едновременно, не знаете кои от тях го използват за добро и кои го използват за лошо. В резултат на това много от тези споделени IP адреси получават черни списъци от различни онлайн услуги, предотвратявайки достъп до тяхното съдържание. Със статичния IP адрес този проблем няма да се случи, защото вие сте единственият, който използва IP адреса.

2. Ще се счита за легитимен IP адрес за географски ограничени услуги

Много онлайн услуги там ще откажат да обработят вашите заявки, ако използвате IP адрес в черен списък, защото това може да представлява заплаха за техните онлайн услуги. Това е така, защото много от тези споделени адреси се използват за стартиране на DDoS атаки към тези услуги, както и за изпращане на различни видове заплахи за прекъсване на услугите. Ето защо много онлайн услуги ще се занимават само с потребители, които имат статичен IP адрес, тъй като ги считат за законни и надеждни. Статичният IP адрес, който получавате, ще бъде чист от всяка лоша репутация, защото ще ви бъде зададен свеж от доставчика на VPN услуги.

3. Знаете точно как се използва този IP адрес

Когато използвате статичен IP адрес, знаете точно как го използвате, защото вие сте единственият потребител, който е назначен за него. Ако някога той се превръща в черен списък от някои услуги, това определено е, защото го използвате за лоши цели. Използвайки специален IP адрес, можете да контролирате и управлявате личната си връзка още по-добре, защото сами я управлявате и споделяте с никой друг. Това е за разлика от използването на споделен IP адрес, в който нямате контрол върху използването му.

4. Може да се използва за заобикаляне на всяка цензура или ограничение

Има много случаи, когато потребителите не могат да заобиколят определена цензура в техните страни, макар и да използват частна връзка за достъп до цензурираните уебсайтове. Обикновено това е така, защото техният IP адрес е забранен от услугата, което им пречи да имат достъп до съдържанието там. Без значение дали използвате частна връзка, няма да имате достъп до ограничено или цензурирано съдържание, ако личният ви IP адрес е забранен. Ето защо специализиран IP е за предпочитане, тъй като е чист от всякакъв вид забрани или черни списъци, което ви позволява да имате достъп до всички цензурирани или ограничени уебсайтове.

5. Можете да го използвате за различни сигурни онлайн дейности без никакви рискове

Със специален IP адрес ще имате постоянния IP адрес за вашата връзка, което ви позволява да извършвате различни онлайн дейности, които изискват по-висока защита на защитата. Тъй като ще бъдете считан за легитимен и надежден потребител, който принадлежи към вашата страна на местоназначение (в зависимост от местоположението на сървъра, който сте избрали), няма да имате никакъв проблем с достъпа до различни уеб сайтове, които са тежки за сигурността, като например банкови и пазаруващи уебсайтове, използващи този IP адрес адрес. Няма да има риск вашият IP адрес да бъде блокиран от уебсайтовете или други рискове за сигурността, които обикновено са свързани със споделения IP.

Това са предимствата на използването на статичен IP адрес във вашата VPN връзка. Въпреки че може да изисква допълнителна инвестиция от ваша страна, използването на статичния IP адрес ще ви осигури повече комфорт, поверителност и сигурност, докато сърфирате в интернет, използвайки вашата лична връзка.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map