5 Предимства, които анонимният браузър може да доведе до вашата онлайн поверителност

За да бъдете анонимни онлайн, не е необходимо да използвате VPN, за да го направите. Въпреки че VPN все още се препоръчва, ако искате да отидете онлайн с пълна защита на поверителността и сигурността, използването на анонимен браузър може да направи трика. Без VPN, анонимен браузър може да ви помогне да се свържете с интернет безопасно и анонимно. Някои забележителни анонимни браузъри включват Tor, Opera (с активна VPN Opera), Firefox Focus за мобилни устройства и някои други. Просто като инсталирате един от тези браузъри, можете да започнете да разглеждате мрежата, без да се притеснявате за мониторинг и наблюдение на трети страни..


Единствената отличителна черта на анонимен браузър е, че той често се изгражда около защита на поверителността и сигурността на потребителите. Така че, когато го използват, те могат да получат различни предимства, точно както когато използват виртуална частна мрежа. Също така тези браузъри често са оборудвани с VPN връзка, така че да осигурят по-добра анонимност на потребителите. Ето 5 предимства, които анонимният браузър може да донесе на вашата онлайн поверителност:

1. Нямате нужда от VPN, за да останете частни онлайн

Използвайки анонимния браузър, инсталирането на VPN не е необходимо. Разбира се, ако искате да защитите мрежовата си система, трябва да инсталирате VPN. Но, ако просто трябва да сърфирате в интернет частно, това е най-простият начин. Това се дължи най-вече на факта, че анонимният браузър често има вградена VPN функция в него, която ви позволява да сърфирате в мрежата частно. Някои браузъри ви позволяват да включите и изключите функцията VPN според вашите предпочитания, докато някои други имат VPN за постоянно. Така че, просто използвайки този браузър, можете да останете частен онлайн и можете автоматично да се освободите от всякакъв вид онлайн ограничения, които се прилагат във вашата страна.

2. Той автоматично изтрива историята ви на сърфиране

Нека разгледаме Firefox Focus, който е вид анонимен браузър за мобилни устройства. Когато го използвате, ще можете да разглеждате всичко, което ви харесва частно. Но след като затворите браузъра, цялата ви история на сърфиране ще бъде изтрита автоматично. Когато отворите браузъра отново, ще започнете от нулата, сякаш никога не го използвате преди. Това ще запази вашите онлайн сесии частни на вашето устройство и е много полезно, особено ако споделяте устройството си с други.

3. Вие сте в безопасност от всякакъв вид мониторинг от трети страни

Ако искате да сърфирате в интернет, без да се налага да се занимавате с какъвто и да е вид мониторинг от трети страни, трябва да използвате анонимния браузър вместо обикновен браузър. Това е така, защото когато използвате анонимния браузър за ежедневната си интернет активност, автоматично ще бъдете в безопасност от всякакъв вид мониторинг и наблюдение, което често се прави от правителството, интернет доставчика и корпорациите. Няма да оставите следа в сесията си за сърфиране и никой не може да проследи и навика ви на сърфиране. Можете също да бъдете защитени от всякакъв вид злонамерени онлайн заплахи, които биха могли да застрашат вашата поверителност и сигурност онлайн.

4. Препоръчва се от различни експерти по сигурността

Много експерти препоръчват на интернет потребителите да използват VPN или анонимен браузър, за да защитят своята онлайн активност в отговор на различни инциденти в киберпрестъпления, случили се през последните години. Всъщност с създаването на все повече онлайн заплахи за открадване на повече данни от потребителите става все по-важно потребителите да защитят своята онлайн активност, като използват различни инструменти за сигурност, препоръчани от експертите. Тези инструменти включват VPN, софтуер за сигурност, защитна стена и анонимен браузър.

5. Разполага с различни функции за сигурност и поверителност

За разлика от обикновените браузъри, които се фокусират върху потребителското изживяване и удобство, анонимният браузър се фокусира повече върху сигурността и поверителността на интернет потребителите. Обикновено е оборудван с много функции за сигурност и поверителност, които не са често достъпни в други браузъри. Например, добър анонимен браузър ще бъде оборудван с виртуалната частна мрежа, частните сървъри за ретранслация, HTTPS връзка, анти-зловреден софтуер, рекламен блокер и много други подобни функции. Всички тези функции са инсталирани в браузъра, тъй като го отваряте за първи път, така че не е необходимо да инсталирате допълнителни добавки или разширения за сигурност за него.

Това са 5-те предимства, които анонимният браузър може да донесе на вашата онлайн поверителност. Ако искате да знаете вкуса на интернет свободата и пълната анонимност онлайн, анонимният браузър е първото нещо, което трябва да опитате. Още по-добре можете да инсталирате и премиум VPN услуга, докато използвате такъв браузър, така че да получите максимална защита и защита на поверителността на вашето устройство.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map