5 неща, които правят вашата VPN връзка уязвима за хакерски атаки

Основната цел на VPN връзката е да гарантира вашата онлайн поверителност и сигурност, така че да можете напълно да защитите вашата онлайн активност, без да се притеснявате от трети страни, които биха могли да следят вашето онлайн поведение. Частната връзка работи чрез криптиране на обикновената ви интернет връзка, скриване на истинския ви IP адрес от всички трети страни, включително правителството, вашия интернет доставчик, уебсайтовете, които посещавате, и хакерите. Въпреки това, сред възможните трети страни, които биха могли да искат да наблюдават вашата онлайн активност, хакерите са тези, за които трябва да бъдете предпазливи.


Защо трябва да сте предпазливи към хакерите? Това е така, защото докато вашето правителство или интернет доставчик могат да наблюдават вашата обикновена интернет връзка, те няма да принудят да продължат да наблюдават вашата активност, когато използвате частна връзка. В този момент те няма да се опитат да ви проследят, докато използвате личната си връзка и дори няма да се опитат да го направят. От друга страна, някои хакери са доста устойчиви и може да се опитат да проникнат във вашата мрежова връзка, въпреки че използвате VPN. Ето защо трябва да бъдете по-предпазливи към хакерите, тъй като те имат умението и желанието да извършват киберпрестъплението си, както сметнат за добре. Ето 5 неща, които правят вашата VPN връзка уязвима за хакерски атаки:

1. Слаб протокол за сигурност

Не всички протоколи за сигурност имат едно и също качество на криптиране и лошата новина е, че много VPN услуги там все още използват слаб протокол за защита като тяхната основна система за защита. Това може да бъде вредно за потребителите, тъй като вече има някои случаи, доказващи, че използването на слаб протокол за сигурност може наистина да изложи потребителите на риск. Ако вашият VPN все още използва слаб протокол за защита, като PPTP, и няма начин да преминете към друг протокол за сигурност, въпреки че връзката ви е шифрована с частна мрежа, тя все още ще бъде уязвима за хакерски атаки. След като хакерите открият слабостта на вашия протокол за сигурност, те ще го използват като входна точка, за да проникнат допълнително във вашата мрежа.

2. Проблеми със сървъра

Не само проблемите със сървъра са разочароващи, но и могат да дадат голяма уязвимост на сигурността на вашата система. Когато се свържете с частен сървър и въпросният сървър има проблем, връзката ви не може да бъде толкова лична, колкото бихте очаквали. Проблемите със сървъра могат да варират от ниска скорост на връзката, престой на сървъра, невъзможност за свързване със сървъра и т.н. Той автоматично ще прекъсне вашата лична или защитена връзка, оставяйки вашата мрежова връзка уязвима за хакерски атаки.

3. Ненадеждност на VPN услугата

Доставчикът на VPN услуги, който не взима сериозно сигурността и поверителността на потребителя, обикновено игнорира всеки проблем, който изпитват потребителите. Освен това този тип услуги обикновено са ненадеждни и не могат да дадат на потребителите гарантирана онлайн защита и поверителност, от която се нуждаят. Почти всички безплатни VPN услуги са подобни, особено с услугите, които можете да използвате за вашето мобилно устройство. Ето защо трябва да сте наясно с рисковете за сигурността, които се налагат от тези ненадеждни доставчици на VPN услуги, тъй като това може да привлече вниманието на хакерите да проникнат във вашата система.

4. Еднослойна защита

Много доставчици на VPN услуги все още използват защита от един слой, за да защитят потребителите си онлайн. Тази защита на един слой работи чрез скриване на реалния IP адрес на потребителя и показване на IP адреса на частния сървър пред обществеността. Въпреки това, няма допълнителни слоеве на защита, които се предоставят от доставчика на VPN услуги, което го прави много уязвим за хакерски атаки, просто защото веднъж премахнат единствения защитен слой, потребителите излагат своя истински IP адрес на хакерите и това е много лесно за хакерите да проникнат по-нататък в системата, след като тази защита на един слой е изчезнала. Ето защо е важно да изберете VPN, който предлага множество слоеве на защита, което прави невъзможно хакерите да проследяват вашия реален IP адрес.

5. Основна система за криптиране

Проблемът с безплатните VPN услуги там е, че те предлагат само основната система за криптиране, която е типът криптиране, който хакерите могат лесно да разбият. Някои евтини VPN услуги използват същата основна система за криптиране като тяхната стандартна защита за защита за своите потребители, което може да изложи потребителите им на риск. Винаги е по-добре да изберете VPN услугата, която осигурява поне 256-битово криптиране, или системата за криптиране на военна степен, за да се гарантира, че вашата мрежа е непроницаема. Хакерите не могат да проникнат в частната връзка, която има система за криптиране на военния клас.

Това са 5-те неща, които правят вашата VPN връзка уязвима за хакерски атаки. Ваша отговорност е да пазите вашата интернет връзка, за да можете да защитите вашата важна информация онлайн. За тази цел е по-добре да проверите двойно вашата VPN услуга и да се уверите, че ви осигуряват достатъчно система за защита, която не е хакерска, за да можете спокойно да използвате тяхната услуга.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map