5 начина на VPN може да ви предпази от напреднали фишинг заплахи, които използват HTTPS протокол

Обикновено лошите хора, които се опитват да откраднат личната информация на други хора, ще изграждат фишинг уебсайтове на редовно име на HTTP домейн. Това се дължи най-вече на факта, че повечето от тези незаконни и нелегитимни уебсайтове не могат да получат разрешение за сертифициране на сайтове от властите, защото е очевидно, че те работят на нелегален сайт. Въпреки това, с неотдавнашната осведоменост за важността на HTTPS протокола, много потребители успешно избягват фишинг атаки, които се опитват да имитират легитимен сайт, използвайки евтини трикове. Правят го просто, като гледат зеления катинар, свързан с HTTPS протокола.


Нещата обаче стават малко по-лоши на фишинг сцената, защото много умни хакери успешно изминават границата на криптирането на HTTP. Това означава, че има увеличение на броя на фишинг уебсайтовете, които използват HTTPS протокол в името на домейна си, въпреки ненадеждния характер на тези сайтове. В резултат на това все повече хора са измамени от тази нова и усъвършенствана фишинг схема, в резултат на което личната им информация е открадната. За да избегнете същия този проблем, е важно да използвате VPN връзка, докато сърфирате в интернет. Ето 5 начина, по които VPN може да ви защити от напреднали фишинг заплахи, които използват HTTPS протокол:

1. Връзката с VPN се осъществява със злонамерен детектор на уебсайтове

Въпреки че не всички VPN услуги имат усъвършенстваната функция за защита на сигурността на вашата сърфираща дейност, има много добри услуги, които ви осигуряват защита на поверителност и сигурност за вашата онлайн активност. Тези VPN услуги обикновено се предлагат със злонамерен детектор на уебсайтове, който по същество е базата данни, която съдържа различни фишинг връзки към уебсайтове, които са опасни за поверителността ви. Потребителите, които използват частната връзка, ще бъдат предупредени незабавно, когато срещнат такива лоши уебсайтове и ще бъдат уведомени да не споделят никакви данни с нея.

2. Хакерите не могат да наблюдават вашия трафик и да ви доведат до фишинг уебсайт

Има нещо, наречено отвличане на браузър, при което потребителите, които посещават определен легитимен уебсайт, се пренасочват без тяхното съгласие за уебсайта, който е нелегитимен. С разширения трик на уебсайта за фишинг, хакерите обикновено използват метода за отвличане на браузър, за да отвлекат потребителите си от легитимен уебсайт до фишинг уебсайта. Това понякога е успешно, защото някои потребители смятат фишинг уебсайта за легитимен поради наличието на зеления символ на катинара. VPN връзката може да защити вашия мрежов трафик и да предотврати всякакви опити за отвличане на браузър, направени от хакери, които се опитват да ви доведат до фишинг уебсайт.

3. VPN предотвратява спам имейли, които водят до нелегитимни уебсайтове

Повечето потребители са примамвани на фишинг уебсайтове заради много неща. Единственото нещо, което е най-често, е имейл съобщението, изпратено от хакерите. След като потребителите получат имейл съобщението, което е на пръв поглед легитимно, което ги кара да посетят фишинг уебсайта, те могат да споделят личните си данни, защото смятат, че това е легитимен уебсайт, който има протокол HTTPS. Това може лесно да бъде предотвратено, като се използва VPN връзка, тъй като частната връзка няма да позволи на хакери да проследят вашия имейл адрес и да ви изпратят фишинг имейл.

4. VPN се предлага със защитна стена, която предотвратява всякакъв вид фишинг заплахи

Докато избирате VPN услуга, за вас е важно да изберете тази, която има функцията на защитната стена, просто защото тя може да ви предпази от различни видове атаки, включително фишинг заплахи. Защитната стена ще предотврати достъпа на хакери или злонамерен софтуер до вашето устройство без вашето разрешение и ще поеме контрола над него. По този начин всеки тип фишинг заплахи може да бъде предотвратен, независимо дали използва HTTPS протокол или не.

5. VPN поддържа цялостната сесия за сърфиране

Важно е да запазите цялостната си сесия на сърфиране, защото когато го направите, ще можете да защитите поверителността си във всичките си онлайн дейности. Въпреки това е трудно да го направите, като използвате редовни функции за защита на браузъра, които имате. Имате нужда от VPN връзка, която ще осигури вашия мрежов трафик, като по този начин ще предпази вашата сесия за сърфиране от всякакъв вид мониторинг и заплахи. По този начин, като активирате частната връзка, вие ще можете да защитите вашето предаване на данни онлайн и да направите възможно предотвратяването на злонамерени или фишинг уебсайтове да откраднат вашите лични данни.

Това са начините, по които VPN може да ви предпази от разширени фишинг заплахи, които използват HTTPS протокол. Тъй като днешните кибератаки стават все по-напреднали, трябва да се предпазите с най-добрата система за защита, налична по време на онлайн активността ви. VPN е един от инструментите за защита, от които се нуждаете, за да предотвратите всякакви заплахи от фишинг, които може да срещнете.