5 начина да направите VPN връзката си скрита от вашата правителствена DPI система

Когато живеете или пребивавате в рестриктивна страна, където личните права обикновено се отнемат, най-вероятно ще имате проблем, когато се опитвате да получите достъп до определени уебсайтове в интернет. През повечето време рестриктивните държави прилагат законите си за интернет на своите граждани, принуждавайки ги да следват указанията, определени от правителството. Правителството ще контролира изцяло поведението на хората по интернет, използвайки технологията, която няма да им позволи да упражняват своите права за поверителност онлайн или лична свобода в интернет. Един от методите, използвани от ограничителното правителство за блокиране на вашия онлайн трафик е чрез използване на система, наречена DPI или Deep Packet Inspection.


Това, което прави системата DPI, е, че ще анализира интернет трафика, който идва чрез вашия интернет доставчик. Той ще идентифицира вашия тип трафик и или ще позволи на трафика да достигне до интернет, или да го блокира. Ако използвате обичайния трафик на интернет доставчика, системата ще ви позволи да получите достъп до интернет, докато ако използвате VPN трафик, системата може да го разпознае и да блокира връзката ви да достигне до интернет. Това е усъвършенствана система за мониторинг на трафика, инсталирана от рестриктивното правителство, за да предотврати хората да използват частни връзки и да ги принуди да спазват правителствените правила на интернет. Ето 5 начина да направите вашата VPN връзка скрита от вашата правителствена DPI система:

1. Използвайте VPN услуга, която ви позволява да заобиколите DPI системата

Технологията за частна връзка, която е необходима за заобикаляне на системата DPI, е доста напреднала и не всички VPN услуги ще ви предложат тази технология. Да, всички VPN услуги ще ви позволят да заобиколите правителствените ограничения на повечето страни в света, позволявайки на техните потребители да имат достъп до блокираните от правителството уебсайтове, както и до уебсайтовете, които обикновено не са достъпни в техните страни. Въпреки това, както в случая със системата DPI, правителството използва много усъвършенствана система за криптиране, което прави почти невъзможно редовната VPN връзка да заобикаля ограниченията. Ето защо трябва да използвате услуга за частна връзка, която ви позволява да заобиколите системата DPI със собствен метод на собственост на криптиране.

2. Използвайте Obfsproxy с OpenVPN

Ако частната връзка използва обикновения PPTP или L2TP протокол за достъп до блокирания уебсайт, тя няма да може да заобиколи задълбочената проверка на пакетите, инсталирана от правителството на рестриктивната страна. Този вид частен трафик ще бъде разпознат като частен трафик и ще бъде блокиран от правителството. От друга страна, OpenVPN е най-силният и персонализиран VPN протокол, който всеки може да използва за създаване на частна връзка, която не може да бъде открита от системата DPI. Можете да направите това, като използвате Obfsproxy във вашата настройка на OpenVPN. Това е типът прокси, който затъмнява вашия интернет трафик, като ви прави възможно да бъдете неоткрити от правителството.

3. Използвайте браузъра Tor

Браузърът Tor е известен като най-добрият браузър за поверителност, който всеки може да използва вероятно повече от десетилетие. Когато използвате този браузър, ще можете да скриете трафика си изцяло от правителствената система за мониторинг. Всъщност, посоченият по-рано Obfsproxy беше част от проекта Tor с основната цел да се заобиколи ограничителната система като DPI, което ви позволява да имате достъп до блокирани уебсайтове без никакви проблеми. С помощта на браузъра Tor лесно можете да анонимно да сърфирате в Интернет от ограничаващата държава, без да позволявате на правителството да открива или наблюдава вашия трафик.

4. Използвайте OpenVPN през SSL връзка

Що се отнася до постигането на свобода в интернет на ограничителните страни, OpenVPN е най-добрият протокол за криптиране, който можете да използвате. Освен това, той има собствен специален софтуер или приложение, което можете да използвате и персонализирате за себе си. С други думи, не е необходимо да се абонирате за нито една VPN услуга, ако искате да използвате OpenVPN протокола. Стига да знаете как да настроите частна връзка с нея и да имате достъп до частните сървъри, можете да използвате този протокол независимо. Номерът за заобикаляне на системата DPI е да използвате OpenVPN през SSL връзка. Въпреки че този метод може да ви помогне да заобиколите защитата на DPI, той може да се използва само за предаване на данни на TCP, което означава, че може да бъде бавна в работата си.

5. Използвайте кръпка OpenVPN връзка

Можете също да закърпите OpenVPN протокола, така че да можете да създадете персонализирана частна връзка, която може да заобиколи проверката на DPI от правителството. По този начин ще имате достъп до всички блокирани уебсайтове, дори ако те са защитени от системата DPI. Можете да закърпите конфигурацията си на OpenVPN, като използвате пластир, наречен xorpatch, който ви дава VPN достъп до ограничени местоположения на страни, като Израел и Франция. Това е доста сложна стъпка, но след като успешно закърпите OpenVPN протокола, можете лесно да заобиколите DPI системата от вашето правителство, като се свържете с частните сървъри, разположени в поддържаните държави.

Това са начините да направите вашата VPN връзка скрита от DPI системата на вашето правителство. Ако живеете в страна, в която правителството е много ограничително по отношение на кои уебсайтове, до които можете да имате достъп и до кои уебсайтове, до които не можете да получите достъп, е по-добре да приложите един от тези трикове, за да заобиколите системата на DPI на вашето правителство и да се насладите на вашата онлайн поверителност и свободата, като го правите.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map