5 начина да използвате блокираните торент клиенти във вашата страна

Торентите се превърнаха в една от най-противоречивите теми в интернет, особено след като много притежатели на авторски права твърдят, че торентите са били използвани за разпространение на защитено с авторски права и незаконно съдържание. Въпреки различни опити за блокиране на торент уебсайтове, които се правят от правителството, тези уебсайтове все още съществуват до днес, а торент потребителите също изобщо не намаляват.


Тъй като торентингът е свързан с незаконно споделяне на файлове през последните няколко години, има държави, които имат строги правила срещу торент. Някои страни не позволяват на своите граждани да имат достъп до каквито и да е торент сайтове, а тези страни могат също да блокират използването на торент клиенти като BitTorrent и uTorrent, което затруднява гражданите да споделят файлове чрез торент мрежата. Ако вашата страна принадлежи към списъка с държави, които блокират използването на торент клиенти, Ето 5 начина за използване на блокираните торент клиенти във вашата страна:

1. Използвайте VPN услуга, която поддържа торент

Ако вашият любим торент клиент е блокиран от правителството, така че не можете да го използвате за прехвърляне на файлове през мрежата за споделяне на файлове P2P, тогава можете да деблокирате такова ограничение, като използвате VPN услуга, която поддържа торент. Не забравяйте, че не всички VPN услуги ще ви позволят да използвате P2P мрежа за споделяне на файлове, така че не забравяйте да изберете тази, която ви позволява да го направите. След като сте абонирани за VPN услуга, която позволява торент, трябва да инсталирате приложението VPN на вашия настолен компютър, така че да може цялата ви мрежова връзка да стане частна. По този начин можете да използвате всички блокирани приложения или софтуер без проблеми, включително блокирания торент клиент.

2. Използвайте мобилната версия на торент клиента с VPN

За да можете без проблем да използвате торент клиента, можете да използвате и мобилната версия на торент клиента, комбинирана с мобилна VPN услуга. Този метод е много лесен и лесен за следване. Просто инсталирайте мобилното приложение на торент софтуера, който използвате, и след това инсталирайте приложението VPN на вашето мобилно устройство. Преди да използвате торент приложението, първо трябва да активирате VPN приложението, за да криптирате връзката във вашето мобилно устройство. По този начин можете да изтегляте и качвате файлове чрез P2P споделяне на файлове на мобилното си устройство без ограничения.

3. Използвайте порт 80 с вашата нормална връзка

Ако все пак искате да използвате нормалната интернет връзка, която имате, без да се налага да инсталирате VPN софтуер, все още има друг начин за достъп до блокирания торент клиент. В предпочитанията на вашия торент клиент можете да промените номера на порта на 80, който е номер на порта, използван при редовното предаване на HTTP данни и е по-бавен от обикновения порт, използван от вашия интернет доставчик. Докато вашият интернет доставчик не блокира функцията за пренасочване на порт на вашия торент клиент, можете да използвате този порт, за да заобиколите ограниченията на вашия интернет доставчик, за да използвате торент клиента.

4. Използвайте уеб прокси, който поддържа торент

Ако вашето правителство изключва торент клиентите, все още можете да изтеглите торенти, като използвате уеб прокси, който поддържа изтеглянето на торент. Въпреки че все още има много уеб прокси сървъри, които имат много ограничени функции и като цяло обслужване с ниско качество, има някои уеб прокси сървъри, които поддържат изтегляне на торенти и високоскоростно поточно видео. Когато използвате този тип уеб прокси, можете да се възползвате от безплатната услуга, която предлага, както и от функцията за изтегляне, която има.

5. Променете DNS с интелигентен DNS

Интелигентният DNS е друга опция, която можете да имате, когато имате проблем с достъпа до торент-мрежата чрез торент клиента. Като просто промените вашия DNS адрес с адреса на интелигентен DNS, можете лесно да заобиколите ограниченията, наложени от вашето правителство, и това ви позволява да използвате торент клиента обикновено. Това е проста и бърза стъпка, която можете да направите, за да промените нормалния си DNS в частен DNS, който няма никакви ограничения, свързани с него.

Това са начините за използване на блокираните торент-клиенти във вашата страна. Въпреки че торентът може да бъде свързан с пиратството, не всички файлове, които се споделят чрез P2P мрежата, са пиратски или незаконни файлове. Например, много училища и предприятия все още използват P2P мрежа, за да споделят файлове със своите ученици и служители. Така че, когато торент клиентите са блокирани във вашата страна, тези методи могат да ви помогнат да възстановите достъпа до мрежата за споделяне на файлове P2P обратно към вас.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map