[Zgjedhja e redaktorit] Shfletuesi Maxthon & 5 Mënyrat për të përdorur një lidhje VPN gjatë përdorimit të saj!

përmbledhje: Maxthon është një nga ata shfletuesit më pak të njohur që ngadalë po fiton popullaritet ndër vite mes shfaqjes së shfletuesve më të zakonshëm si Chrome, Firefox, Microsoft Edge dhe Opera. Megjithëse ekziston që nga viti 2004, ai ende ka probleme për të fituar një bazë të madhe të përdoruesve për të rivalizuar Chrome dhe Firefox, dhe kështu, mbështetja për zgjerimet në këtë shfletues është akoma disi e kufizuar. Për shembull, nuk ka shtesë VPN në dispozicion për këtë shfletues në atë kohë.


E themeluar në: 2003

Nr. I Përdoruesve: 67 milion

Karakteristikat kryesore: Sinkronizimi në re, bllokuesi i reklamave, modaliteti i paditur, burimi i mjeteve të fshehta, mjetet e dobishme, mbushja magjike

i lëvizshëm: iOS & android

Shfletuesi u lëshua për herë të parë në vitin 2003 me emrin MyIE2 para se të ndryshohej në Maxthon në vitin 2004. Ekipi i zhvillimit është i vendosur në San Francisko, California, USA. Që kur u zhvillua për herë të parë, Maxthon ka ofruar karakteristika të ndryshme që konsiderohen shkelje të nivelit të dytë, të tilla si sinkronizimi dhe faqerojtja me bazë cloud, skedat me sandbox, bllokimi i reklamave, nuhatja e burimeve, dhe më shumë. Për shkak të kësaj, ajo ka fituar çmime të ndryshme nga kompani dhe organizata të ndryshme.

Sidoqoftë, shumë kompani VPN me emër të madh janë ende duke u përqëndruar në zhvillimin e shtesave vetëm për shfletues të mirënjohur si Chrome dhe Firefox, dhe për ata që janë duke përdorur shfletues të ndryshëm, ata ende mund të përdorin shërbimin VPN duke përdorur mjete të ndryshme të tjera. Këtu janë 5 mënyra për të përdorur një lidhje VPN gjatë përdorimit të shfletuesit Maxthon:

1. Zgjatja Vjetore VPN ose Feature nuk është e disponueshme në atë kohë

Nëse jeni duke kërkuar të instaloni një shtesë VPN për Maxthon duke kërkuar në qendrën e zgjerimit, me shumë mundësi nuk do ta gjeni. Kjo është e mundshme sepse shumica e kompanive VPN do të përqendroheshin në ndërtimin e shtesave të aplikacionit të tyre vetëm për shfletuesit kryesorë, në mënyrë që të garantojnë bazë të mirë të përdoruesit për shërbimin e tyre. Pra, nëse ju pëlqen të përdorni këtë shfletues për të hyrë në internet, ju mund të dëshironi të gjeni mundësi të tjera për të zgjidhur në lidhje me këtë. Ende ekzistojnë mënyra të ndryshme për të përdorur lidhje private private gjatë përdorimit të këtij shfletuesi.

Deri më tani, Maxthon nuk ka ndonjë veçori VPN amtare që mund të aktivizohet dhe fiket nga menyja e cilësimeve dhe kështu është rasti për shfletuesit më të dukshëm. Pra, nuk do të mund të shfletoni në internet privatisht përveç përdorimit të modalitetit të rregullt të Incognito ose instalimit të aplikacionit VPN në sistemin tuaj operativ.

2. Konfigurimi i ruterit tuaj për të përdorur lidhjen VPN

Një nga mënyrat më të lehta për të përdorur një lidhje private së bashku me shfletuesin tuaj Maxthon është të konfiguroni ruterin tuaj në mënyrë që të mund të lidhet me rrjetin privat. Si parazgjedhje, ruteri juaj do të jetë i lidhur me rrjetin e ofruesit të shërbimit tuaj të internetit, por kur shkoni në cilësimet e ruterit, në të vërtetë mund të aplikoni një lidhje VPN në ruterin tuaj. Shumica e ruterave e mbështesin këtë, kështu që ju duhet të kontrolloni nëse ruteri juaj mbështetet gjithashtu.

Hapi tjetër është të shkoni në faqen e internetit të shërbimit VPN që jeni duke përdorur dhe të kërkoni udhëzuesin se si të përdorni shërbimin VPN në ruterin tuaj. Zakonisht, do t’ju kërkohet të vendosni disa adresë IP private dhe të ndryshoni disa konfigurime të tjera në cilësimet e routerit tuaj. Kjo do ta kthejë lidhjen tuaj të ruterit në një rrjet privat për të gjitha pajisjet e lidhura.

3. Instalimi i aplikacionit VPN në sistemin tuaj operativ

Një metodë tjetër e thjeshtë për të përdorur një lidhje VPN me Maxthon është thjesht instalimi i aplikacionit VPN në sistemin tuaj operativ. Kështu që, në vend që të kërkoni zgjatjen e shfletuesit për shërbimin VPN, instalimi i aplikacionit direkt në sistemin tuaj operativ mund të bëjë që i gjithë sistemi operativ të funksionojë në lidhje virtuale private. Në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të shfletoni në mënyrë private me shfletuesin Maxthon pasi të keni aktivizuar lidhjen private në aplikacion.

Zakonisht, shumica e shërbimeve virtuale të lidhjes private do të mbështesin sisteme të ndryshme operative, duke përfshirë Windows, MacOS, Linux, Android dhe iOS. Pra, pavarësisht nga pajisja që përdorni, do të keni mundësi të instaloni aplikacionin VPN në sistemin tuaj operativ pa problem.

4. Përdorimi i Shërbimit Proxy Private të bazuar në Web

Kjo mund të jetë mënyra më e thjeshtë për ju që të lidheni me rrjetin privat pa pasur nevojë të instaloni asgjë. Thjesht duhet të vizitoni faqet e internetit të ndryshme të proxy private dhe të filloni të kërkoni nga atje. Sidoqoftë, kjo metodë zakonisht do të ketë disavantazhet e veta, siç janë shfletimi plotësisht i kufizuar, gjerësia e bandës së kufizuar, reklamat dhe serverët jo të besueshëm. Por, nëse dëshironi vetëm një përvojë të shfletimit të dritës pa qenë e nevojshme të regjistroheni në llogaritë tuaja në internet, kjo mund të jetë një mënyrë e mirë për t’u lidhur në internet në mënyrë private duke përdorur shfletuesin Maxthon.

Gjithashtu, disa nga shërbimet e proxy falas online ofrojnë plane premium që ju japin më shumë veçori, pa reklama dhe përvojë të zgjeruar të shfletimit. Zakonisht është më pak e kushtueshme sesa një abonim i rregullt VPN, i cili mund të jetë një marrëveshje e mirë për ju, në varësi të nevojave tuaja.

5. Duke përdorur OpenVPN në pajisjen tuaj

OpenVPN është një aplikacion që mund të përdorni për t’u lidhur me çdo server privat ku keni qasje. Shtë në dispozicion si një aplikacion të cilin mund ta instaloni si në desktop ashtu edhe në pajisjet mobile. Aplikacioni OpenVPN në vetvete është i lirë për t’u përdorur, dhe është një program me burim të hapur që ju lejon të kontrolloni dhe modifikoni kodin burimor ashtu si ju dëshironi.

Nëse vendosni të përdorni OpenVPN në pajisjen tuaj, duhet të gjeni serverë privatë që janë në dispozicion për të hyrë në ju. Ju mund të kontrolloni nëse ofruesi juaj aktual VPN mbështet OpenVPN, dhe nëse po, ata do të japin informacionin në lidhje me adresat e serverit privat që mund të përdorni me OpenVPN. Ose, ju mund të bëni një kërkim në internet për të parë nëse disa organizata ofrojnë adresa IP private që mund t’i përdorni falas me programin OpenVPN. Pasi OpenVPN të jetë lidhur me një rrjet privat, mund të filloni të kërkoni në mënyrë private duke përdorur shfletuesin Maxthon.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map