Vjedhja e identitetit – 40 fakte dhe statistika

Vjedhjet e identitetit
është krim i marrjes së informacionit personal të një individi dhe më pas përdorimi
atë për qëllime të paqëndrueshme. Ky informacion personal mund të jetë çdo gjë nga
numrat e kartave të kreditit, numrat e sigurimeve shoqërore, detajet e hyrjes për llogaritë bankare,
qasje në të dhënat personale të qeverisë, etj. Informacioni i marrë në mënyrë të paligjshme
më pas shfrytëzohet për përfitime të ndryshme financiare. Këto përfitime mund të jenë po aq të thjeshta sa
duke marrë një kredi të vogël për payday, aq mizore sa hapja e linjave të shumta të kredisë
dhe fundosja e viktimës në vite borxhe. Përcaktimi i shkakut dhe efektit të
vjedhja e identitetit mund të jetë shumë e vështirë pasi viktimat shpesh as nuk i kuptojnë
se identiteti i tyre është kompromentuar derisa të jetë shumë vonë.


Për shkak të
degëzimet masive që mund të ketë vjedhja e identitetit, është bërë një çështje që
të gjithë që shfletojnë internetin duhet të jenë të vetëdijshëm. Ata thonë se njohja është gjysma e
betejë, kështu që ne kemi mbledhur faktet dhe statistikat më interesante rreth
vjedhjet e identitetit, kështu që ju mund ta mbani veten të azhurnuar në lidhje me rreziqet në rritje të pasurisë
informacioni juaj personal i vjedhur.

Fakte të shpejta në lidhje me vjedhjen e identitetit

Vjedhjet e identitetit
nuk është shaka. Miliona familje preken nga ajo çdo ditë, dhe mundet
shkaktojnë humbje të mëdha financiare gjithashtu. Këtu kemi një vështrim të shpejtë në disa shpejt
statistika në lidhje me këtë kërcënim të ri.

 1. Në vitin 2017, gati 60
  milion amerikanë u prekën nga vjedhjet e identitetit.
 2. Vjedhja e identitetit kushtoi SHBA
  ekonomi 16 miliardë dollarë në vitin 2018.
 3. Rreth 1 në 10 amerikanë
  preken nga vjedhjet e identitetit një herë në jetën e tyre.
 4. Vjedhja e identitetit kushton një
  individuale $ 263 mesatarisht.
 5. Vjedhjet e identitetit nuk janë thjesht
  prekin të rriturit. Vjedhja e ID së Fëmijëve shkaktoi një humbje prej rreth 540 milion dollarë në 2017.

Faktet e përgjithshme

Tani le ta marrim një
zhyteni thellë në kërcënimin e Vjedhjes së Identitetit dhe përpiquni të kuptoni saktësisht se si
e përhapur është bërë në botën moderne.

1. Koha
intervali midis viktimave të reja të vjedhjes së identitetit në Sh.B.A është vetëm dy sekonda !:
Sh.B.A është vendi më i prekshëm për vjedhjet e identitetit. Për shkak të
besimi në rritje në internet nga përdoruesit dhe kompanitë njëlloj, hajdutë të identitetit
kanë një sërë objektivash për tu shfrytëzuar. Sipas disa raporteve, të dy
sekonda, një person i ri shënjestrohet nga hajdutët e identitetit.

(Burimi: CNN)

2. 2016 ishte viti më i keq për vjedhje të identitetit, me një
gjithsej 15.4 milion viktima vetëm në SHBA:
identitet
vjedhja arriti një kulm në vitin 2016, me gati 5% të të gjithë qytetarëve amerikanë që raportojnë
identiteti i tyre ishte vjedhur. Që nga ky numër id vetëm vjedhjet që
u raportuan, numrat real mund të jenë aq të larta sa 10% e të gjithë amerikanëve
popullsi.

(Burimi: USA Today)

3. Më e keqja
viti për humbje për shkak të vjedhjes së identitetit ishte viti 2012, me një humbje rekord prej 24.7 miliardë dollarë nga
Ekonomia:
Rënia financiare e vitit 2012 ishte një
kohë shumë e bujshme për tregjet e aksioneve në të gjithë botën. Kjo rënie
u acarua më tej nga kombinimi i përsosur i të metave të sigurisë, industri
duke u detyruar të hedhin poshtë masat e sigurisë në favor të mbajtjes së biznesit të tyre në det,
dhe prezantimi i arkitekturës moderne të hakerave. Kjo çoi në një përplasje të madhe brenda
Krimet e lidhura me vjedhjen e identitetit dhe bëjnë që ekonomia amerikane të humbasë më shumë se 24.7 dollarë
miliardë.

(Burimi: Krimi kibernetik dhe forenzika dixhitale)

4. 56% e të gjitha
Viktimat e vjedhjes së identitetit janë në intervalin 30 – 59 vjeç:
Vjedhësit e identitetit pëlqejnë personat e moshës së mesme më shumë se cilindo
grupmoshë tjetër. Kjo për shkak se kjo grupmoshë është grupi që gjeneron
shuma e informacionit që mund të shfrytëzohet për qëllime të ndryshme. Shumë
njerëzit në këtë grupmoshë kanë llogari të shumta bankare, linja krediti të shumta,
lloje të ndryshme të sigurimeve, etj. Kështu, kur hajdutët e ID-së keqpërdorin informacionin e tyre
për të krijuar një linjë të re krediti, duhet një kohë më e gjatë për tu vërejtur.

(Burimi: Komisioni Federal i Tregtisë)

5. Një në
katër viktima njoftohen për identitetin e tyre të vjedhur nga ana e tyre financiare
institucionet:
Me rritjen masive të
shfaqja e vjedhjes së identitetit, institucionet financiare kanë mjaft thelbësisht
forcuan masat e tyre të sigurisë. Ata janë duke u bërë shumë më mirë në kapjen
raste të mashtrimit të kartës së kreditit dhe llogarisë. Që nga viti 2018, të paktën 25% e viktimave
raportuan njoftimin për identitetin e tyre të komprometuar nga ana e tyre financiare
institucion para çdo pasqyrimi negativ nga i njëjti.

(Burimi: Komisioni Federal i Tregtisë)

6. 10% e të gjitha
URL-të në internet janë me qëllim të keq në dizajn:
Fakti
se interneti është një vend i pasigurt duhet të vijë si befasi për askënd.
Sidoqoftë, shtrirja e kësaj sigurie të dobët mund të jetë pak tronditëse. Sipas
ofruesi i sigurisë në internet Symantec, gati 10% e të gjitha faqeve në internet
interneti janë dizajnuar ekskluzivisht për të mashtruar njerëzit nga personalitetet e tyre
informacion.

(Burimi: Symantec)

7. Gati
5000 uebfaqe goditen me viruse për vjedhje të identiteteve çdo muaj:
Ështja e sigurisë së internetit nuk është e kufizuar vetëm në skicë
faqet e internetit në internet. Scammers dhe hakerat janë vazhdimisht duke synuar të besueshëm
faqet e internetit për të provuar dhe për të marrë informacionin personal të përdoruesve. Aq shume sa
5000, faqet e internetit të besueshme janë në shënjestër të viruseve j Formjacking ’. Këto viruse
janë dizajnuar ekskluzivisht për të shfrytëzuar dobësitë e sigurisë në këto faqe interneti dhe
vjedhin informacione.

(Burimi: Symantec)

8. Kishte
1023 shkelje të të dhënave në SH.B.A., më së shumti në botë deri më tani:
Siç kemi diskutuar më herët, SH.B.A. është vendi me më së shumti
përpjekjet për vjedhje të identitetit. Kjo është edhe më e dukshme kur marrim parasysh
shkelje të të dhënave me të cilat përballen ndërmarrjet e mëdha. Ka pasur shkelje masive të
informacione kohët e fundit në kompani si Equifax, Marriot, dhe madje edhe Yahoo. këto
shkeljet u dhanë hakerëve shumë informacion mbi përdoruesit e këtyre shërbimeve.
Shkelja e dytë më e madhe e të dhënave ndodhi në Mbretërinë e Bashkuar, me një shkelje të madhe 38.

(Burimi: Medium)

9. i varfër
njerëzit janë më të ndjeshëm ndaj vjedhjeve të identitetit:
Ndërsa ajo
mund të duket kundër-intuitiv, njerëzit me të ardhura vjetore nën 25,000 dollarë janë
në rrezik më të madh për vjedhje të identitetit. Kjo mund të jetë për shkak se këta njerëz nuk mund të investojnë
në shërbime që mund të mbajnë identitetin e tyre të sigurt. Si të ardhura të një familjeje
rritet, rreziku i tyre për të qenë viktimë e vjedhjeve të identitetit bie ndjeshëm, me
Rreziku më i ulët është për njerëzit me të ardhura vjetore mbi 100,000 dollarë.

(Burimi: Komisioni Federal i Tregtisë)

10. 23% të
viktimat e mashtrimit nuk i kthejnë paratë e tyre:
Getting
scammed është një përvojë e tmerrshme për një individ. Mund të ketë shumë larg
pasoja në jetën e tyre për vite me rradhë. Sidoqoftë, shumica e njerëzve të paktën pushojnë lehtë
duke ditur që edhe nëse do të mashtrohen, institucionet e tyre financiare do të ishin
në gjendje të rikuperojnë fondet e tyre. Fatkeqësisht nuk është kështu. Mes viktimave
të bërit skamje dhe të kërkosh dëmshpërblim janë gjithashtu artistë që paraqesin
pretendime mashtruese për të marrë dëmshpërblime për asgjë në veçanti. Si nje
Si rezultat, pjesa e viktimave që nuk i marrin paratë e tyre nuk ka parë një gjendje të qëndrueshme
ngjitja, pasi është trefishuar në 23% që nga viti 2016.

(Burimi: Raporti i Strategjisë Javelin)

11. Wi-Fi publik
është një nga burimet kryesore që hajdutët e identitetit të shfrytëzojnë:
Një shenjë që thotë “Wi-Fi këtu” është një mënyrë e sigurt për çdo biznes
tërheq në turmë. Shtëpi kafeje dhe darka kanë ofruar fjalëkalimin
Wi-Fi i tyre me çdo blerje për një kohë të gjatë. Kjo popullaritet i jashtëzakonshëm i
burimet publike të Wi-Fi i kanë bërë ata një strehë për hajdutët e identitetit. Deri në 60% të
njerëzit pranojnë se ndjehen të sigurt kur përdorin një burim publik të Wi-Fi të pasigurt.
Ky sens i sigurisë së rremë është shumë i rrezikshëm pasi përveç shkeljeve të të dhënave, të pasigurta
Wi-Fi është rruga më e përhapur përmes së cilës hajdutët e ID-së godasin.

(Burimi: Norton)

12. 87% e njerëzve
hyr në informacione private në rrjete të pasigurta:
tani
se kemi parë rreziqet e një rrjeti të pasigurt, mund t’ju ​​habisë
e dinë që deri në 87% të të gjithë përdoruesve kanë qasje në informacione të ndjeshme për këto
rrjetet publike. Të gjithë këta njerëz që përdorin internetin publik, në mënyrë të papërgjegjshme i bëjnë ata
vendi i përsosur i gjuetisë për hajdutët e identitetit.

(Burimi: Norton)

13. Një në
gjashtë viktima nuk e kuptojnë se identiteti i tyre është vjedhur për më shumë se tre
vjet:
Efektet e vjedhjes së identitetit janë shumë
të gjerë dhe mund të zgjojë plotësisht jetën e viktimës. Megjithatë, përkundër kësaj
duke qenë rasti, ka shumë mënyra të vogla në të cilat hajdutët mund të shfrytëzojnë
informacione që ata vjedhin. Ky shfrytëzim i informacionit ndonjëherë mund të jetë i tillë
delikate se viktima mund të mos e kuptojë se identiteti i tyre është vjedhur
më shumë se tre vjet.

(Burimi: Komisioni Federal i Tregtisë)

14. Tre jashtë
nga katër persona nuk përdorin VPN për të siguruar informacionin e tyre në internet:
Shërbimet e Rrjetit Virtual Privat ri-drejtojnë rrjetin e përdoruesit
lidhje përmes një serveri që maskon adresën e tyre IP dhe private të tjera
informacion. VPN-të janë deri tani mënyra më e sigurt për të shfletuar internetin, sipas
për të gjithë analistët e sigurisë. Sidoqoftë, edhe përkundër VPN-ve të avantazheve të sigurisë
mund të sigurojnë dhe sa lehtë janë në dispozicion, mezi 25% e përdoruesve të internetit përdorin
ata, duke i dhënë informacionet e tyre në një rrezik masiv.

(Burimi: Norton)

15. 13% të
personat që raportojnë vjedhje të identitetit nuk duan që të merren veprime policore:
Dikush mund të mendojë se vjedhja e identitetit të një personi do të ishte një
perspektivë tmerruese. Ndërsa kjo mund të jetë e vërtetë për shumicën e njerëzve, sa më shumë që 13% e
të gjithë viktimat e vjedhjes së identitetit nuk duan që të bëhet një raport policor dhe kërkojnë vetëm
rimarrin identitetin e tyre.

(Burimi: Komisioni Federal i Tregtisë)

16. Më së shumti
njerëzit nuk regjistrohen për shërbime të mbrojtjes së kredisë / identitetit të sigurisë:
Megjithë kërcënimin në rritje të vjedhjes së identitetit dhe ndërgjegjësimit në rritje
rreth çështjes, shumica e të rriturve zgjedhin të heqin dorë nga monitorimi i kredisë dhe të tjera
shërbime të lidhura me sigurinë e identitetit. Rreth 82% e të gjithë të rriturve nuk kanë
lloj sistemi të sigurimit të mashtrimit në vend. Kjo i bën punët e hajdutëve të identitetit që
shumë më lehtë. Personat që kanë shumë të ngjarë të marrin mbrojtje janë individët
të cilët qëndrojnë në 1% të lartë të ekonomisë, duke i bërë pjesët më të varfëra të shoqërisë
më të ndjeshëm ndaj vjedhjeve të identitetit.

(Burimi: Experian)

17. Një në
tre të rritur ndajnë detajet e hyrjes së tyre konfidenciale me dikë:
Ashtu si shumica e krimeve të tjera të rënda, ID-të mund të jenë vjedhur nga njerëz që
viktima e njeh personalisht. Përkundër këtij fakti, pothuajse 33% e të gjithë të rriturve në SH.B.A.
pranoni të keni ndarë informacionin e tyre personal dhe kredencialet e hyrjes në
bankat me dikë që njohin. Shpesh është bashkëshort, por mund të jetë edhe prindër,
motrat, motrat, etj. Ndërsa këta njerëz mund të mos jenë ata që vjedhin identitetin tuaj,
sistemet e tyre mund të sulmohen nga një haker, duke çuar në qenien e identitetit tuaj
komprometuar. Vetëm mos u ndani me askënd kredencialet personale!

(Burimi: Sigurim teknik)

Lloje të ndryshme të mashtrimit të identitetit

Vjedhjet e identitetit
mund të marrë një larmi formash, dhe jo të gjitha janë të njëjta kur bëhet fjalë
kërcënimet. Viktimat mund të mos i vënë re madje disa nga këto, dhe disa të lënë të tyre
viktimat absolutisht të varfëra. Le të shohim llojet e ndryshme të vjedhjes së identitetit dhe
numri i viktimave që lidhen me ta.

18. 92% të
të gjitha ID-të vjedhen si rezultat i shkeljeve të të dhënave:
si
diskutuar, shkeljet e të dhënave janë burime të mëdha informacioni për hakerat. Sa më shumë
pasi 92% e të gjitha ID-ve vidhen si rezultat i drejtpërdrejtë i këtyre shkeljeve.
përvetësimi i këtyre ID-ve kryesisht ndodh në Dark Web si shumë ID-ve
të vjedhura nga këto shkelje të të dhënave përfundojnë në shitje në një larmi vendesh tregu.

(Burimi: Sigurim teknik)

19. Llogari
ndërmarrjet janë rritur me 61% nga 2015:
llogari
Mashtrimi i marrjes në fjalë i referohet kur një hajdut ID merr kredencialet e hyrjes në një
llogaritë bankare të personit. Më pas ata përdorin këtë informacion për të kyçur origjinalin
përdorues plotësisht. Përdoruesi mund të shikojë vetëm pasi hajdutët kullojnë llogaritë e tyre.
Meqenëse janë mbyllur nga llogaria e tyre dhe detajet janë ndryshuar,
është shumë e vështirë të ktheni llogarinë dhe paratë. Ka pasur1.4
milion incidente në 2018, një rritje e habitshme 61% nga 2015.

(Burimi: Raporti i Strategjisë Javelin)

20. Celulare
marrjet në llogari u rritën në mënyrë dramatike, duke parë një rritje të pjerrët prej 178%:
Ngjashëm me marrjen në llogari bankare, marrja e llogarisë celulare i referohet
në kontrollin e një llogarie celulare që transferohet te një hajdut. megjithatë,
llogaritë celulare paraqesin një problem unik për përdoruesit origjinal, pasi ato
humbasin të gjitha komunikimet me transportuesin e tyre nëse kjo është llogaria e vetme e lëvizshme.
Pas kësaj, dhe rritja masive e qendrave telefonike në det të hapur për celular
kompanitë, shanset për të rikthyer një llogari celular janë neglizhente në rastin më të mirë. i lëvizshëm
numrat më pas mund të përdoren si një formë e vlefshme e ID për një larmi llogarish të tjera,
përfshirë disa llogari bankare. Këto mungesë mënyrash që përdoruesi të marrë, dhe
hyrjen e pahijshme në jetën e përdoruesit që jep numri i celularit, bëje llogari celular
merr një mundësi shumë fitimprurëse për hajdutët e identitetit. Nga 2015 deri në 2018, the
incidentet e këtij lloji të vjedhjes së identitetit u rritën nga 380,000 në 679,000.

(Burimi: Raporti i Strategjisë Javelin)

21. E re
Mashtrimi i llogarisë është rritur me 138% nga 2014 në 2019:
Mashtrimi i llogarisë së re i referohet krijimit të një llogarie të re duke përdorur një
grup i vjedhur informacionesh personale. Ndërsa nuk e dëmton financiarisht viktimën
drejtpërdrejt, mund të shkaktojë që rezultati i tyre i kredisë të marrë një goditje masive, duke e bërë atë shumë
e vështirë për ta të sigurojnë një kredi ose sigurim në të ardhmen. Nëse kjo ndodh
në një pikë kritike në jetën e dikujt, ndoshta gjatë një urgjence mjekësore ose kur
ata janë duke blerë një shtëpi të re, etj., një rezultat i keq i kredisë mund t’i kthejë ato
në mënyrë drastike. Për shkak të natyrës së mashtrimit, ajo nuk mund të zbulohet deri në të
është tepër vonë për të kapur mashtruesin. Mashtrimi i llogarisë së re është gjithashtu në rritje të madhe,
duke parë një rritje prej gati 138% të incidenteve nga 2014.

(Burimi: Helpnet Security)

22. Gati 1.3
milion fëmijë janë prekur nga Vjedhjet e Identitetit në vitin 2018:
Fëmijët gjithashtu nuk janë të sigurt nga vjedhjet e identitetit dhe shpesh janë edhe më shumë
objektiv fitimprurës se të rriturit. Kjo për faktin se shumica e fëmijëve jo
keni ndonjë llogari të pranishme në emrat e tyre, dhe krimi mund të mos vërehet
derisa fëmija të rritet dhe të përpiqet të hapë një llogari. Atëherë ata mund të vërejnë
që rezultati i tyre i kredisë është tashmë i tmerrshëm, duke i detyruar ata të marrin një normë më të lartë
me interes për kredi studentore etj. Kjo mund të jetë shumë e dëmshme për dikë
sapo filluan jetën e tyre financiare.

(Burimi: Business Insider)

23. Peshkimi është
ende shkaku kryesor i vjedhjes së identitetit tek njerëzit mbi moshën 55 vjeç:
Phishing i referohet marrjes së detajeve private të dikujt duke fituar
besimi i tyre Kjo bëhet kryesisht përmes postave elektronike elektronike / telefonatave të besueshme
nga banka e viktimës. Kjo metodë e marrjes së informacionit përdoret kryesisht
të moshuarit pasi kanë më shumë të ngjarë të besojnë në një email të dyshimtë nga një
burim i paverifikueshëm. Ndërsa hajduti modern i identitetit mund të përdorë sofistikuar
teknologji për të marrë informacione private të të rriturve të moshës së mesme, phishing është
ende burimi kryesor i vjedhjes së identitetit tek të moshuarit.

(Burimi: ACFE)

24. Kartë krediti
Incidentet e mashtrimit u ulën me 34% që nga viti 2017:
ndonjëherë
që nga kartat e kreditit u prezantuan, ato kanë qenë një objektiv i preferuar i
fraudsters. Ato lejojnë që një mashtrim të mos zbulohet për një periudhë më të gjatë kohore
sesa nxjerrja e thjeshtë e fondeve nga llogaria bankare e dikujt. Sidoqoftë, me
prezantimi i fundit i kartave të bazuara në EMV, duke kopjuar kartën e kreditit të dikujt
është bërë gjithnjë e më e ashpër. Kjo ka çuar në një rënie të konsiderueshme të kartave të pranishme
mashtrimet. Që nga viti 2017, ka pasur një rënie prej 34% në incidentet që përfshijnë
mashtrimet e tanishme të kartave, dhe numri pritet të bjerë me 47% të mëtejshëm
për shkak të largimit të plotë gradual të kartave magnetike.

(Burimi: Forbes)

25. Kartela jo e pranishme
mashtrimi u rrit me 7% në nivel global që nga viti 2017:
Derisa
mashtrimet e tanishme të kartave mund të jenë në rënie për shkak të bërjes së kartave të bazuara në EMV
norma, kartela që nuk është e pranishme (CNP) është duke parë një rritje të shkallës së incidenteve. kjo
rritja është kryesisht për shkak të mbizotërimit të faqeve të internetit të tregtisë elektronike, ku njerëzit
shënoni detajet e llogarisë së tyre dhe lirisht. Një shkelje e të dhënave në kompaninë mëmë
të dyqanit të tregtisë elektronike mund t’i lejojë këto të dhëna tepër të ndjeshme të përdoruesit
bien në duar dashakeqe. Ekziston edhe rasti i njerëzve që i qasen tyre
llogari dhe futja e të dhënave të tyre të ndjeshme në një rrjet publik të pasigurt,
e cila mund ta lejojë një individ të vjedhë të dhënat drejtpërdrejt. Të gjithë këta faktorë kanë çuar
në një rritje prej 7% të numrit të mashtrimeve CNP në të gjithë botën.

(Burimi: Inteligjenca e Sigurisë)

26. Në
Australia, mashtrimi me kartela nuk përbën deri në 85% të të gjitha mashtrimeve:
Australia duket se është hiti më i keq me mashtrimet CNP, me
Rrjeti Australian i Pagesave që vlerëson se kamerat CNP përbënin pothuajse të gjitha
mashtrimet që ndodhën në Australi. Raporti sugjeron një figurë të diku
ndërmjet 78% deri 85% të të gjitha mashtrimeve janë mashtrime të bazuara në CNP.

(Burimi: Rrjeti Australian i Pagesave)

27. Deepfeksion
është mënyra më e re për të vjedhur identitete, veçanërisht nga personazhet publike:
Deepfake është një teknologji shumë e re që lejon një algoritëm AI
morfomë zërin dhe fytyrën e një personi për t’i ngjitur dikujt tjetër plotësisht. Kjo është
arrihet duke analizuar dhe përpunuar orët e pamjeve dhe qindra imazhe në
prodhoni faksin e përsosur të një personi. Për shkak të kërkesës së orëve të
të dhëna, vetëm figura shumë publike mund të thellohen. Kjo teknologji është përdorur nga
një, si i panjohur, mashtrues për të mashtruar CEO të një energjie të njohur
kompani. CEO deklaroi se ai besonte se po fliste me CEO-në e tij
kompani mëmë. Mashtrimi, duke përdorur zërin e shefit të tij, e udhëzoi atë të
transferoni menjëherë 243,000 dollarë në një llogari hungareze, e cila ishte atëherë
transferuar në një llogari meksikane dhe rishpërndarë për të shmangur zbulimin. kjo
çështja shënoi shkallën e parë të një mashtrimi telefonik të mbështetur nga AI.

(Burimi: Forbes)

Çështjet e parave

Tani që kemi
duke parë shkallën në të cilën vjedhja e identitetit mund të depërtojë në shoqërinë tonë, le të shohim
disa nga pasojat e vështira financiare të së njëjtës.

28. Llogari e re
Mashtrimi (NAF) në 2018 shkaktoi humbje afro 3,4 miliardë dollarë:
Siç diskutuam, NAF nuk dëmton viktimën, identiteti i së cilës ka qenë
vjedhur, drejtpërdrejt, por shkakton humbje masive për bankën që siguron linjën
kredie. Pra, efekti që ka ky është në ekonominë e vendit drejtpërdrejt. ajo
i kushtoi ekonomisë amerikane afro 3.4 miliardë dollarë në 2018, dhe shifra pritet të arrijë
hidhen në gati 4,2 miliardë dollarë deri në fund të vitit 2019.

(Burimi: Forbes)

29. Marrja e llogarisë
Bankat me kosto mashtrimi pothuajse 4 miliardë dollarë humbje në vitin 2018:
Për dallim nga NAF, ATF i kushton shumë viktimës dhe bankës.
viktima zakonisht përfundon duke humbur kursimet e jetës së tyre dhe duhet t’i afrohet bankës
për rimbursimet. Këto rimbursime zakonisht zgjasin shumë muaj, dhe
ndonjëherë edhe më shumë se një vit, për të kaluar, duke shkaktuar një financim të jashtëzakonshëm
problemet për viktimën. Banka, nga ana tjetër, humbet të gjithë shumën. ATF
llogariten që ekonomia amerikane humbi gati 4 miliardë dollarë në 2018, me të
parashikohet të rritet në 4.7 miliardë dollarë në vitin 2019.

(Burimi: Forbes)

30. Kredia
Mashtrimi i kartave u zvogëlua margjinalisht nga 8.1 miliardë dollarë në vitin 2017 në 6.4 miliardë dollarë nga
2018:
Rënia e numrit të incidenteve
në lidhje me mashtrimet e kartave të kreditit janë pasqyruar në numrin e humbjeve të tij
shkaqet në ekonomi. Sasia e parave të shpenzuara për mashtrim të kartave të kreditit ra
me 26%, nga 8.1 miliardë dollarë në 6.4 miliardë dollarë. Megjithatë, nuk pritet të bjerë
shumë më tepër si mënyra më të sofistikuara për të kryer mashtrimet CNP dalin në dritë.

(Burimi: Forbes)

31. Fëmijë
Vjedhja e identitetit shkakton gati 16.25% të të gjitha humbjeve të lidhura me vjedhjen e identitetit në vitin 2018:
Për shkak të arsyeve që renditëm më parë, vjedhjet e identitetit të fëmijëve po bëhen
shume e famshme. Ajo shkakton një mori çështjesh për prindërit dhe fëmijën
njësoj. Në vitin 2018, CIT shkaktoi 540 milion dollarë nga humbjet në xhep për prindërit,
dhe shkaktoi humbje 2,6 miliardë dollarë për ekonominë e përgjithshme.

(Burimi: Business Insider)

32. Në një
mesatarisht, viktimat duhet të shpenzojnë deri në 330 orë dhe 1000 dollarë për t’i rregulluar çështjet e tyre:
Problemdo problem mund të zgjidhet, përfshirë marrjen e dikujt
identiteti i vjedhur. Ndërsa kjo mund të jetë rasti, kthimi i një identiteti është
me e lehte e thene sesa e bere. Mesatarisht mund të zgjasë dikush për 2 javë
dhe 1000 dollarë për të hequr identitetin e tyre nga çdo çështje që mund të ketë hajdut
kanë krijuar.

(Burimi: New Mexico Bank)

Rastet e çuditshme të vjedhjes së identitetit

Ndërsa ne kemi
duke parë faktet e frikshme për vjedhjen e identitetit dhe efektin e dëmshëm që ai ka
në jetën e njerëzve, ka pasur edhe disa raste vërtet të çuditshme të vjedhjes së identitetit.
Këto raste, për pjesën më të madhe, nuk kanë shkaktuar shumë dëme por janë
interesante për të mësuar rreth.

33. The
frymëzim për Catch Me nëse Mund:
Me sa duket
Frank Abagnale më i famshëm, i cili është frymëzimi pas Leonardo DiCaprio
personazh në këtë film mahnitës ‘Më kapni nëse mundeni.’ Duke filluar nga viti 1968, Frank
vodhi me sukses identitetet e shumë njerëzve, përfshirë një detar
komandant, një shitës automjetesh të përdorura, një zyrtar banke dhe madje një CEO me fuqi të lartë.
Ai përdori këto ID për të shkruar kontrolle të këqija me vlerë afro 2.5 milion dollarë (filmi
e fryu këtë numër në 5 milion dollarë). I përshtatur për inflacionin, ai vodhi gati
21 milion dollarë! Fakti më befasues për krimet e tij është fakti që ai bëri
të gjithë kur ishte 15 – 21 vjeç!

(Burimi: Frank Abagnale)

34. Oprah dhe
Steven Spielberg dëshiron të paguajë miliona dollarë në autobus në këshilla:
Të gjithë ëndërrojnë të jenë aq të qëndrueshëm financiarisht sa Hollywood-i i madh
yjet e filmit. Në vitin 2001, një djalë, Abraham Abdallah, vendosi të bëjë diçka për të
të arrijë këtë stabilitet. Vetëm ai nuk ylli në një film multimilion dollarësh.
Në vend të kësaj, ai vendosi të mësojë se si të marrë informacione private përmes shfrytëzimit
e të metave të sigurisë në biblioteka dhe në internet të hershëm. Ai arriti të merrte
numrat e sigurimeve shoqërore dhe kartat e kreditit të njerëzve me profil jashtëzakonisht të lartë,
përfshirë Oprah dhe Steven Spielberg. Ai u kap vetëm kur u përpoq të
transferoni 10 milion dollarë në llogarinë e tij private nga CEO i një të fuqishmi
kompani kompjuterike.

(Burimi: The Guardian)

35. Më jep
një Unë, më jep një D, më jep një T-H-E-F-T !:
Shumë
njerëzit me të vërtetë duan të kthehen në shkollë të mesme dhe të bëjnë gjithçka që nuk kanë bërë
merrni një shans për të bërë. Sidoqoftë, askush nuk vepron në të vërtetë për këto impulse. mirë,
pothuajse askush. Një nënë 33-vjeçare vendosi që ajo dëshironte të bëhej tifoz
pasi ajo nuk mori shansin ta bënte këtë në shkollën e mesme të saj. Kështu që, ajo vodhi
identiteti i vajzës së saj dhe u regjistrua në shkollë të mesme. Ajo ndoqi këtë shkollë për gati tre
javë, madje edhe duke marrë pjesë në një festë pishine të mbajtur nga trajneri i tifozëve. Ajo ishte
u arrestua shpejt pas ahengut dhe u quajt Mom Pom-Pom Mami ’nga media. atje
ishte madje një film i bazuar disi i lirë rreth saj i quajtur ‘Vjedhja e identitetit të a
Nxitës i tifozëve. ”

(Burimi: Atlantiku)

36. Sigurt,
të gjithë mund të kenë identitetin tim:
Hubris mund të jetë një
gjë e rrezikshme Todd Davis e mësoi këtë mësim në rrugën e vështirë kur vendosi
se shërbimi i sigurimit të identitetit, kompania e tij, Lifelock, siguroi që ishte e mirë
të mjaftueshme për një marifet të madh të reklamave. Ai vendosi të botojë sociale e tij aktuale
numri i sigurisë në një larmi të madhe reklamash për kompaninë e tij. Sociale e tij
numri i sigurisë ishte suvatuar në tabela, reklama në TV, reklama për revista, dhe madje
pamflete që u dërgoheshin shtëpive të njerëzve. Shumë shpejt ishte e qartë pse njerëzit
këshillohen që të mos ua japin numrin e tyre të sigurimeve shoqërore të huajve. e tij
identiteti u vodh 13 herë brenda një muaji tjetër, të cilin kompania e tij nuk ishte
në gjendje të parandalojë fare.

(Burimi: Business Insider)

37. Vjedhja
identitete vetëm për të postuar disa komente:
Kur njerëzit
vjedhin identitetin e dikujt tjetër, zakonisht është ta përdorësh atë për përfitime financiare.
Sidoqoftë, përfitimi monetar ishte larg mendjes së Raphael Golb kur ai vendosi
vjedhin identitetet e profesorëve dhe akademikëve të ndryshëm të mirënjohur. Në vend të kësaj,
ai dëshironte të përdorte këto identitete për të ndihmuar karrierën profesionale të babait të tij. e tij
babai, Norman Golb, kishte dalë me një teori të kritikuar në lidhje me
Rrotulla të Detit të Vdekur dhe kishte vuajtur nga depresioni për shkak të akademikut
kritika e industrisë. Prandaj, Raphael përdori identitetin e vjedhur për të postuar
vlerësime dhe vlerësime të favorshme për punën e të atit në Rrotullat e Detit të Vdekur. e tij
mashtrimi u kap shpejt, dhe ai u arrestua për vjedhje të identitetit kriminel.

(Burimi: New York Times)

38. Kthehu tek
shkollë, si djalë këtë herë:
Barbora Skrlova ishte një
Gruaja 33-vjeçare që jeton në qytetin çek Brno. Për shkak të arsyeve që ajo
psikiatër nuk e kanë bërë publike, ajo kishte një nxitje shumë të fortë për t’u paraqitur dhe për të vepruar
si një adoleshent. Aq e fortë, sa ajo u bashkua me një kult, falsifikoi certifikatën e lindjes
dhe pozoi si një vajzë 13-vjeçare, e birësuar nga Klara Mauerova, një tjetër kult
anëtar. Mauerova u akuzua shpejt se abuzoi me dy djemtë e saj më të vegjël biologjikë,
duke çuar në polici që dëshiron të marrë në pyetje Barbora. Për të shmangur Barbora e policisë
iku me vrap drejt qytetit të Oslos, ku ajo pozoi si një djalë 13-vjeçar, Adam. Ajo
e arriti këtë duke rruar flokët e saj dhe duke prekur gjoksin e saj. Së shpejti policia
filloi ta mbyllte atë për çështjen Mauerova, duke besuar ende se ajo ishte një
fëmijë. Më pas, ajo u largua nga Oslo, duke bërë që një rast i fëmijëve të humbur të
të regjistrohet dhe të fillohet një kërkim mbarëkombëtar. Kjo çoi policinë në Tromsoe,
dhe e gjithë mashtrimi u zbulua. Barbora ishte vendosur nën shtetin psikiatrik
kujdesi dhe u institucionalizua shpejt pas kësaj.

(Burimi: CBS News)

39. Mos të jetë
veten; do të arrestoheni:
Duke u përballur me të
borxhi masiv dhe falimentimi i afërt i lidhur me të nuk është situatë
ndokush do të dëshironte të përballej. Sidoqoftë, kjo është situata e saktë në të cilën Ming i varfër
Li e gjeti veten. Megjithëse në vend që të përpiqej të shlyente borxhin e tij, ai vendosi të
fallco vdekjen e vet. Ishte edhe një çështje bindëse, e plotë me një
nekrologji dhe varrosje. Mashtrimi i tij doli në dritë kur u përpoq të zbatohej
për licencën e shoferit, duke përdorur certifikatën e tij të lindjes. DMV, jo
mësuar të shërbejë njerëz të vdekur, ka njoftuar policinë, dhe Ming Li ishte
arrestuar për përpjekjen për të përshtatur identitetin e Ming Li.

(Burimi: Infinigeek.com)

40. 91-vjeçari
një grua që shkon duke udhëtuar dhe duke fluturuar për në Paris për një largim fundjavë:
Marrja e postës së qiramarrësit të mëparshëm është diçka që shumë
banorët e rinj duhet të merren me të. Shumica e njerëzve e kthejnë postën në zyrën postare
ose ia përcillni postën personit të cilit i përket.Nicola
Marlton-Thomas, megjithatë, kishte plane të ndryshme. Kur ajo filloi të marrë postë
për Eunice Lee, një grua 91-vjeçare që kishte vdekur dy vjet më parë, ajo kreu
disa hetime. Pasi të mësoni për vdekjen e Eunice dhe mungesën e trashëgimtarëve,
ajo shkoi në një shpenzim shpenzimesh duke përdorur 33,000 € në llogaritë bankare të Eunice. Ajo u kap kur banka u rrit
të dyshimta për aktivitetin që llogaritë ishin duke parë, përfshirë edhe një biletë për në
Paris, disa veshje luksoze, dhe madje edhe veshje kampe.

(Burimi: Daily Mail)

Burimet dhe referencat:

 1. CNN
 2. SHBA
  sot
 3. krimi kibernetik
  dhe Forenzika Dixhitale
 4. Federale
  Komisioni i Tregtisë
 5. Federale
  Komisioni i Tregtisë
 6. Symantec
 7. Symantec
 8. medium
 9. Federale
  Komisioni i Tregtisë
 10. shtizë
  Raporti i Strategjisë
 11. Norton
 12. Norton
 13. Federale
  Komisioni i Tregtisë
 14. Norton
 15. Federale
  Komisioni i Tregtisë
 16. Experian
 17. Tech
  sigurim
 18. Tech
  sigurim
 19. shtizë
  Raporti i Strategjisë
 20. shtizë
  Raporti i Strategjisë
 21. Helpnet
  siguri
 22. biznes
  Insider
 23. ACFE
 24. Forbes
 25. siguri
  zbulim
 26. australian
  Rrjeti i Pagesave
 27. Forbes
 28. Forbes
 29. Forbes
 30. Forbes
 31. biznes
  Insider
 32. New Mexico Bank
 33. Frank Abagnale
 34. kujdestar
 35. atlantik
 36. biznes
  Insider
 37. Nju Jork
  kohët
 38. CBS
  Lajme
 39. Infinigeek.com
 40. i përditshëm
  postë