Tofarë duhet të bëni kur Shpejtësia e lidhjes suaj VPN është e paqëndrueshme dhe e ngadaltë

Ndonjëherë, gjërat ndodhin, veçanërisht kur përdorni lidhjen tuaj VPN për të bërë një shfletim në internet. Në varësi të ofruesit të shërbimit që përdorni, mund ta përjetoni këtë problem shpesh ose vetëm një herë në një kohë. Ky është problemi i një lidhjeje të ngadaltë. Ka arsye të ndryshme pse lidhja juaj VPN po ngadalësohet. Por, sido që të jetë arsyeja, duhet të kuptoni që mund të ndodhë herë pas here, pavarësisht nëse keni një shërbim me reputacion VPN ose thjesht një të rregullt. Dallimi është në atë se si ofruesi i shërbimit mund të rregullojë problemin, në mënyrë që të vazhdoni aktivitetin tuaj në internet normalisht.


Nëse nuk dini çfarë të bëni kur lidhja juaj VPN po ngadalësohet, gjëja e parë që duhet të bëni është të mos frikësoni, dhe më pas të ankoheni në mënyrë të vazhdueshme te ofruesi i shërbimit tuaj. Ky problem i veçantë mund të ndodhë herë pas here dhe nuk është gjithmonë i keq për ju. Për shembull, kur një ofrues i VPN është duke u përpjekur të përmirësojë shërbimin e tyre, ata mund të kenë nevojë të bëjnë disa mirëmbajtje, të cilat mund të ndikojnë në shpejtësinë e serverit për një kohë. Sapo të mbarojë kjo, ju merrni shpejtësi më të shpejtë se më parë. Pra, këtu janë disa gjëra që mund të bëni kur shpejtësia juaj e lidhjes VPN është e paqëndrueshme dhe e ngadaltë:

1. Kontrolloni nëse lidhja juaj normale në internet është e ngadaltë

Para se të filloni të ankoheni për shpejtësinë e ngadaltë të VPN, kontrolloni së pari lidhjen tuaj ISP. Fikni shërbimin VPN për një kohë dhe ekzekutoni një test shpejtësie në lidhjen tuaj normale. Nëse lidhja problematike është ISP-ja juaj, atëherë nuk mund të fajësoni lidhjen VPN. Sidoqoftë, nëse shpejtësia ISP është normale, ndërsa shpejtësia juaj e internetit bëhet e ngadaltë kur lidheni me VPN, atëherë është VPN që ka problemin e lidhjes së ngadaltë. Pasi të gjeni problemin e vërtetë, atëherë mund të vazhdoni në hapin tjetër.

2. Kaloni në një lokacion tjetër të serverit

Ndoshta, problemi VPN po ndodh vetëm në një server të veçantë. Pra, duhet të kontrolloni nëse problemi mund të rregullohet thjesht duke kaluar në një vendndodhje tjetër të serverit. Provoni të kaloni në një lokacion tjetër të serverit dhe ekzekutoni një test të shpejtësisë në lidhjen tuaj VPN. Nëse lidhja është normale, atëherë problemi është vetëm me serverin e veçantë që përdorni. Por, nëse problemi vazhdon të ndodhë, madje derisa të kaloni në një lokacion tjetër të serverit shumë herë, atëherë është lidhja e përgjithshme e VPN që po shfaq një problem.

3. Mundohuni të Rindizni Shërbimin

Ndonjëherë, mos rifillimi i softuerit tuaj VPN herë pas here mund të shkaktojë që ai të ketë një problem paksa në lidhje me përdorimin tuaj VPN. Pra, është më mirë të provoni të rindizni shërbimin VPN duke hyrë nga shërbimi, të mbyllni programin dhe më pas të regjistroheni përsëri pas rreth 10 minutash. Tani që shërbimi është rifilluar i freskët, mund të provoni të lidheni përsëri. Nëse është akoma i ngadaltë, mund të provoni të rindizni pajisjen tuaj. Sidoqoftë, nëse është akoma e ngadaltë pasi të ndiqni këtë procedurë, atëherë duhet të drejtoheni në faqen zyrtare të internetit për të zbuluar se çfarë po ndodh.

4. Kontrolloni nëse ka një mirëmbajtje të planifikuar

Ndonjëherë, një mirëmbajtje e planifikuar mund të shkaktojë që shërbimi i përgjithshëm VPN të shqetësohet, veçanërisht për sa i përket performancës. Pra, duhet të kontrolloni uebfaqen zyrtare ose llogaritë zyrtare të mediave sociale të ofruesit të shërbimit tuaj VPN për të parë nëse ka një mirëmbajtje të planifikuar. Nëse jo, mund të pyesni departamentin e shërbimit të klientit në lidhje me këtë problem dhe të ndiqni udhëzimet për të zgjidhur sa më shpejt këtë problem.

5. Kaloni te një tjetër ofrues i VPN

Nëse departamenti i shërbimit të klientit mund të ndihmojë në zgjidhjen e problemit për ju, atëherë është mirë për ju, dhe ju mund të vazhdoni të përdorni shërbimin si zakonisht. Sidoqoftë, nëse departamenti i shërbimit të klientit nuk mund të zgjidhë problemin tuaj, dhe ata refuzojnë t’ju ndihmojnë, atëherë është koha që ju të bëni një blerës tjetër për një VPN. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse problemi vazhdon për disa ditë. Zgjidhni një VPN tjetër që ofron një garanci për performancën dhe shpejtësinë e serverit të tyre, në mënyrë që të shmangni përvojat e të njëjtit problem në të ardhmen.

Këto janë gjëra që mund të bëni kur shpejtësia e lidhjes suaj VPN është e paqëndrueshme dhe e ngadaltë. Ka shumë arsye që kjo të ndodhë, por në përgjithësi, nëse problemi vazhdon, dhe ofruesi i shërbimit nuk mund t’ju ndihmojë të zgjidhni problemin, atëherë është koha që ju të transferoheni në një shërbim tjetër. Mund ta anuloni abonimin tuaj ose ta përdorni këtë VPN si një VPN rezervë për më vonë, në rast se kompania mund të dalë me një zgjidhje të mirë për këtë problem.