Si VPN mund të sigurojë komunikimin tuaj online me encryption fund-në-fund

Interneti i sotëm përdoret për gjëra të ndryshme, duke mos u kufizuar vetëm në shfletimin në internet. Ka shumë programe në internet, pavarësisht nëse është programi kompjuterik që mund të instaloni në desktopin tuaj, aplikacionet celular ose softuer të bazuar në internet që përdoren për të lehtësuar komunikimin tuaj. Ju mund të përdorni një shumëllojshmëri të programeve kompjuterike ose aplikacione për të kontaktuar miqtë ose familjen tuaj, të dërgoni mesazhe të çastit, apo edhe të filloni thirrje video. Problemi me këtë lloj komunikimi është se nëse programi ka metodën e tij të kriptimit apo jo, disa palë të treta mund të monitorojnë përdorimin e softuerit tuaj dhe të dëgjojnë bisedën tuaj. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse keni një lidhje interneti të pambrojtur.


Shtë e rëndësishme për ju të shmangni fillimin e çdo komunikimi online në vende publike me rrjete Wi-Fi të pambrojtur, pasi bisedat tuaja mund të ndiqen nga hakerat, dhe nëse është një bisedë private, do të jetë keq për ju të lejoni që ata hakerë të vjedhin regjistrimin e bisedës . Kjo është arsyeja pse VPN është e nevojshme për të siguruar edhe më shumë siguri dhe mbrojtje në komunikimin tuaj online. Këtu janë mënyrat se si VPN mund të sigurojë komunikimin tuaj online me kriptimin nga fundi në fund:

1. VPN fsheh të dhënat tuaja të bisedës nga hakerat

Në ditët e sotme, hakerat do të provojnë çdo shfrytëzim që ata mund të gjejnë për të vjedhur informacionin e ndjeshëm nga viktimat e tyre. Një nga shfrytëzimet më të zakonshme është të vidhni bisedën tuaj në internet nga aplikacione të ndryshme. Nëse nuk e siguroni lidhjen tuaj gjatë bisedës suaj, siç janë kur po telefononi miqtë tuaj ose po dërgoni tekste, atëherë të dhënat e bisedës mund të vidhen nga hakerat. Disa aplikacione ose programe kompjuterike kanë shumë pak mbrojtje ndaj bisedës në internet të përdoruesve të tyre, në mënyrë që lehtë të shpërndahen tek palët e treta, nëse përdoruesit nuk janë të kujdesshëm me mënyrën e përdorimit të softuerit. VPN do të fshehë të gjitha të dhënat e bisedës suaj nga hakerat.

2. VPN parandalon palët e treta nga monitorimi i komunikimit tuaj

Sa biseda të fshehta po zbulohen nga hakerat në vitet e fundit? Përgjigja është shumë prej tyre, duke filluar nga zyrtarët e qeverisë deri tek përdoruesit e rregullt. Hakerët mund të bëjnë shumë gjëra për të infiltruar lidhjen tuaj të rrjetit dhe për të dëgjuar çfarëdo bisede që keni në internet. Pavarësisht nëse po dërgoni postë elektronike për kolegët tuaj, duke pasur një telefonatë me prindërit tuaj, ose duke dërguar mesazhe me tekst në dashnorin tuaj, është shumë e thjeshtë për hakerat ose palët e treta të interesuara të monitorojnë komunikimin tuaj. Roli i VPN është të parandalojë që këta palë të treta të monitorojnë komunikimin tuaj duke mos i lejuar ata të depërtojnë në lidhjen tuaj të rrjetit.

3. Komunikimi juaj është privat midis jush dhe personit me të cilin kontaktoni

VPN ju siguron kriptimin nga fundi në fund që ju duhet për të siguruar që linja juaj e komunikimit të jetë gjithmonë e sigurt. Për biseda të rëndësishme dhe të ndjeshme, kjo është e rëndësishme për të siguruar që komunikimi juaj mund të dëgjohet ose monitorohet vetëm nga ju dhe ai që kontaktoni. Asnjë person tjetër nuk lejohet të dëgjojë komunikimin tuaj pa lejen tuaj. Fatkeqësisht, ka akoma shumë aplikacione IM ose komunikimi që nuk sigurojnë kriptimin vendas nga fundi në fund për përdoruesit e tyre. Pra, e vetmja mundësi për ju që t’i përdorni ato aplikacione në mënyrë të sigurt është duke përdorur VPN në komunikimin tuaj online.

4. VPN parandalon këdo që të gjurmojë vendndodhjen tuaj

Nëse jeni duke komunikuar me një pajisje të lëvizshme që ka instaluar GPS, do të transmetoni automatikisht sinjalin tuaj GPS për ta bërë më të lehtë për ju ose të tjerët të përcaktoni vendndodhjen tuaj aktuale. Gjëja e keqe në lidhje me këtë sistem është se hakerat dhe njerëzit e tjerë të këqij mund të ndjekin me lehtësi vendndodhjen tuaj bazuar në adresën tuaj IP, GPS, rrjetin WiFi dhe faktorë të tjerë. Pra, nëse komunikoni me dikë në internet, është shumë e lehtë për një haker të aftë të shkelë lidhjen tuaj dhe të gjejë vendndodhjen tuaj fizike. Me një VPN, do të mbeteni privat në komunikimin tuaj online. Askush nuk mund të gjurmojë vendndodhjen tuaj, pasi jeni duke u lidhur në internet duke përdorur serverët që janë të vendosur në vende të tjera, apo edhe në vendet e tjera.

5. VPN Encrypts automatikisht Komunikimi juaj i Pakodifikuar Online

VPN është mjeti për të mbrojtur sigurinë dhe privatësinë tuaj në internet, dhe kështu, do të jeni më të sigurt në internet nëse përdorni VPN në të gjitha aktivitetet tuaja në internet. Meqenëse ka ende shumë softuer dhe aplikacione që nuk aplikojnë një kriptim amtare midis pajisjeve të përdoruesit të tyre, është e rrezikshme që ju të përdorni ato aplikacione për të komunikuar me të tjerët në internet. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse përdorni rrjete të pambrojtur në vende publike. Me një VPN, nuk do të duhet të shqetësoheni për privatësinë tuaj në internet. Komunikimi juaj do të jetë gjithnjë i sigurt, pavarësisht nga programi kompjuterik ose aplikacioni që përdorni, pasi lidhja private do të encryptojë automatikisht lidhjen tuaj të pakriptuar. Pra, të gjitha komunikimet janë të koduara dhe të siguruara thjesht duke përdorur një VPN.

Këto janë mënyrat që VPN mund të sigurojë komunikimin tuaj online me encryption fund-në-fund. Kur komunikoni me të tjerët në internet, jini të vetëdijshëm për bisedën që bëni me njerëzit e tjerë. Nëse përmban të dhëna të ndjeshme, sigurohuni që të mbroni komunikimin tuaj online me VPN, në mënyrë që të jetë i koduar dhe gjithmonë i sigurt për ju.