Si të përmirësoni shpejtësinë tuaj të lidhjes VPN dhe të eliminoni bufferin në procesin tuaj të rrjedhës

Arsyeja kryesore që shumë njerëz përdorin VPN, veçanërisht në vendet me ligje të rrepta të internetit, në të vërtetë nuk është për hir të intimitetit ose sigurisë së shtuar në lidhjen e tyre, por për hir të anashkalimit të kufizimeve të qeverisë së tyre. Ata përdorin VPN sepse duan të qasen në uebfaqe ose në përmbajtje të palëve të treta, të cilat ata normalisht nuk mund t’i qasen duke përdorur lidhje të rregullt në internet. Kjo është arsyeja pse ata janë duke përdorur lidhjen private për të anashkaluar kufizime të tilla qeveritare ose censurë, në mënyrë që ata të mund të hyjnë në çdo faqe në internet që ata dëshirojnë.


Një numër i madh njerëzish përdorin gjithashtu VPN për të transmetuar video që janë të kufizuara nga rajoni. Do të thotë që videot janë të disponueshme vetëm për disa vende, dhe ato nuk mund të shikohen ose transmetohen duke përdorur lidhjen e rregullt nga vendet që nuk lejohen ta shohin atë. Me përdorimin e popullarizuar të VPN si kjo, shumë njerëz kërkojnë shpejtësinë më të mirë të lidhjes së rrjetit të tyre privat, pasi është shumë e rëndësishme për rehatinë e tyre në transmetimin e përmbajtjeve të tilla. Nëse lidhja juaj VPN nuk është shumë e shpejtë për të transmetuar përmbajtjen tuaj, këtu janë disa këshilla për të përmirësuar shpejtësinë tuaj VPN dhe për të eleminuar tampon në procesin tuaj të transmetimit:

1. Mundohuni të ndryshoni serverin që përdorni

Shumica e problemeve me shpejtësinë e lidhjes VPN vijnë nga serveri që po përdorni. Zakonisht, nëse serveri është i mbingarkuar me shumë përdorues që përdorin serverin në të njëjtën kohë, ai lehtë mund të shkaktojë probleme të performancës, duke përfshirë shpejtësinë e ngadaltë, dështimin për të hapur faqe të caktuara, etj. Pra, hapi i parë që duhet të bëni është të ndryshoni serverin që përdorni. Le të themi se ju jeni duke përdorur serverin amerikan. Mundohuni ta ndryshoni serverin në serverin e Kanadasë, serverin e Gjermanisë ose në ndonjë lokacion tjetër të serverit. Shtë gjithashtu një ide e mirë për të ndryshuar në serverin më të afërt me vendndodhjen tuaj. Kjo do t’ju ofrojë një ngritje të konsiderueshme të shpejtësisë që ju nevojitet.

2. Zgjedhin për një lidhje me rrjetë me tela

Problemi me lidhjen e rrjetit pa tel është se zakonisht varet nga forca e sinjalit. Në varësi të vendndodhjes tuaj, forca e sinjalit të lidhjes tuaj WiFi do të ndikohet nga gjëra të ndryshme, të tilla si gjendja e motit, ndërhyrja pa tel, distanca nga kulla më e afërt, etj. Kjo është arsyeja pse është më mirë që ju të përdorni një lidhje interneti që përdor një lidhje me rrjetë me tel, siç është lidhja me fibër optike. Me lidhjen me tel, ju merrni një lidhje më të qëndrueshme, dhe si rezultat, ju mund të parandaloni një ngadalësim në lidhjen tuaj VPN. Sa më pak ndërhyrje në lidhjen tuaj të rrjetit, aq më e qëndrueshme do të jetë shpejtësia e rrjetit tuaj privat.

3. Përdorni një shërbim VPN që nuk zvogëlon shpejtësinë tuaj të lidhjes

Ka shumë shërbime VPN që nuk ju japin performancën e plotë, dhe duhet të jeni të vetëdijshëm për përdorimin e këtyre shërbimeve. Disa shërbime VPN do të shpejtojnë shpejtësinë e lidhjes suaj nëse arrini disa kufij, ose nëse përdorni shumë bandwidth. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme për ju të përdorni shërbimin VPN që nuk kufizon përdorimin tuaj të gjerësisë së bandës, si dhe t’ju japë shpejtësinë e plotë të lidhjes gjatë gjithë kohës. Zakonisht, këto shërbime VPN do t’i reklamojnë këto karakteristika në faqen e tyre zyrtare për t’i njoftuar përdoruesit që ata ofrojnë shpejtësi të plotë për rrjetin e tyre privat. Nëse ofruesi juaj i tanishëm i shërbimit VPN vazhdon t’ju japë shpejtësi të ngadaltë, atëherë me siguri është një ide më e mirë për ju që të kaloni në një shërbim tjetër.

4. Rinisni ruterin ose rrjetin WiFi

Ndonjëherë, shpejtësia juaj e ngadaltë e VPN lehtë mund të fiksohet duke rindezur ruterin tuaj ose rrjetin WiFi. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse nuk e keni rindizur pajisjen tuaj për një kohë të gjatë. Shtë një ide e mirë të rindizni rutinën tuaj ose rrjetin e internetit herë pas here për të siguruar qëndrueshmërinë e lidhjes tuaj. Ruteri juaj ose rrjeti WiFi do të përpiqen të rifreskojnë lidhjen që ata marrin pasi të rindizni pajisjen, duke ju siguruar një pritje më të mirë të sinjalit dhe një performancë më të mirë të internetit. Pasi ta bëni këtë, duhet të rindizni gjithashtu programin tuaj VPN për rezultatin më të mirë.

5. Sigurohuni që programi juaj antivirus nuk është në konflikt me VPN tuaj

Si një program sigurie, antivirusi juaj ka metodën e tij të mbrojtjes së pajisjes tuaj nga kërcënime të ndryshme në internet. Softueri VPN, ndërsa ka një qëllim të ngjashëm për të mbrojtur sigurinë dhe privatësinë e pajisjes tuaj, ndonjëherë është në konflikt me programin antivirus. Ky konflikt zakonisht do të ndikojë në performancën e lidhjes VPN në pajisjen tuaj. Provoni të përdorni lidhjen VPN në një pajisje tjetër ku nuk ka softuer antivirus dhe shikoni nëse ai ka një shpejtësi më të mirë. Nëse po, atëherë është një ide e mirë që të fikni programin antivirus përkohësisht ndërsa përdorni programin tuaj VPN.

Këto janë disa këshilla për të përmirësuar shpejtësinë tuaj të lidhjes VPN dhe për të eleminuar bufferin në procesin tuaj të transmetimit. Duke ndjekur këto këshilla, ju mund të zvogëloni procesin e zhvendosjes në përmbajtjen tuaj ose transmetimin e mediave duke përdorur VPN, e cila nga ana tjetër do të përmirësojë përvojën tuaj në përdorimin e shërbimit.