Si të kopjoni të dhënat tuaja në mënyrë të sigurt duke përdorur një lidhje të sigurt VPN

Rikthimi i të dhënave tuaja duhet të bëhet në mënyrë periodike, veçanërisht nëse keni të dhëna të rëndësishme në kompjuterët tuaj lokalë. Shtë mirë të bëni kopje rezervë të të dhënave tuaja, pasi do të keni akses në të kur të doni, edhe kur keni probleme me kompjuterët tuaj lokalë ose pajisjet e tjera. Sidoqoftë, rezervimi në cloud do të thotë të rrezikoni që të dhënat tuaja të arrihen ose shkelen nga njerëz të papërgjegjshëm, të tilla si hakerat. Ju mund të shqetësoheni për këtë, pasi hakerat mund të përgjojnë transmetimin tuaj të të dhënave gjatë procesit të rezervimit dhe të kopjoni të dhënat në serverat e tyre. Ekzistojnë gjithashtu probleme me njerëzit që humbasin të dhënat e tyre të ndjeshme ose private për shkak të ruajtjes së hapësirës së tyre cloud.


Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme për ju që të mbani lidhjen tuaj të sigurt gjatë procesit të rezervimit në mënyrë që të parandaloni që palët e treta të hyjnë në të dhënat tuaja. Këtu janë disa këshilla për të kopjuar të dhënat tuaja në mënyrë të sigurt duke përdorur një lidhje të sigurt VPN:

1. Sigurohuni që VPN juaj të jetë Gjithmonë aktiv kur sinkronizoni të dhënat tuaja

Shumë shërbime të ruajtjes së cloud do të ofrojnë programin ose aplikacionin që mund të instaloni në pajisjen tuaj. Funksioni i softverit është t’ju lejojë të sinkronizoni të dhënat në ruajtjen e cloud ashtu si dhe ruajtja lokale. Pra, thjesht duhet të kopjoni të dhënat në dosjen e ruajtjes së cloud në pajisjen tuaj, dhe ato automatikisht do të ngarkohen në ruajtjen e cloud. Gjithashtu, të dhënat në këtë dosje sinkronizohen automatikisht me ruajtjen e cloud, kështu që ju vazhdimisht po transmetoni të dhënat tuaja nga pajisja juaj në ruajtjen e cloud. Ajo që duhet të bëni është të siguroheni që VPN juaj të jetë gjithmonë aktiv kur ndodh ky proces i sinkronizimit.

2. Përdorni Vetëm Ofruesin e Ruajtshëm të Reve të Reputueshëm

Ka shumë ofrues të ruajtjes së cloud që mund t’i gjeni në internet, si Dropbox, Google Drive, Microsoft One Drive, etj. Shumica e tyre ofrojnë hapësirë ​​falas për ruajtjen e cloud për një kufi të caktuar, me tarifa të caktuara për ruajtje shtesë. Ajo që duhet të bëni është të zgjidhni ofruesin e ruajtjes së cloud që është me reputacion. Sa më pak reputacion të ofruesit të ruajtjes së cloud, aq më shumë të ngjarë do të hakohen. Me një ofrues të ruajtjes së mirë dhe me reputacion të cloud, transmetimi i të dhënave tuaja do të jetë gjithnjë i sigurt, veçanërisht me shtimin e lidhjes VPN.

3. Regjistrohuni në Uebfaqen e Providerit tuaj të Ruajtjes në Cloud duke përdorur vetëm VPN

Nëse dëshironi të regjistroheni në llogarinë tuaj të ruajtjes së cloud përmes faqes zyrtare të internetit, atëherë duhet të siguroni që e keni aktivin lidhjen tuaj VPN kur ta bëni atë. Në fakt, duhet të regjistroheni vetëm në llogarinë tuaj të ofruesit të ruajtjes duke përdorur VPN për të siguruar që transmetimi i të dhënave tuaja të jetë gjithnjë i sigurt. Mos harroni se jeni duke ruajtur të dhëna të rëndësishme në ruajtjen e cloud tuaj, kështu që duhet të siguroheni që po hyrni të dhënat duke përdorur një lidhje private për të shmangur ndokënd nga spiunimi në trafikun tuaj të internetit.

4. Gjithmonë përdorni fjalëkalim të fortë dhe autentifikim me dy hapa

Kur krijoni një llogari me një ofrues të ruajtjes së cloud, sigurohuni që të krijoni një fjalëkalim të fortë për atë llogari. Kjo për shkak se fjalëkalimi juaj është e vetmja gjë që një haker do të duhet të depërtojë në llogarinë tuaj. Nëse fjalëkalimi juaj nuk është i fortë, një haker i aftë mund të kuptojë fjalëkalimin tuaj në vetëm disa minuta ose disa orë. Por, nëse fjalëkalimi juaj është i fortë, do të duhen vite për hakerët të zbulojnë fjalëkalimin tuaj. Gjithashtu, mos harroni të vendosni procesin e vërtetimit me dy hapa për llogarinë tuaj, kështu që do t’ju duhet të vërtetoni informacionin tuaj të hyrjes sa herë që përpiqeni të hyni në llogarinë tuaj. Kjo do të ndihmojë në shtimin e më shumë shtresave të sigurisë në të dhënat tuaja të rëndësishme.

5. Aplikoni VPN në të gjitha pajisjet e lidhur me ruajtjen në cloud

Së fundmi, duhet të instaloni programin ose aplikacionin tuaj të rrjetit privat virtual në të gjitha pajisjet që janë të lidhur me ruajtjen e cloud. Një nga funksionet e një ruajtjeje në cloud është t’ju lejojë të sinkronizoni të dhënat tuaja midis pajisjeve të shumta. Pra, duhet të mbani gjithmonë të sigurt transmetimin e të dhënave tuaja në të gjitha pajisjet duke instaluar VPN në të gjitha pajisjet tuaja. Në këtë mënyrë, të dhënat do të mbeten private dhe të sigurta për ju, pavarësisht pajisjes që përdorni.

Këto janë këshillat për të kopjuar të dhënat tuaja në mënyrë të sigurt duke përdorur një lidhje të sigurt VPN. Sa më shumë të dhëna që ruani në ruajtjen e cloud, aq më e rëndësishme është që ju të kriptoni transmetimin e të dhënave duke përdorur një lidhje VPN. Kjo është për të siguruar që të dhënat tuaja do të sinkronizojnë të gjitha pajisjet në mënyrë të sigurt dhe private, si dhe për të shmangur çdo haker të vjedhë të dhënat tuaja të rëndësishme.