Si të fshehni adresën tuaj IP me VPN kur përdorni rrjete publike WiFi

Në ditët e sotme, nuk është shumë e vështirë për askënd që të gjejë rrjete publike WiFi, ku ata mund t’i lidhin pajisjet e tyre të lëvizshme falas. Ju mund t’i gjeni këto qendra të nxehta në parqe publike, shkolla, universitete, kafene, restorante, hotele, aeroporte dhe shumë vende të tjera. Disa nga rrjetet janë të sigurta, ndërsa shumë të tjerë janë të pasigurta. Një rrjet WiFi i siguruar do të thotë që rrjeti mund të arrihet vetëm nëse e dini fjalëkalimin për atë rrjet, ndërsa rrjeti i pasigurt nënkupton që mund të arrihet pa një fjalëkalim.


Meqenëse shumë rrjete publike WiFi nuk janë të sigurta, do të thotë që çdokush mund të ketë qasje në atë rrjet pa pasur nevojë të vendosë fjalëkalimin për të. Lidhja jo e sigurt gjithashtu nuk është e koduar, do të thotë që transmetimi i të dhënave tuaja mund të monitorohet nga palët e treta, të tilla si pronari i rrjetit WiFi, ISP, qeveria, madje dhe hakerat. Kjo është arsyeja pse gjithmonë rekomandohet që të siguroni lidhjen tuaj duke përdorur VPN sa herë që përdorni ndonjë rrjet publik, veçanërisht nëse nuk është i siguruar. Kjo është për të maskuar adresën tuaj të vërtetë IP, në mënyrë që të mund të shfletoni në mënyrë të sigurt dhe private duke përdorur atë lidhje. Këtu janë disa këshilla për të fshehur adresën tuaj IP me VPN kur përdorni rrjete publike WiFi:

1. Regjistrohuni në një shërbim Premium VPN

Kjo është gjëja e parë që duhet të bëni, pasi nuk mund të përdorni lidhjen private pa u regjistruar më parë në një shërbim premium VPN që ju preferoni. Pse duhet të përdorni një shërbim premium, ndërsa ka shumë shërbime falas VPN atje? Kjo sepse shërbimi premium ju ofron më shumë veçori të sigurisë dhe intimitetit, dhe ato janë më të besueshme në performancën e tyre të përgjithshme. Shërbimet VPN falas, nga ana tjetër, kanë tendencë të kenë mbrojtje më të dobët të sigurisë dhe intimitetit, dhe ato lehtë mund të shkelen nga një haker i aftë. Pra, ia vlen gjithmonë investimi nga ana juaj të përdorni një shërbim premium në vend të një shërbimi falas.

2. Instaloni aplikacionin VPN në pajisjen tuaj celular

Pasi të keni zgjedhur shërbimin tuaj të preferuar premium VPN dhe të jeni pajtuar në shërbimin e tyre, është koha që ju të instaloni aplikacionin VPN në pajisjen tuaj celular. Sigurohuni që po instaloni aplikacionin nga lidhja zyrtare që ofrohet nga ofruesi i shërbimit. Pasi të përfundojë procesi i instalimit, mund të kontrolloni nëse aplikacioni po funksionon siç duhet apo jo. Gjithashtu, mund të mësoni rreth aplikacionit dhe të njiheni me ndërfaqen e përdoruesit të aplikacionit. Mos harroni se kjo është aplikacioni që do të përdorni shumë shpesh, kështu që duhet të njiheni me të.

3. Lidhuni me Rrjetin Publik WiFi

Tani, është koha që ju të provoni ta vidhni aplikacionin VPN për të vërtetë. Kur shkoni në ndonjë rrjet publik, siç është në një kafene apo restorant, mund të filloni të lidhni pajisjen tuaj me rrjetin WiFi si zakonisht. Së pari, trokitni lehtë mbi ikonën WiFi në pajisjen tuaj celular për të parë rrjetet WiFi në dispozicion. Pastaj, lidheni me atë që i përket vendndodhjes tuaj aktuale, siç është rrjeti publik i kafenesë. Pasi të jeni lidhur, mos bëni asnjë aktivitet të shfletimit ende. Ju duhet të hapni aplikacionin tuaj VPN para se të filloni aktivitetin tuaj në internet.

4. Hapni Aplikacionin VPN

Para se të filloni ndonjë aktivitet të shfletimit duke përdorur WiFi publik, duhet të hapni së pari aplikacionin tuaj VPN. Pasi të hapet aplikacioni, mund të filloni të lidheni me shërbimin VPN duke klikuar butonin “Fillo” ose “Lidh”. Do t’ju kërkohet të shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin në llogarinë tuaj VPN para se të filloni lidhjen. Pasi të bëhet kjo, ju do të jeni në gjendje të lidheni menjëherë me shërbimin VPN. Pasi VPN ju tregon ikonën kryesore në zonën e njoftimeve, kjo do të thotë që lidhja juaj tani është private, dhe ju jeni lidhur me serverin virtual.

5. Filloni Shfletimin

Tani mund të filloni të shfletoni normalisht duke përdorur pajisjen tuaj celular. Ju nuk duhet të shqetësoheni sepse lidhja juaj tani është e koduar. Do të thotë që ju mund të lidheni me siguri në llogarinë tuaj bankare, të bëni disa transaksione financiare dhe të vizitoni uebfaqe të bllokuara duke përdorur lidhjen tuaj. Askush nuk mund të monitorojë aktivitetin tuaj online në këtë pikë. Mund të kaloni midis vendndodhjeve të ndryshme të serverit përmes aplikacionit tuaj VPN në rast se doni të fshehni adresën tuaj IP me adresën IP të një vendi të caktuar.

Këto janë këshillat për të fshehur adresën tuaj IP me VPN kur përdorni rrjete publike WiFi. Mos harroni se është shumë e rekomanduar që të lidheni me rrjetin tuaj privat sa herë që përdorni një WiFi publik jo të siguruar. Kjo është për të siguruar që trafiku juaj në internet është i koduar, dhe ju mund të qëndroni anonim në internet duke fshehur adresën tuaj të vërtetë IP.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map