Si pronarët e biznesit duhet të përdorin VPN në mjedisin e tyre të biznesit

Përdorimi i VPN në pajisjen tuaj personale nuk është i njëjtë me përdorimin e tij në mjedisin e biznesit. Edhe pse funksioni i lidhjes private virtuale në vetvete është pak a shumë i njëjtë, përdorimi i lidhjes virtuale private në një mjedis biznesi kërkon planifikim dhe konsideratë të kujdesshme. Jo vetëm kostoja e instalimit dhe mirëmbajtjes që është mjaft e lartë, duhet të merrni parasysh edhe ndryshimet e përgjithshme që do t’ju duhet të aplikoni në rrjetin tuaj.


Në varësi të madhësisë së kompanisë tuaj, përdorimi i VPN mund të jetë i thjeshtë ose i ndërlikuar. Sidoqoftë, përfitimet e VPN janë akoma shumë të rëndësishme për sigurinë dhe privatësinë e kompanisë tuaj. Ja se si pronarët e biznesit duhet të përdorin VPN në mjedisin e tyre të biznesit:

1. Zgjidhni Ofruesin VPN të përshtatur për bizneset

Jo të gjithë ofruesit e VPN mund të trajtojnë instalimin në të gjithë kompaninë. Kjo është veçanërisht e vërtetë për kompanitë e reja apo të vogla VPN. Shtë më mirë që ju të zgjidhni ofruesin që mund të trajtojë instalimin dhe përdorimin e biznesit. Zakonisht, kompanitë e mëdha dhe me reputacion VPN do të ofrojnë veçorinë e biznesit VPN që mund të përdoret nga bizneset e vogla ose korporatat. Zgjedhja e këtij lloji të ofruesit të rrjetit privat virtual do t’ju shpëtojë nga shumë dhimbje koke dhe telashe më vonë kur keni nevojë për ndihmë urgjente ose ndihmë prej tyre. VPN që është përshtatur posaçërisht për bizneset do të ketë një sistem të shkëlqyeshëm mbështetës i cili do të jetë i gatshëm për t’ju ndihmuar në çdo kohë që ju nevojitet.

2. Aktivizoni lidhjen VPN për të gjithë Rrjetin e Kompanisë

Kur keni zgjedhur ofruesin tuaj VPN, duhet të instaloni rrjetin privat virtual në të gjitha rrjetet e biznesit që përdorni. Kjo do të thotë rrjeti që përdoret nga kompania juaj për të bërë operacione të ndryshme biznesi, si dhe rrjetin e përdorur nga punonjësit tuaj për të hyrë në sistemin e kompanisë. Nëse, për ndonjë rast, shërbimi juaj u ofron klientëve të jenë në gjendje të qasen në mjedisin tuaj të rrjetit përmes rrjetit publik, duhet të krijoni një lidhje të veçantë vetëm për klientët tuaj. Operacionet kryesore të biznesit duhet të qëndrojnë me lidhje private.

3. Kërkoni që punonjësit tuaj të lidhen vetëm përmes Rrjetit Privat

Kjo është e rëndësishme për të mbajtur nën kontroll sigurinë e biznesit tuaj, sigurinë dhe privatësinë. Ju duhet të krijoni një sistem që lejon vetëm punonjësit tuaj të lidhen me sistemin tuaj përmes rrjetit privat. Kjo është e rëndësishme veçanërisht kur punonjësit tuaj janë duke punuar jashtë funksionit apo edhe në një vend tjetër. Nëse nuk jeni të kujdesshëm, ata mund të rrjedhin aksidentalisht të dhënat e biznesit tuaj nëse i lejoni ata të lidhen me sistemin e biznesit përmes çdo lidhjeje në rrjet. Ata mund të lidhen me sistemin tuaj përmes rrjeteve publike të pasigurta që mund të vënë në rrezik biznesin tuaj. Të gjithë punonjësit duhet t’u kërkohet të hyjnë në sistem përmes lidhjes private.

4. Sigurohuni që Ruajtja e Skedarëve tuaj Online është e koduar me VPN

Ashtu si çdo biznes tjetër, kompania juaj mund të përdorë një shërbim të caktuar për ruajtjen e skedarëve për t’i mbajtur të gjitha të dhënat e kompanisë të sigurt dhe të sigurt. Ndërsa të gjitha shërbimet e ruajtjes së skedarëve online sigurisht që do të ofrojnë një sistem të mirë encryption për të mbajtur të sigurt transmetimin e të dhënave, është gjithmonë e mundur që hakerat të depërtojnë në ruajtjen e skedarit tuaj online. Pra, është më mirë të mbuloni të gjithë lidhjen tuaj të rrjetit me VPN, përfshirë edhe hyrjen në shërbimin e ruajtjes së skedarëve. Duke transmetuar të dhënat e kompanisë suaj nga serveri lokal në shërbimin e ruajtjes online përmes rrjetit privat, ju i jepni biznesit tuaj një nxitje të konsiderueshme në siguri dhe intimitet, duke siguruar që të gjitha të dhënat private dhe të ndjeshme janë të siguruara gjatë gjithë kohës.

5. Edukoni Punonjësit tuaj për Intimitetin dhe Sigurinë e Kompanisë

Pavarësisht se sa i fortë është sistemi juaj i sigurisë, një gabim i vetëm nga një punonjës mund të shkaktojë një shkelje të konsiderueshme në sistemin e sigurisë së biznesit tuaj. Pra, është më mirë të investoni pak kohë dhe para për të edukuar punonjësit tuaj në lidhje me privatësinë e kompanisë dhe praktikat më të mira që ata mund t’i ndjekin menjëherë. Kjo përfshin sigurimin që softueri i pajisjes së tyre është i azhurnuar, duke u lidhur vetëm nga rrjetet private ose të koduara, duke ndryshuar fjalëkalimet e tyre rregullisht, duke përdorur sistemin e autentifikimit me dy faktorë për t’u lidhur me rrjetin në të gjithë kompaninë, etj. Kjo do të minimizojë mundësinë që punonjësit tuaj të bëjnë gabime të mëdha që lidhen me privatësinë dhe sigurinë e biznesit tuaj.

Kjo është mënyra se si pronarët e afarizmave duhet të përdorin VPN në mjedisin e tyre të biznesit. Nëse ende mbështeteni në lidhjen siç parashikohet nga ISP-ja juaj pa e encryptuar atë, është më mirë që ju të shtoni kriptimin VPN për lidhjen tuaj të biznesit. Kjo mund t’ju ndihmojë të mbroni operacionet dhe të dhënat e biznesit tuaj nga çdo lloj kërcënimi i mundshëm.