Si fshehja e vendndodhjes tuaj të vërtetë me VPN do të përfitojë sigurinë dhe privatësinë tuaj në internet

Gjëja e mirë për VPN është se ajo mund t’ju japë intimitetin dhe anonimitetin e plotë sa herë që dëshironi. Nëse doni të jeni anonim në internet, thjesht aktivizoni lidhjen virtuale private. Nëse nuk e bëni këtë, mund ta fikni menjëherë dhe do të shfletoni internetin normalisht. Një nga karakteristikat e lidhjes VPN është se mund të fshehë vendndodhjen tuaj të vërtetë duke maskuar adresën tuaj IP dhe DNS. Në këtë mënyrë, ju mund të shfletoni internetin sikur të jeni vendosur nga ndonjë vend tjetër, gjë që bën që ndonjë ndjekës të palëve të treta të ketë probleme në gjetjen tuaj ose monitorimin e aktivitetit tuaj.


Me lidhjen private virtuale, ju po e mbani aktivitetin tuaj në internet të sigurt dhe privat. Ja se si fshehja e vendndodhjes tuaj të vërtetë me VPN do të përfitojë sigurinë dhe privatësinë tuaj në internet:

1. Palët e Treta të paskrupullt nuk mund të përcaktojnë vendndodhjen tuaj të vërtetë

Kjo është shumë e rëndësishme për privatësinë tuaj në internet. Kur shfletoni internetin, ka shanse që disa palë të treta po përpiqen të gjejnë vendndodhjen tuaj për qëllime të ndryshme. Sidoqoftë, palët e treta të paskrupullt mund të duan të ndjekin vendndodhjen tuaj për qëllime veçanërisht të këqija, të tilla si vjedhja e identitetit tuaj të vërtetë. Prandaj, kur përdorni VPN dhe fshehni vendndodhjen tuaj të vërtetë, do të jeni në gjendje ta mbani të sigurt identitetin tuaj të vërtetë nga çdo palë e tretë e paskrupull që mund të dëshirojnë ta vjedhin atë.

2. Vetëm aplikacionet e aprovuara mund të hyjnë në tiparin tuaj GPS

Kur përdorni lidhjen e rregullt në pajisjen tuaj celular, funksioni juaj GPS dhe vendndodhja e vërtetë do të jenë në gjendje të arrihen nga aplikacione të ndryshme që janë instaluar në pajisjen tuaj. Kjo mund të jetë problematike nëse disa nga ato aplikacione janë duke përdorur vendndodhjen tuaj të vërtetë për qëllime të këqija, të tilla si monitorimi i zakonit tuaj në internet ose edhe aktivitetit tuaj në jetën reale. Kështu, kur përdorni VPN, mund të fikni vendndodhjen tuaj të vërtetë dhe të përdorni veçorinë GPS vetëm për aplikacionet në të cilat keni besim, siç janë aplikacionet e navigimit.

3. Parandaloni shfaqjen e reklamave me qëllim të keq

Jo vetëm që VPN do t’ju mbrojë nga çdo palë e tretë e paskrupull që mundohen të spiunojnë aktivitetin tuaj të rregullt ditor – qoftë online apo offline – me ndihmën e veçorisë GPS, por gjithashtu do të parandalojë shfaqjen e reklamave me qëllim të keq që janë drejtuar posaçërisht për ju. Ndonjëherë, ka aplikacione, softuer ose uebfaqe që po përpiqen të instalojnë reklama me qëllim të keq në pajisjen tuaj bazuar në të dhënat e vendndodhjes tuaj. Duke fshehur vendndodhjen tuaj të vërtetë duke përdorur VPN, do të jeni në gjendje të parandaloni që kjo të ndodhë dhe të mbani shfletimin tuaj sa më shumë të jetë e mundur.

4. Palët e Treta të paskrupullt nuk mund të spiunojnë aktivitetin tuaj online

Qeveria, palët e treta të paskrupullt, kriminelët, apo edhe kriminelët e vërtetë mund të spiunojnë lehtësisht atë që ju po bëni çdo ditë. Thjesht duke vëzhguar lëvizjen tuaj të vendndodhjes, ata mund të spiunojnë aktivitetet tuaja, të zbulojnë personalitetin tuaj, të profilizojnë informacionin tuaj, etj. Në fund të fundit, ju nuk do të ndjeheni më të sigurt sepse ndjeheni sikur të shikoheni me çdo lëvizje që bëni. Pavarësisht nëse bëni pazar në dyqanet lokale sot, shkoni në bankë, qëndroni në shtëpi dhe bëni ndonjë aktivitet tjetër, mund ta mbani private vetëm për veten tuaj thjesht duke fshehur vendndodhjen tuaj të vërtetë duke përdorur lidhjen VPN.

5. Mbani aktivitetin tuaj online, privat kur të dëshironi

Fshehja e vendndodhjes tuaj të vërtetë duke përdorur lidhjen private do të sigurojë që identiteti juaj i vërtetë, vendndodhja dhe informacionet e tjera personale do të qëndrojnë të fshehura nga kushdo tjetër përveç jush. Askush nuk mund të spiunojë aktivitetin tuaj online, duke vëzhguar vendet që keni vizituar dhe duke vjedhur identitetin tuaj. Meqenëse lidhja VPN do ta mbajë të fshehur adresën tuaj IP dhe do ta maskojë atë me një adresë IP private, do të jeni në gjendje të mbroni pajisjet tuaja nga çdo përpjekje e hakmarrjes nga disa kriminelë në internet. Më e mira nga të gjitha, është fleksibël. Disa shërbime VPN madje mund të ofrojnë funksionin për të aktivizuar sistemin GPS për aplikacione të besueshme duke e mbajtur lidhjen tuaj private.

Kjo është se si të fshehni vendndodhjen tuaj të vërtetë me VPN do të përfitoni sigurinë dhe privatësinë tuaj në internet. Jo vetëm që do të jeni në gjendje të fshehni vendndodhjen tuaj të vërtetë me VPN, por gjithashtu mund t’ju ndihmojë të mbani aktivitetin tuaj në internet privat dhe anonim. Kombinuar me aplikacione ose softuer të mirë antivirus dhe anti-malware, mund të jeni i sigurt që pajisja, sistemi dhe lidhja e rrjetit tuaj do të jenë të lirë nga çdo ndërhyrës dhe spiun..