Si bizneset mund të parandalojnë sulmet në internet duke përdorur VPN

Në ditët e sotme, bizneset duhet të jenë më të kujdesshëm në lidhje me sulmet kibernetike, pasi edhe korporatat e mëdha si Sony dhe HBO kanë probleme me sigurinë e tyre në re. Të dhënat e tyre u hakuan, dhe disa nga informacionet u zbuluan për publikun. Sigurisht, është e dëmshme jo vetëm për korporatat ose vetë bizneset, por edhe për klientët. Disa vjet më parë, një hak në rrjetin e Sony vë në rrezik miliona informacione të ndjeshme të kartave të kreditit, dhe ndërmarrja duhet të rregullojë sistemin e tyre të sigurisë duke marrë rrjetin jashtë linje për një kohë mjaft të gjatë.


Nëse po kryeni biznesin tuaj në internet, si dhe po merreni me të dhënat e klientit çdo ditë, është shumë e rëndësishme për ju që të mbani sistemin tuaj të biznesit sa më të sigurt. Më e rëndësishmja, sulmet në internet janë duke u bërë më të zakonshme në ditët e sotme, kështu që hakerat gjithmonë do të përpiqen të gjejnë një dobësi sigurie që ata mund të përdorin për të depërtuar në sistemin tuaj. Kjo është arsyeja pse VPN bëhet shumë e rëndësishme për biznesin tuaj. Këtu janë disa mënyra se si VPN mund të ndihmojë biznesin për të parandaluar sulmet në internet:

1. Të dhënat e blerësit tuaj të rëndësishëm do të mbrohen në cloud

Me sistemin tuaj aktual ku vendosni të gjitha të dhënat e transaksionit tuaj financiar dhe të dhënat e klientit në cloud, është e rëndësishme të siguroni që të dhënat janë gjithnjë të sigurta gjatë gjithë kohës. Hakerët do të përpiqen të depërtojnë në sistemin tuaj dhe të vjedhin të dhënat tuaja me metoda të ndryshme të disponueshme, duke përfshirë duke kërkuar ndonjë problem ose dobësi të sistemit në infrastrukturën tuaj të biznesit. Sidoqoftë, me lidhjen VPN aktive, do të keni mundësi të ndërtoni një sistem edhe më të fortë për mbrojtjen e të dhënave, pasi nuk mbroni vetëm të dhënat tuaja në nivelin e serverit, por edhe në nivelin e lidhjes së rrjetit. Para se hakerat të mund të fillojnë sulmet e tyre në internet në serverat tuaj, ata duhet të depërtojnë së pari lidhjen tuaj të koduar rëndë VPN, gjë që është shumë e vështirë për ta.

2. Të gjitha komunikimet e brendshme dhe të jashtme në internet janë të koduara

Si biznes, ju keni punonjësit tuaj të komunikojnë me njëri-tjetrin duke përdorur rrjetin e brendshëm të komunikimit, si dhe të komunikoni me klientët ose njerëzit e tjerë që përdorin rrjetin e komunikimit të jashtëm. Me aktivitetin VPN, ju do të keni mundësi të shifroni komunikimet në internet që keni në biznesin tuaj, në mënyrë që askush të mos mund ta dëgjojë atë. Shtë gjithashtu e rëndësishme kur po dërgoni punonjësit tuaj jashtë vendit, ku rrjeti i internetit nuk është shumë i sigurt. Me një VPN, ata gjithmonë do të jenë në gjendje të fillojnë komunikim të sigurt me kompaninë tuaj kudo që të jenë.

3. Forconi Infrastrukturën e Biznesit tuaj Me Mbrojtjen e Firewall

Mënyra më e mirë për të parandaluar që kriminelët në internet të hyjnë në sistemin tuaj është duke ndërtuar një mbrojtje të fortë për mbrojtjen e zjarrit rreth infrastrukturës së biznesit tuaj. Përveç mjeteve të ndryshme të sigurisë që keni instaluar në sistemin tuaj, ju gjithashtu mund të ndërtoni një sistem firewall rreth lidhjes tuaj të rrjetit, gjë që e bën infrastrukturën e biznesit tuaj edhe më të sigurt. Me rrjetin privat virtual, ju do të jeni në gjendje të forconi sigurinë e përgjithshme të sistemit, pasi muri i zjarrit nuk aktivizohet vetëm në nivelin e sistemit, por edhe në nivelin e lidhjes së rrjetit..

4. Serverët e biznesit tuaj janë më të sigurt nga sulmet DDoS

Metoda më e zakonshme që hakerat të shqetësojnë sistemin e një korporate është të sulmojnë sistemin e tyre duke përdorur sulmet DDoS. Ky sulm do të bëjë që serverët e tyre të mos jenë në gjendje të përmbushin kërkesat nga përdoruesit, gjë që mund të shkaktojë që sistemi i tyre të mos jetë offline. Kjo është një nga sulmet më të zakonshme në internet, dhe do të duhet shumë kohë para se të mund të rivendosni servers tuaj përsëri në internet. Sidoqoftë, me lidhjen VPN, do t’i bëni serverët e biznesit tuaj më të sigurt nga sulmet DDoS, duke i mbajtur serverët tuaj të funksionojnë gjatë gjithë kohës.

5. Mbani lidhjen tuaj duke vrapuar me shpejtësi të lartë me mbrojtje maksimale të sigurisë

Për bizneset është shumë e rëndësishme që ata të mbajnë lidhjen e tyre të rrjetit duke funksionuar me shpejtësinë më të lartë, pasi ata duhet të përdorin serverat e tyre çdo sekondë për të përpunuar të dhëna të ndryshme të rëndësishme, siç janë informacioni i klientit, pasuritë dixhitale, etj. Pra, është e rëndësishme që të mbani lidhjen e rrjetit tuaj të biznesit duke funksionuar me shpejtësi të lartë, pa harruar sigurinë e serverit. Lidhja VPN mund ta bëjë vetëm atë, dhe mund të ndihmojë që lidhja e biznesit tuaj të funksionojë me shpejtësi të lartë, duke mbajtur mbrojtjen e sigurisë në nivelin maksimal.

Këto janë mënyrat që bizneset mund të parandalojnë sulmet në internet duke përdorur lidhjen VPN. VPN është bërë një pjesë integrale e shumicës së bizneseve sot, veçanërisht për ata që operojnë biznesin e tyre në internet. Nëse keni nevojë për të rritur sigurinë dhe privatësinë e biznesit tuaj të vogël ose kompanisë, është më mirë të filloni me VPN, në mënyrë që të mund të shifroni lidhjen tuaj të rrjetit dhe të parandaloni lloje të ndryshme të sulmeve në internet.