Pse rekomandohet për ju që të mbani VPN-në tuaj Gjithmonë

Në ditët e sotme, kur gjithçka ruhet në re, bëhet gjithnjë e më e rëndësishme për të gjithë të mbajnë të sigurt aktivet e tyre dixhitale. Pavarësisht nëse janë fotot tuaja private, dokumentet e rëndësishme, fjalëkalimet e llogarisë, të dhënat e biznesit ose ndonjë pasuri tjetër dixhitale, duhet të siguroheni që gjithçka mbrohet me një kriptim të fortë sigurie. Ndërsa mund të tingëllojë pak paranojake, është e rëndësishme që ju gjithmonë ta mbani lidhjen tuaj të internetit të sigurt nga çdo sulm i hakerave. Kjo për shkak se tashmë ka të panumërta të rasteve të krimeve në internet, ku hakerët arrijnë të vjedhin informacione të ndryshme private nga e gjithë bota.


Ju mund të keni dëgjuar tashmë për rrjedhjet e të dhënave që prekin miliona përdorues, për shkak të dobësive të sigurisë së disa korporatave që sulmohen nga hakerat. Për të shmangur problemin e ngjashëm, është e rëndësishme të mbroni transmetimin tuaj të të dhënave në internet të sigurt gjatë gjithë kohës. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është duke ndezur VPN tuaj gjatë gjithë ditës, në mënyrë që të mbetet i aktivizuar gjatë gjithë kohës. Pse duhet ta bësh këtë? Këtu janë arsyet pse rekomandohet që të mbani VPN tuaj gjatë gjithë kohës:

1. Secila nga Transmetimet e të Dhënave Tuaja Encryptohet Gjithmonë

Kur bëhet fjalë për mbrojtjen e të dhënave tuaja në cloud, gjëja më e rëndësishme për të kërkuar është mënyra se si transferoni të dhënat tuaja midis pajisjes tuaj dhe serverit cloud. Nëse procesi i transferimit të të dhënave nuk është i koduar, atëherë rrezikoni t’i ekspozoni të dhënat tuaja palëve të treta që mund të jenë të interesuar ta vjedhin. Me rrjetin privat virtual, është e mundur të kriptoni transmetimin tuaj të të dhënave gjatë aktivitetit tuaj në internet, në mënyrë që çdo informacion që ju të transmetoni në serverin cloud të mbrohet në mënyrë të sigurt. Më e mira nga të gjitha, kur e lini VPN në të gjithë kohën, transmetimi i të dhënave tuaja do të bëhet shumë i sigurt, pasi do të kriptoni gjithë kohën procesin e transmetimit, gjë që është shumë e mirë për sigurinë dhe sigurinë e të dhënave tuaja të rëndësishme..

2. Ju nuk duhet të shqetësoheni për përdorimin e lidhjeve të pasigurta

Nëse vazhdoni të ndizni dhe fikni lidhjen tuaj VPN, ekziston rreziku që të harroni të ndizni lidhjen tuaj private në vendet ku duhet ta ndizni atë absolutisht. Kjo do të rezultojë në rrezikun e shkeljes së të dhënave nëse nuk jeni të kujdesshëm. Për shembull, nëse keni harruar të aktivizoni lidhjen tuaj VPN kur përdorni rrjete publike me lidhje të pasigurta, ekziston një shans i madh që palë të ndryshme të treta të monitorojnë atë që jeni duke bërë në internet. Ata gjithashtu mund të jenë në gjendje të regjistrojnë fjalëkalimet tuaja dhe të vjedhin informacionin tuaj të rëndësishëm. Por, me VPN gjatë gjithë kohës, lidhja gjithnjë është e koduar, dhe nuk do të duhet të shqetësoheni nëse harroni të ndizni VPN kur lidheni me rrjetet e pasigurta.

3. Hakerët janë gjithmonë duke kërkuar të gjejnë viktima të reja

Në këtë ditë dhe epokë, ka mijëra raste kur njerëzit po humbasin qasjen në llogaritë e tyre në median sociale, ose ku njerëzit janë duke u vjedhur informacionet e kartës së kreditit dhe janë përdorur për transaksione të paautorizuara në disa vende të tjera. Kjo është puna e hakerave, dhe hakerat gjithmonë përpiqen të gjejnë viktima të reja për të përfituar vetë. Për sa kohë që kriminelët në internet janë përgjumur kudo që ka një potencial të dobësive të sigurisë, është më mirë që ju të ndizni lidhjen tuaj VPN gjatë gjithë kohës. Në këtë mënyrë, të gjitha informacionet tuaja në aktivitetin tuaj në internet janë gjithmonë të sigurta, dhe hakerat nuk mund të shkelin lidhjen tuaj pasi ajo është e koduar shumë.

4. Linedo linjë komunikimi që keni do të mbetet private

Përsëri, jo vetëm që vjedhin fjalëkalime dhe informacione të tjera të ndjeshme për qëllimet e tyre, zakonisht hakerat do të përdorin komunikimin tuaj privat për të sulmuar reputacionin tuaj në sytë e publikut. A i mbani mend rastet kur shumë foto private të njerëzve të famshëm po përhapen në internet për publikun, si dhe bisedat e tyre private? Kjo është mënyra se si kriminelët në internet përpiqen të shpifin dikë dhe të vendosin një imazh negativ për këdo në internet. Duke ndezur VPN gjatë gjithë kohës, do të jeni në gjendje të parandaloni të ndodhë incidenti i ngjashëm, pasi do të jeni në gjendje të siguroni secilën linjë të komunikimit që keni, në mënyrë që të mbetet private për ju.

5. Nuk ka rrezik të adresës IP ose rrjedhjeve të të dhënave

Aktivizimi dhe fikja e VPN-së mund t’ju japë rrezikun e adresës IP ose rrjedhjeve të të dhënave, pasi njerëzit e këqij do të përpiqen të gjejnë dobësinë në sigurinë e sistemit tuaj. Me këtë model, hakerat lehtë mund të sulmojnë sistemin tuaj kur VPN është fikur, pasi është më lehtë për ta ta bëjnë këtë. Ata do të jenë në gjendje të gjejnë kohën kur VPN juaj nuk është aktiv, në mënyrë që të mund të depërtojnë në lidhjen tuaj të rrjetit në kohën kur siguria juaj është më e dobët. Si rezultat, adresa juaj e vërtetë e IP mund të rrjedhë, dhe të dhënat tuaja mund të vidhen. Duke e aktivizuar gjithmonë VPN-in tuaj, nuk ekziston rreziku i adresës IP ose rrjedhjeve të të dhënave, pasi nuk ju jepni asnjë mundësi që hakerat të depërtojnë fare në lidhjen tuaj të rrjetit.

Këto janë arsyet pse rekomandohet që ta mbani VPN-në tuaj gjatë gjithë kohës. Pse të aktivizoni dhe çaktivizoni VPN-në tuaj ndërsa mund të ndërtoni një mbrojtje të vazhdueshme të sigurisë për sistemin tuaj kur e ndizni VPN-në tuaj gjatë gjithë ditës? Ndërsa mund të tingëllojë pak paranojak, është mënyra më e mirë për të siguruar një siguri të qëndrueshme dhe mbrojtje të intimitetit për të gjitha pajisjet tuaja, si dhe të gjitha të dhënat e rëndësishme që i ruani në re.