Pse qeveria po monitoron aktivitetin tuaj online dhe si mund të ndihmojë VPN në parandalimin e saj

Për qytetarët e zakonshëm, ata e shohin qeverinë si diçka që do t’i mbrojë ata gjatë gjithë kohës, dhe madje edhe nëse e dinë që qeveria po monitoron veprimtarinë e tyre, ata do të jenë mirë me të, për sa kohë që nuk bëjnë asgjë të keqe. Kështu, ata do të jenë një qytetar i mirë dhe do të ndjekin çdo rregull të qeverisë, edhe pse ndonjëherë ka tendencë të jetë joligjor. Për shembull, atje disa qeveri atje që kufizojnë mënyrën e përdorimit të përdoruesve në internet për shkak të frikës se përdoruesit mund të marrin informacione që mund të bien ndesh me propagandën e qeverisë.


Shumë qeveri në ditët e sotme po përpiqen të marrin sa më shumë informacione për secilin qytetar duke monitoruar aktivitetin e tyre në internet, zakonet e shfletimit, shprehjet e kërkimit që ata shkruajnë në motorin e kërkimit, mënyrën e komunikimit në mediat sociale, etj. Ka shumë arsye pse qeveria do të kufizojë aktivitetin në internet të qytetarëve të tyre, dhe është e rëndësishme që ju të dini për të. Shtë gjithashtu e rëndësishme që funksioni kryesor i VPN është dhënia e sovranitetit përdoruesve të tyre duke iu dhënë të drejtat e tyre themelore të sigurisë dhe intimitetit. Këtu janë disa arsye pse qeveria po monitoron veprimtarinë tuaj në internet dhe si VPN mund të ndihmojë në parandalimin e saj:

1. Të ruajnë qëndrueshmërinë e sigurisë së tyre kombëtare

Shumica e kohës, qeveria do të duhet të zbatojë një metodë që bën të mundur që ata të monitorojnë qytetarët e tyre për të ruajtur stabilitetin e sigurisë së tyre kombëtare. Siguria kombëtare është aspekti më i rëndësishëm që e mban vendin e tyre të kandidojë për më të mirën për të gjithë të interesuarit. Sidoqoftë, me këtë qëllim vijnë shumë probleme, pasi ato duhet të pushtojnë intimitetin e përdoruesit në internet herë pas here, gjë që jo të gjithë njerëzit do të pajtohen.

Me një VPN, gjithmonë mund të tërhiqni privatësinë dhe sigurinë tuaj në internet. Duke enkriptuar trafikun tuaj të internetit, qeveria nuk do të jetë në gjendje të monitorojë ato që ju po bëni, pasi çdo transmetim i të dhënave është i koduar me disa shtresa të kriptimit, gjë që është e vështirë të prishet.

2. Për të identifikuar kërcënimet e mundshme në sigurinë e tyre kombëtare

Ende në lidhje me sigurinë kombëtare, qeveria do të përpiqet të monitorojë qytetarët e tyre në mënyrë që të identifikojë kërcënimet e mundshme që mund të shkaktojnë paqëndrueshmëri në sigurinë e tyre kombëtare. Ndërsa ky qëllim duket të jetë fisnik, ai i vë të gjithë qytetarët në të njëjtin vend, dhe secilin prej tyre i konsideron si kërcënime të mundshme për vendin e tyre. Ndoshta është mirë nëse qeveria monitoron vetëm veprimtarinë në internet të njerëzve të këqij, por në realitet, të gjithë qytetarët konsiderohen po aq të rrezikshëm sa njerëzit e këqij.

Kjo është arsyeja pse shërbimet VPN përpiqen të rivendosin lirinë e internetit dhe t’u japin përdoruesve përsëri të drejtat e tyre themelore në aktivitetin e tyre në internet. Duke maskuar adresën e tyre IP dhe duke e bërë shfletimin e tyre anonim, përdoruesit mund të gëzojnë internet të pakufizuar dhe të eksplorojnë internetin lirshëm.

3. Për ta mbajtur të paprekur autoritetin e tyre

Disa vende kanë një qeveri të rreptë që kërkon që qytetarët e tyre të ndjekin çdo rregull të tyre. Dikush që po përpiqet të rebelohet dhe të shprehë mosmarrëveshjen e tij, menjëherë do të kapet dhe futet në paraburgim. Për këto qeveri, një kontroll i plotë mbi trafikun e internetit në vendin e tyre është shumë i rëndësishëm për të mbajtur të paprekur autoritetin e tyre. Pa rregullat kufizuese, ata kanë frikë se qytetarët do të kundërshtojnë qeverinë e tyre, dhe kështu, vendin e tyre.

Lidhja VPN mund të anashkalojë të gjitha ato kufizime duke ju caktuar adresat IP të reja që u përkasin vendeve që nuk kanë rregulla të kufizimit të internetit fare. Në këtë mënyrë, nuk keni nevojë të keni frikë se qeveria do të monitorojë aktivitetin tuaj në internet, pasi jeni duke kërkuar në internet me adresën IP që i përket vendeve të tjera.

4. Për të parandaluar aktivitete të ndryshme të paligjshme në internet

Shkëmbimi i paligjshëm i dosjeve, për shembull, është një nga shumë aktivitete të paligjshme që qeveria do të përpiqet të parandalojë në vendin e tyre. Me natyrën e internetit, me zonat e saj më pak kufitare dhe potencialin e pakufizuar, shkëmbimi i paligjshëm i skedarëve është bërë i shfrenuar, dhe madje edhe njerëzit mesatarë po kryejnë këto aktivitete të paligjshme gjatë seancave të tyre në internet. Kjo është arsyeja pse qeveria dëshiron të monitorojë çdo qytetar, në mënyrë që ata të parandalojnë që kjo të ndodhë.

VPN, nga ana tjetër, nuk inkurajon veprimtari të paligjshme në internet, por përdoruesve u jepen të drejtat e tyre për të eksploruar gjëra të ndryshme që interneti duhet të ofrojë. Në këtë mënyrë, përdoruesit mund të shikojnë shfaqjet që janë në dispozicion vetëm në vendet e tjera pa u drejtuar në pirateri, për shembull. Ata gjithashtu mund të paguajnë për shërbimet e pajtimit që ofrohen vetëm në vendet e tjera pa pasur nevojë të jetojnë atje. Lidhja VPN mund ta bëjë këtë duke anashkaluar kufizimin e rajonit në internet.

5. Të njohësh më mirë për secilin qytetar

Duke ditur më mirë për secilin qytetar, do të thotë që qeveria dëshiron të njohë informacionin e hollësishëm për subjektet e tyre në mënyrën më të mirë të mundshme. Ata duan të dinë zakonet e tyre të shfletimit, çfarë bëjnë ata sot në internet, vendndodhjen e tyre sot, si komunikojnë me të tjerët, çfarë produktesh blejnë sot, etj. Si një qytetar i mirë, nuk është problem nëse qeveria juaj po kërkon disa të dhëna të rëndësishme nga ju. Por, nëse ata kërkojnë të dhëna të ndjeshme nga ju pa lejen tuaj, ose duke përdorur një metodë të mbikëqyrjes në internet që prish të drejtat tuaja themelore të intimitetit, është shumë e palogjikshme që ju të lejoni që ata ta bëjnë këtë.

Kjo është arsyeja pse VPN është e rëndësishme, pasi ajo mund ta mbajë aktivitetin tuaj të shfletimit privat, pa marrë parasysh se çfarë pajisje përdorni. Ai kodon të gjithë trafikun tuaj të internetit dhe fsheh transmetimin e të dhënave larg nga qeveria juaj dhe ofruesi i shërbimit të internetit.

Këto janë arsyet pse qeveria po monitoron veprimtarinë tuaj në internet dhe si VPN mund të ndihmojë në parandalimin e saj. Nëse qeveria po përpiqet të nxjerrë të dhëna të rëndësishme nga ju pa lejen tuaj, dhe duke thyer të drejtat tuaja themelore të sigurisë dhe intimitetit, atëherë ju keni të drejtat t’i parandaloni ata që ta bëjnë atë. Kjo është arsyeja pse VPN është e nevojshme për t’ju mbajtur të mbrojtur nga mbikëqyrja e paautorizuar nga palë të ndryshme të treta, përfshirë qeverinë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map