Pse duhet të zgjidhni një VPN me Natyrë Firewall për mbrojtje të shtuar të sigurisë

Mbrojtja e firewall nuk është një veçori e zakonshme që është në dispozicion në një shërbim VPN, megjithëse gjithnjë e më shumë ofrues të shërbimeve po e shtojnë këtë funksion në rrjetin e tyre privat. Pavarësisht se nuk është një tipar i zakonshëm, kjo është veçoria që të gjithë përdoruesit e VPN duhet ta konsiderojnë përdorimin, pasi kjo i jep më shumë mbrojtje lidhjes së tyre me rrjetin privat. Shumë ekspertë të sigurisë rekomandojnë që përdoruesit e VPN të instalojnë gjithashtu një program firewall në pajisjen e tyre, pasi ai jep edhe më shumë mbrojtje për të dhënat e tyre të rëndësishme, veçanërisht nga sulmet e hakerave.


Mbrojtja më e zakonshme e firewall-it që është e integruar në softuerin VPN është firewall-i i NAT, dhe funksioni kryesor është pak a shumë i njëjtë me programin e dedikuar për firewall që mund të gjeni në internet sot. Funksioni kryesor i kësaj veçorie është mbrojtja e të dhënave tuaja nga hakerat, dhe kur e keni aktivizuar këtë funksion, është e pamundur që hakerat të depërtojnë në lidhjen tuaj të rrjetit dhe të vjedhin informacionin tuaj të rëndësishëm. Për shkak të funksionit të tij të nevojshëm, rekomandohet që të zgjidhni vetëm një shërbim VPN që ofron një veçori shtesë të murit të zjarrit. Këtu janë arsyet pse duhet të zgjidhni një VPN me veçori të firewall-it NAT për mbrojtje të shtuar të sigurisë:

1. Ajo jep mbrojtje edhe më të fortë kundër sulmeve të hackerëve dhe kërcënimeve në internet

VPN ju jep lirinë në internet që janë të drejtat tuaja themelore. Por, me këtë liri në internet, ju po ekspozoni veten në rreziqe dhe rreziqe më të mëdha. Sigurisht, hakerat dhe çdo palë e tretë me qëllim të keq nuk mund të depërtojnë lehtësisht në lidhjen tuaj private, por ata ende mund ta synojnë atë sidoqoftë, nëse ata kanë arsye të mjaftueshme për ta bërë atë. Me aktivizimin e firewall-it NAT, nuk është e nevojshme të shqetësoheni për rreziqet dhe rreziqet e sulmeve të hakerave dhe kërcënimeve në internet, pasi lidhja juaj mbrohet fuqimisht kundër tij. Para se hakerat të depërtojnë në lidhjen tuaj private, së pari duhet të merren me murin e zjarrit dhe do të jetë pothuajse e pamundur që ata të depërtojnë.

2. Mbron të gjithë softverin tuaj dhe aplikimet

Hakerët e vazhdueshëm pa dyshim do të përpiqen të gjejnë ndonjë lloj hapjeje për të shkelur lidhjen tuaj private. Ajo që zakonisht nuk e dini është se çfarëdo programi kompjuterik dhe aplikacionet që kanë mbetur të hapura në sistemin tuaj mund të jenë një hapje e mundshme për hakerat të futen në sistemin tuaj dhe të vjedhin të dhënat tuaja të rëndësishme. Ata mund të përpiqen të gjejnë gabime në ato programe kompjuterike dhe aplikacione që do t’i lejojnë ata të hyjnë brenda dhe pasi ta kenë gjetur, do të jetë më e lehtë për ta që thjesht të instalojnë programe me qëllim të keq në sistemin tuaj. Me firewall të NAT, kjo nuk mund të ndodhë, pasi të gjithë programet kompjuterikë dhe aplikacionet që kanë mbetur të hapur në sistemin tuaj janë plotësisht të mbrojtura nga hakerat dhe kërcënimet e tjera në internet.

3. Parandalon që botët të hyjnë në lidhjen tuaj private

Disa palë të treta me qëllim të keq mund të përpiqen të dërgojnë bots për të depërtuar në lidhjen tuaj me qëllimin për të vjedhur identitetin tuaj të vërtetë, si dhe ju spam me shumë reklama dhe email të detyruar. Nëse pajisja juaj nuk mbrohet në mënyrë të sigurt me VPN, atëherë lehtë mund të shkelet nga këto bote dhe këto bote mund të arrijnë lehtësisht qëllimin e tyre pa shumë telashe. Sidoqoftë, me murin e zjarrit NAT, këto bote në të vërtetë janë parandaluar të hyjnë në lidhjen tuaj private, madje edhe para se të përpiqen ta bëjnë atë. Si rezultat, ju jeni plotësisht të mbrojtur nga vjedhjet e identitetit dhe llojet e ndryshme të mesazheve spam.

4. Mban Rrjetin e Dedikuar për Ruterin tuaj

Nëse po aplikoni lidhjen VPN në ruterin tuaj, do t’ju ndihmojë të mbani rrjetën e dedikuar të ruterit tuaj të pashqetësuar. Ndihmon që ruteri juaj të qëndrojë i lidhur në rrjetin privat me lidhje të veçantë për secilën pajisje. Natyra për secilën pajisje do të mbrohet me siguri nga çdo skanim i keq në hyrje që mund të prishë lidhjen. Duke përdorur firewall-in NAT, ky sistem mbrojtës po forcohet edhe më shumë. Siguron cilësinë më të mirë të lidhjes për ruterin tuaj, me siguri më të mirë gjithashtu.

5. Ajo jep mbrojtje shtesë për desktopin tuaj dhe sistemin celular

Pavarësisht nëse instaloni VPN në desktopin tuaj ose pajisjen celulare, do të jeni në gjendje të merrni mbrojtje shtesë për ato pajisje duke përdorur firewall NAT. Edhe pse nuk instaloni ndonjë antivirus ose softuer tjetër të sigurisë, dhe megjithëse nuk e azhurnoni rregullisht sistemin tuaj operativ, do të jeni në gjendje të shijoni mbrojtjen përfundimtare të sigurisë për sistemin tuaj operativ me kombinimin e VPN dhe NAT tuaj tipar zjarri.

Këto janë arsyet pse ju duhet të zgjidhni një VPN me veçori të zjarrit NAT për mbrojtje të shtuar të sigurisë. Nëse nuk keni vendosur për ofruesin e shërbimit VPN që do të përdorni për një afat të gjatë, është më mirë të regjistroheni vetëm në një VPN premium me veçorinë e zjarrit NAT në dispozicion. Vetëm disa ofrues të VPN ofrojnë këtë veçori, kështu që duhet të bëni disa hulumtime para se të zgjidhni atë që dëshironi të përdorni rregullisht.