Pse duhet të shmangni përdorimin e shërbimeve VPN që bazohen në SH.B.A.

Pse shumë shërbime VPN bazohen në vendet në det të hapur? Ju mund të pyesni veten pse. Në fakt, shumica e ofruesve të rrjetit privat me reputacion nuk janë të vendosur në SH.B.A. ose MB. Po, rekomandohet që të përdorni shërbimet VPN që bazohen në lokacione në det të hapur në vend të atyre me bazë në SH.B.A. dhe në Mbretërinë e Bashkuar. Kjo kryesisht për shkak se qeveritë e SH.B.A.-së dhe Britanisë së Madhe dihet që janë shumë të rrepta në zbatimin e ligjeve të mbikëqyrjes ndaj qytetarëve të tyre. Ata pëlqejnë të spiunojnë atë që po bëjnë qytetarët e tyre.


Nëse jeni duke përdorur VPN që është me qendër në SH.B.A. ose MB, mund të përfundoni duke mos mbrojtur aspak intimitetin tuaj në internet. Po, ju mund të jeni në gjendje të zhbllokoni faqet e internetit të censuruar ose të kufizuar, por të dhënat tuaja me shumë mundësi do të mbahen nga qeveria e SH.B.A.-së ose Britanisë së Madhe pasi që kompanitë VPN u kërkohet ta bëjnë këtë. Kjo është vetëm një arsye e madhe pse shërbimet VPN që bazohen në vendet në det të hapur janë më të preferuara. Ende ka shumë arsye të tjera. Këtu janë arsyet pse duhet të shmangni përdorimin e shërbimeve VPN që bazohen në SH.B.A. dhe në Mbretërinë e Bashkuar:

1. Programi Global i Mbikëqyrjes në Masë

Qeveria e SH.B.A-së dhe Mbretëria e Bashkuar janë shumë të etur për të spiunuar qytetarët e tyre në shumë gjëra që ata bëjnë. Le të hedhim një vështrim në njërën prej organizatave qeveritare amerikane të quajtur NSA, e cila është e famshme për spiunimin e qytetarëve si jashtë dhe online. Sigurisht, qëllimi i kësaj organizate është të mbrojë interesat e SHBA dhe ta mbajë vendin në një situatë të qëndrueshme dhe të sigurt. Sidoqoftë, zbatimi praktik i këtij qëllimi fisnik mund të dalë jashtë kontrollit ndonjëherë, duke kërcënuar shumë intimitetin e qytetarëve që ata po përpiqen të mbrojnë.

Në këtë fazë, është e sigurt të supozohet se shërbimet VPN që bazohen në SH.B.A. dhe në Mbretërinë e Bashkuar kanë një siguri të lartë të regjistrimit të veprimtarisë së përdoruesit dhe raportimit të tij në qeveri rregullisht, ose kur është e nevojshme. Kjo është një arsye pse ju duhet të zgjidhni shërbimet e rrjetit privat me bazë në det të hapur.

2. Të dhënat tuaja private janë të sigurta dhe të sigurta

Për ta thënë thjesht, shërbimet që nuk janë të bazuara në SH.B.A. dhe në Mbretërinë e Bashkuar nuk i nënshtrohen rregullave të SH.B.A.-së dhe Mbretërisë së Bashkuar, që do të thotë se ligjet e SH.B.A-së dhe Mbretërisë së Bashkuar nuk mund të arrijnë në këto kompani VPN. Për përdoruesit, kjo do të thotë që të dhënat e tyre gjithmonë mund të mbahen të sigurta pa ndonjë rrezik të shkeljes së intimitetit. Kjo për shkak se këto shërbime VPN nuk regjistrohen ose monitorojnë veprimtarinë e përdoruesit gjatë përdorimit të tyre në rrjetin privat. Do të thotë gjithashtu më shumë paqe mendore për ju.

3. Ata shënojnë të dhënat tuaja për qeverinë

Kur përdorni një nga rrjetet private virtuale me qendër në SH.B.A., mund të mendoni se privatësia juaj është e sigurt, por nuk është ashtu. Të dhënat tuaja do të rregullohen sipas ligjeve të Shteteve të Bashkuara ose Mbretërisë së Bashkuar, që do të thotë se nëse duhet të jetë e nevojshme, qeveria mund t’i kërkojë kompanisë të zbulojë të dhënat e përdorimit për përdoruesit e veçantë që ata duan të dinë. Ndërmarrja e rrjetit privat do të kërkohet sipas ligjit të përmbushë kërkesat e qeverisë. Për këtë qëllim, shërbimi do të aplikojë prerjet dhe monitorimin e të dhënave tuaja gjatë përdorimit të tyre. Kjo është arsyeja pse nuk është mjaft e sigurt për privatësinë tuaj.

4. Qeveria po gjen gjithmonë një mënyrë për t’ju spiunuar

Qeveria amerikane ose MB është e njohur për përpjekjet për të gjetur mënyra për të spiunuar qytetarët e tyre, veçanërisht në internet. Edhe kur përdorni shërbime të rrjetit privat, qeveria ka programe që i lejojnë ata të depërtojnë në rrjetin privat dhe të përpiqen ta hakmojnë atë në mënyrë që të zbulojnë veprimtarinë e përdoruesit. Kjo praktikë, megjithëse mund të ketë sukses ose mund të mos ketë sukses në varësi të sistemit të sigurisë dhe kriptimit të rrjetit privat, mund të jetë e rrezikshme për intimitetin në internet për përdoruesit e VPN. Një arsye tjetër për të kaluar thjesht në një kompani VPN me bazë në det të hapur.

5. Mjetet e prapme mund të futen në Programin VPN

Përsëri, në një përpjekje për të spiunuar përdoruesit dhe për të monitoruar aktivitetin e tyre në internet pavarësisht përdorimit të rrjetit privat, qeveria mund të fusë disa prapa në programin VPN. Përdoruesit mund të mos e kuptojnë atë që malware po vendoset në programin e tyre VPN, por ai do të dërgojë në heshtje të dhënat e përdorimit nga përdoruesit te qeveria. Përsëri, do të varet nga cilësia e vetë programit VPN në drejtim të sistemit të tij të sigurisë dhe mbrojtjes. Në çdo rast, do të ishte e mençur për ju të shmangni cilindo nga shërbimet VPN me bazë në SH.B.A. ose në Mbretërinë e Bashkuar, veçanërisht shërbime falas për të cilat nuk ju besoni vërtet ose nuk i njihni.