Pse duhet të blini gjëra në internet duke përdorur një lidhje private

Blerja në internet është bërë sot një trend i madh. Gjithnjë e më shumë njerëz preferojnë të blejnë gjëra në internet në vend që të shkojnë në dyqanet lokale. Për më tepër, me ofertat dhe zbritjet e shumta të ofruara nga tregtarë të ndryshëm në internet, është duke u bërë më e vështirë për njerëzit që të rezistojnë të vendosin informacionin e kartës së kreditit për t’i blerë ato gjëra në internet. Shtë i përshtatshëm, i lehtë dhe i shpejtë. Ju nuk keni nevojë të ngjiteni në radhë vetëm për të rrëmbyer disa sende me zbritje për të rikthyer në shtëpi. Për më tepër, sendet dorëzohen në shtëpinë tuaj brenda disa ditësh, kështu që ju vetëm duhet të uleni dhe të pushoni.


Sado i përshtatshëm sa të jetë blerja në internet, duhet të keni kujdes kur vendosni informacionin tuaj privat në internet. Kjo është arsyeja pse është e nevojshme që ju gjithmonë të kodoni lidhjen tuaj kur bëni ndonjë transaksion financiar në mënyrë që të shmangni çdo kërcënim në internet që mund të mbetet pas jush. Përdorimi i një lidhje private është standardi i ri për ta bërë blerjen tuaj në internet më të sigurt dhe më të sigurt. Këtu janë arsyet pse duhet të blini gjëra në internet duke përdorur një lidhje private:

1. Askush nuk mund të monitorojë të dhënat tuaja financiare

Kur lidhja juaj nuk është e koduar, ekziston një shans i madh që disa palë të treta mund të monitorojnë të dhënat tuaja financiare. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur jeni duke përdorur rrjetet publike kur bëni transaksionet tuaja financiare. Asnjëherë nuk e dini se kush po ju shikon. Lidhja VPN mund të përdoret për të kriptuar të gjitha transmetimet e të dhënave që kryeni gjatë transaksioneve financiare, përfshirë të dhënat tuaja financiare të ndjeshme. Me lidhjen private aktive, mund të jeni i sigurt se askush nuk mund të monitorojë të dhënat tuaja financiare dhe do të qëndrojë i sigurt për ju.

2. Ju nuk rrezikoni të zbuloni informacionin e kartës tuaj të kredisë tek palët e treta të paautorizuara

Nëse jeni duke blerë gjëra nga dyqanet në internet, informacioni për kartën tuaj të kreditit do të ruhet në serverët e palëve të treta që janë gjithmonë në internet. Kjo do të thotë që palët e treta të paskrupullt mund të jenë në gjendje të këpusin ata serverë dhe të vjedhin të dhënat tuaja financiare nëse siguria e serverit nuk është mjaft e mirë. Sidoqoftë, ky nuk është shqetësimi i vërtetë, pasi shumica e serverëve financiarë janë të koduar me sistemin e kriptimit më të fundit dhe të azhurnuar. Ajo që ju duhet të shqetësoheni është siguria e informacionit tuaj privat gjatë procesit të transmetimit të të dhënave. Nëse po vendosni informacionin e kartës tuaj të kreditit duke përdorur një lidhje jo të koduar, atëherë mund të rrezikoni të zbuloni informacionin tuaj privat tek hakerat, të cilët mund të përgjojnë lidhjen tuaj në çdo kohë. Me VPN, nuk do të ndodhë, pasi lidhja juaj është e koduar në mënyrë të sigurt, duke krijuar një pikë të verbër për ata hakerë që i parandalojnë ata të marrin një vështrim në informacionin e kartës tuaj të kreditit.

3. Mbroni transaksionet tuaja financiare kur përdorni rrjetet publike

Shtë shumë e rrezikshme të bësh transaksione financiare duke përdorur rrjetet publike, veçanërisht rrjetet publike jo të koduara. Sidoqoftë, ka ende shumë njerëz që përdorin rrjete publike për banking dhe blerje në internet, të cilat me të vërtetë mund të vënë në rrezik të dhënat e tyre financiare. Rrjetet publike zakonisht nuk kanë një sistem të fortë kriptimi dhe hakerat mund të infektojnë lehtësisht këtë lloj rrjeti pa u zbuluar. Nëse jeni duke përdorur rrjetin publik për të bërë ndonjë transaksion financiar, është shumë e rrezikshme për sigurinë e informacionit tuaj të ndjeshëm. Duke përdorur VPN, nuk ka rëndësi se çfarë lloji të rrjetit që përdorni. Gjithmonë do të mbrohet pasi lidhja VPN do të shifrojë rrjetin tuaj, si dhe të gjitha transmetimet e të dhënave në të.

4. Parandaloni rrezikun e kartingut dhe vjedhjen e identitetit

Duke përdorur rrjetin privat virtual, ju mund të mbroheni nga llojet e ndryshme të krimeve në internet, duke përfshirë kartolinat dhe vjedhjet e identitetit. Carding është lloji i krimit në internet kur hakerat ose ndonjë palë e tretë e paautorizuar vjedhin informacionin e kartës tuaj të kreditit dhe e përdorin atë për të filluar çdo transaksion financiar pa lejen tuaj. Nga ana tjetër, vjedhja e identitetit është lloji i krimit në internet kur hakerat përdorin identitetin tuaj për të kryer disa veprimtari kriminale. Rreziku i kartingut dhe vjedhjes së identitetit mund të parandalohet kur përdorni lidhjen në rrjetin virtual.

5. Parandaloni Hakerët të Thyer në Lidhjen Tuaj dhe Vjedhin të dhënat tuaja Financiare

Ndonjëherë, hakerat duhet të përdorin forcën brutale për të hyrë në lidhjen tuaj të rrjetit në mënyrë që të vjedhin të dhënat tuaja financiare. Ka dy mënyra se si mund ta bëjnë këtë. Mënyra e parë është duke vendosur një lloj malware që është krijuar për të vjedhur të dhënat tuaja financiare, siç janë Trojans financiare. Së dyti, ata mund të shkojnë gjatë gjithë rrugës duke u thyer me dorë në lidhjen tuaj për të fituar qasje totale në sistemin tuaj. Këto lloj kërcënimesh mund të hapen lehtësisht nga hakerat nëse keni një siguri të dobët për rrjetin tuaj. Por, me VPN, këto kërcënime mund të parandalohen. Duke instaluar një VPN, hakerat nuk mund të vendosin asnjë keqdashës në sistemin tuaj, dhe ata gjithashtu nuk mund të depërtojnë në rrjetin tuaj duke përdorur forcë brutale.

Këto janë arsyet pse duhet të blini gjëra në internet duke përdorur një lidhje private. Nëse nuk e keni bërë këtë, është koha që ju të ndryshoni zakonin tuaj të rrezikshëm të blerjes në internet. Shtë e nevojshme që ju të përdorni rrjetin virtual privat për të kryer çdo transaksion financiar në internet pasi ai do t’ju japë mbrojtjen maksimale për të dhënat tuaja financiare.