Kuptimi i OpenVPN dhe mënyra të ndryshme për t’i përdorur ato

Ka shumë protokolle të kriptimit që përdoren nga shërbimet VPN për të siguruar që ata mund të mbrojnë përdoruesit e tyre gjatë veprimtarisë së tyre në internet. Kur jeni duke kërkuar në internet, faqet e internetit që vizitoni mund të regjistrojnë ose të gjurmojnë adresën tuaj IP, dhe duke bërë kështu, ata do të dinë nga vjen. Kjo është e vërtetë edhe me palët e treta të tjera. Në kohën kur identiteti juaj i vërtetë po monitorohet nga palë të treta me qëllim të keq, ai mund të jetë i rrezikshëm për sigurinë tuaj në internet. Kjo është arsyeja pse shërbimet VPN duhet të përdorin protokollet e kriptimit sepse një nga funksionet e tyre është të lehtësojnë rrjetin privat në mbrojtjen e të dhënave të përdoruesit të tyre.

Një nga protokollet e mundshme të kriptimit quhet OpenVPN. OpenVPN është një protokoll VPN me burim të hapur që ofron një siguri më të madhe sesa protokollet e rregullta dhe të vjetëruara, siç janë PPTP dhe L2TP. Protokolli OpenVPN ofron 256-bit mbrojtje për përdoruesit e tyre, që është sistemi më i fortë i kriptimit në dispozicion sot. OpenVPN është gjithashtu fleksibël pasi mund të përdoret në shumë platforma dhe pajisje. Këtu janë disa informacione të rëndësishme që mund të rrisin mirëkuptimin tuaj rreth OpenVPN dhe mënyra të ndryshme për t’i përdorur ato:

1. OpenVPN është me burim të hapur dhe shumë i përshtatshëm

Fjala “Open” në OpenVPN ka të bëjë me burim të hapur, që do të thotë se kjo teknologji protokollesh VPN ka kodin e burimit të saj lirshëm të disponueshëm për këdo që të shikojë dhe modifikojë. Për shkak të natyrës me burim të hapur të këtij protokolli, do të thotë që përdoruesit lehtë mund të shikojnë kodin dhe ta modifikojnë atë sipas nevojës. Për shumë shërbime VPN, ata kanë versionin e modifikuar të OpenVPN që ofron mbrojtje pronësore për përdoruesit e tyre. Me këtë veçori, çdokush mund ta modifikojë dhe rregullojë këtë protokoll sipas nevojave të tyre.

2. Ky protokoll mund të përdoret në platforma të ndryshme

Për dallim nga protokollet e tjera të lidhjes private që janë në dispozicion sot, siç janë PPTP dhe L2TP, të cilat shpesh përdoren nga shërbime falas VPN, OpenVPN është një protokoll që deri më tani ka përputhshmërinë më të mirë me platforma të ndryshme. Protokollet e tjerë mund të jenë në përputhje vetëm me platforma të caktuara, dhe për më tepër, ato mund të ofrojnë më pak karakteristika sesa OpenVPN. Sidoqoftë, si një protokoll kriptimi, OpenVPN është shumë fleksibël dhe mund të përdoret në platforma dhe pajisje të ndryshme.

3. Mbështet TCP dhe UDP për Transmetimin e të Dhënave

Goodfarë dobie bën një protokoll VPN nëse ka një ecuri të ngadaltë? Problemi kryesor kur zgjidhni një protokoll të enkriptimit për t’u përdorur është sa shpejt protokolli mund të trajtojë transmetimin e të dhënave. Nëse protokolli është shumë i sigurt, por mbetet në transferimin e të dhënave, një protokoll i tillë nuk është padyshim i mirë për t’u përdorur. Për fat të mirë, nuk është rasti me OpenVPN. OpenVPN mbështet TCP dhe UDP për transmetimin e të dhënave, do të thotë se mund të trajtojë transferimin e të dhënave me të vërtetë të shpejtë në varësi të nevojave tuaja. Transmetimi TCP mund të përdoret kur po vizitoni uebfaqe të rregullta, ndërsa nga ana tjetër, transmetimi UDP mund të përdoret në lojëra online dhe transmetim video për transferimin më të shpejtë të të dhënave.

4. Mund të përdoret për të anashkaluar kufizimet e DPI-së

Në vendet ku VPN është shumë e monitoruar, ata përdorin sistemin e quajtur DPI i cili ka të bëjë me Deep Packet Inspection. Ky sistem është krijuar për të zbuluar lidhjet private dhe monitorimin e përdoruesve të internetit kur ata kryejnë aktivitetin e tyre në internet. Kjo teknologji DPI është ajo që e bën të pamundur që shumica e shërbimeve VPN të përdoren në Kinë. Sidoqoftë, teknologjia OpenVPN u ofron përdoruesve mundësinë për të anashkaluar kufizimet e DPI, duke e bërë të pamundur që qeveria të zbulojë lidhjen private. Kjo është arsyeja pse disa shërbime me reputacion shumë VPN ende mund të përdoren në Kinë sepse ato ofrojnë protokollin e modifikuar të OpenVPN që mund të anashkalojë çdo kufizim të DPI në atë vend.

5. Isshtë më i sigurt dhe më i qëndrueshëm sesa protokollet e tjera

Me natyrën e tij të burimit të hapur, OpenVPN është aktualizuar dhe azhurnuar në mënyrë të rregullt me ​​karakteristikat më të fundit të sigurisë, siç nevojiten në peizazhin aktual teknologjik. Kjo është arsyeja pse OpenVPN është një nga protokollet më të sigurt dhe më të qëndrueshëm për lidhje private që është në dispozicion sot. Kur përdorni këtë protokoll, është e garantuar që lidhja juaj private është plotësisht anonime dhe është shumë e vështirë të hakmerret. Ai përdor sistemin e fortë të kriptimit 256-bit që e bën të pamundur që ky protokoll të shkelet nga ndonjë palë e tretë me qëllim të keq.

Këto janë gjërat që do t’ju japin më shumë kuptim rreth OpenVPN dhe si përdoret. Kur zgjidhni një lidhje të rrjetit privat, është më mirë që ju të zgjidhni shërbimin që ka të aktivizuar protokollin OpenVPN në mënyrë që të siguroheni që të merrni mbrojtjen dhe performancën më të mirë për aktivitetin tuaj në internet..