Darknet – 28 Statistika dhe Fakte

Interneti është i madh, me gati 2 miliardë
faqet e internetit në të. Sidoqoftë, pjesa e internetit që hasim në ditët tona
jeta është vetëm një pjesë e vogël e asaj që është atje. Motorët e kërkimit si p.sh.
Google dhe Bing mund të indeksojnë vetëm një pjesë të vogël të internetit, dhe ekziston një
botë krejt e ndryshme përtej mundësive të këtyre motorëve të kërkimit.


Edhe në pjesën më pak të eksploruar të
në internet, ekziston një seksion sekret dhe misterioz që njihet gjerësisht si errësira
web ose darknet. Ajo tërheq njerëz nga të gjitha aspektet e jetës që nuk duan
njoftoni rrjedhën kryesore për aktivitetet e tyre. Shtë e thjeshtë të imagjinohet kjo
njerëzit e përfshirë në veprimtari të paligjshme kthehen në darknet për përpjekjet e tyre në internet.

Sidoqoftë, ueb i errët nuk është thjesht një strehë
për kriminelët. Equallyshtë po aq e mirë për bllokuesit e lajmeve dhe ata që nuk arrijnë të
përjetoni një internet shumë të hapur, siç janë njerëzit që jetojnë në Kinë. Erresira
uebi ka të bëjë me të mbetet anonim në internet dhe njerëzit përdorin idenë në internet
shume menyra.

Në këtë artikull, ne përpiqemi t’ju bëjmë
të njohur me këtë pjesë misterioze të internetit. Disa nga faktet mund
ju bëjnë të dëshironi të futeni në darknet ndërsa të tjerët mund të bëjnë që ta mashtroni atë.

Faktet delikate

Shtë më mirë të fillojmë duke marrë një ide
çfarë është darknet dhe si funksionon. Shpesh ka shumë zona gri në
këtë çështje, dhe ne duhet t’i heqim ato nga rruga.

1. Dark Web dhe Deep Web janë të ndryshme: njerëz
shpesh ngatërrojnë uebin e errët me uebin e thellë kur në realitet, darknet është një
entitet krejtësisht i ndryshëm. Deep Web i referohet pjesës së pashtjelluar të
internet. Ai përfshin faqe të rregullta me mbrojtje të zakonshme me fjalëkalim dhe më pas
ato me shtresa të shumta kriptimesh.

Dark Web përfshin pothuajse 90% të
interneti ndërsa faqja e zakonshme e sipërfaqes përbën pjesën tjetër të saj. Ueb i errët është
ku përdoruesit e njerëzve funksionojnë në mënyrë anonime duke përdorur shfletues specifikë.

(Burimi: Cartwright King)

2. Ju nuk mund të hyni në Dark Web duke përdorur
shfletuesit e zakonshëm:
Shfletuesit e rregullt të uebit si Chrome dhe Firefox nuk do të kenë
shkurtoni marrëveshjen nëse doni të përdorni pjesët më të errëta të internetit. Një ka nevojë
për të përdorur shfletues të specializuar në internet si Tor dhe I2P.

Tor është pa mëdyshje rrjeti më i popullarizuar në errësirë
shfletues. Ajo drejton lidhjen e internetit të dikujt përmes pajisjeve të tjera duke përdorur
shfletuesin për të bllokuar vendndodhjen e përdoruesit dhe informacione të tjera të lidhura.

(Burimi: maketecheasier)

3. Tor u zhvillua në United
Biblioteka e Kërkimeve Detare të Shteteve:
dhënë
reputacionin e uebit të errët, ky mund të jetë një fakt befasues për shumë prej
lexuesit. Tor, i cili rrjedh nga “Router Onion” është një teknologji që SHBA
Marina u zhvillua për të pasur komunikime të koduara dhe më të sigurta.

Paul Syverson, Michael G. Reed dhe David
Goldschlag e krijoi atë në vitet ’90. Tor u vu në dispozicion të publikut në vitet 2000.
Shfletuesi u bë gjithnjë e më i popullarizuar në mesin e njerëzve që donin të qëndronin
anonim në internet dhe tani përbën shumicën e uebit të errët
trafik.

Tor Project Inc. është tani një jofitimprurëse
organizimi, dhe Qeveria e Shteteve të Bashkuara është akoma burimi i saj më i madh për të
financimi.

(Burimi: Fossbytes)

Paratë e përfshira

Disa njerëz menduan për uebin e errët si një
portë për të lëshuar ato pjesë të vetes që nuk mund të pranohen kurrë në a
shoqëria civile. Ndërsa të tjerët e menduan si një mundësi të shkëlqyeshme biznesi dhe u kthyen
atë në një minierë ari ose ndoshta edhe një minierë kriptoje për veten e tyre.

Ueb i errët është shtëpi për shumë ilegale
vendet e tregut që shesin gjithçka, duke filluar nga droga deri tek armët. Shtë e vështirë të gjesh
nga vlera e transaksioneve që ndodhin në ueb të errët, por nuk do të jetë një
befasi nëse vlera është në miliarda.

Këtu janë disa fakte për t’ju treguar për mënyrat e ndryshme që njerëzit janë duke fituar para në darknet dhe japin disa ide se sa para mund të përfshihen në të gjithë këtë.

4. Të paktën 12 vende tregu të errëta janë
aktive 2019:
Vendet e tregut të Darknet janë aty ku mund të gjeni gjithçka duke filluar
nga marihuana te raketat. Do të ketë shitës që ofrojnë karta krediti
ID dhe informacione të postës elektronike gjithashtu. Trafikimi i qenieve njerëzore shpesh shoqërohet me këto
vendet e tregut, gjithashtu.

Autoritetet në të gjithë botën po përpiqen të bëjnë
mbyllni këto vende dhe e keni bërë atë me sukses në shumë raste.
Sidoqoftë, vendet e reja të tregut po rriten me një ritëm më të lartë në Dark Web, dhe
ka gjithmonë një ndjekje mace dhe miu midis autoriteteve dhe vendeve të tregut.

(Burimi: Bitcoin.com)

5. Rruga e Mëndafshit bëri tregti 213 milion dollarë
para se të zbresësh në pluhur:
Emri “Rruga e Mëndafshit” pothuajse në çdo
diskutim lidhur me vendet e errëta të tregut. Oneshtë një nga forumet e para për të
bashkoni një numër të madh blerësish dhe shitësish të sendeve të paligjshme së bashku
në Dark Web.

Ai funksiononte ashtu si çdo tregti tjetër elektronike
sot në internet dhe ka përdorur cryptocurrency si mënyra e vetme e pagesës.
tregu u krijua në 2011 nga Ross Ulbricht dhe u rrëzua nga
autoritetet në 2013.

(Burimi: Medium)

6. Dark Web e bëri FBI të dytin më të madh
pronar i Bitcoins:
Ndërsa autoritetet shkatërruan operacionet e Mëndafshit
Rruga, më pas konfiskoi shumë bitcoin nga llogari të ndryshme të Ulbricht.
Ata morën 144,000 bitcoin nga serverët me qira të Ulbricht në Islandë.

FBI ende nuk ka bërë asgjë nga këto
bitcoin, dhe vlera e tyre e tanishme totale është rreth 1.2 miliardë dollarë. Do të jetë
interesante të dini se si FBI planifikon të merret me të gjitha ato asete dixhitale.

(Burimi: Medium)

7. Një mund të blejë kartë krediti dhe një tjetër
informata personale:
Ka pothuajse gjithçka për shitje në darknet.
Kartat e kreditit dhe llojet e tjera të informacionit të vjedhur shpesh mund të gjenden këtu.
Ekziston një sit i quajtur Atlantic Carding, i cili specializohet në çështje të tilla.

Në varësi të asaj se sa ju jeni të gatshëm
shpenzoni, ju mund të gjeni gjithçka duke filluar nga adresat në numrat e sigurimeve shoqërore.
Duke marrë parasysh madhësinë e dëmit që mund të shkaktohet në jetën e dikujt
një informacion i tillë, çmimi nuk është aspak i pjerrët.

(Burimi: ANA Kibernetikë Kibernetike)

8. Ju mund të gjeni të dhënat e votuesve të
miliona në Dark Web:
Mund të gjeni të gjitha llojet e gjërave për shitje në darknet.
Një raport lajmësh sugjeronte që dikush të vendoste rekord votimesh për 40 milion njerëz për të
shitje në internet. Regjistrimet e paraqitura ishin të njerëzve nga 9 shtete, dhe
shitësi pretendoi se kishte të dhëna për njerëz nga shtetet e tjera, gjithashtu.

(Burimi: Nënë Jones)

9. Informacione nga 620 milion llogari
ishte në dispozicion për shitje në faqen e errët:
Shpeshherë hasim në lajmet e
hakerat duke hyrë në serverat e faqes në internet dhe duke vjedhur informacionin e llogarisë së
miliona përdorues. Nëse keni menduar ndonjëherë, çfarë do të bënte me këta miliona
e llogarive, atëherë shitja e tyre është një nga përgjigjet. Dhe, asnjë pikë për
duke e provuar ashtu, hakerët vijnë në ueb të errët për të shitur të dhëna të tilla.

Një raport tregoi se informacioni i llogarisë
e vjedhur nga 16 faqe interneti, që përbëjnë 620 milion llogari të përdoruesve, ishte në shitje
në darknet. Jo të gjithë faqet e internetit të kompromentuar e dinin se serverat e tyre ishin
shkelur. Të gjitha të dhënat u minuan gjatë një viti, dhe të paktën një person i bleu
ajo.

Një haker mund të përdorë të dhëna të tilla në mënyra të ndryshme.
Nëse dikush përdor të njëjtin fjalëkalim në të gjitha llogaritë e tij, atëherë një shkelje e tillë mund
vë në rrezik të gjitha llogaritë e tij.

(Burimi: Regjistri)

10. Me sa duket, ka njerëz që goditen me qira
në faqen e errët:
Ka faqe në internet të errët që pretendojnë të bëjnë të gjitha
llojet e punëve të pista për klientët, përfshirë marrjen e jetës. Dikush mund të gjejë shumë
të shërbimeve hitman në anën e errët të internetit. Këto faqe në internet kërkojnë
detaje të personit dhe disa bitcoin në portofolin dixhital.

Sidoqoftë, të gjithë rezultojnë të jenë një mashtrim
për të grabitur njerëzit e bitcoin e tyre. Ka kuptim që një person hakmarrës mund të shkojë
në darknet duke kërkuar për një vrasës, dhe ka shumë njerëz për të marrë
përfitimi i situatave të tilla. Pasi përdoruesi transferon monedhën dixhitale te
portofolin e faqes, nuk ka vrasje por vetëm disa premtime të rreme. Shumë
njerëzit kanë rënë pre e një mashtrimi të tillë dhe nuk mund të raportojnë për këtë sepse
për arsye të dukshme.

(Burimi: Wired)

11. Darknet është një trafik njerëzor
treg:
Shtë një çështje që nuk diskutohet shumë shpesh, por kjo nuk duhet
minojnë rëndësinë e saj. Nga të gjitha gjërat që blihen dhe shiten në internet
ueb i errët, trafikimi i qenieve njerëzore është forma e tij më e shëmtuar. Shtë një treg i madh, dhe
njerëzit e të gjitha moshave dhe seksit janë viktimë e kësaj.

Web i errët ofron shtresën e anonimitetit ndaj
trafikantë të tillë, duke e bërë më të lehtë për ta të qëndrojnë larg mundësive të ligjit.
Shpesh ka pasur raporte të agjencive juridike që arrestojnë grupe të përfshira në të tilla
aktivitete, por ato janë vetëm pengesa të vogla për një treg kaq të madh.

(Burimi: Medium)

12. Njerëzit paguajnë për të jetuar dhunë në rrjedhë
në faqen e errët:
Shtimi në listën e gjërave shqetësuese në faqen e errët,
ju mund të befasoheni kur dini për ekzistencën e dhomave të kuqe
në darknet. Dhomat e kuqe supozohet se janë për qëllim të jetojnë dhunën në rrjedhë, më të ashpër,
dhe vrasje për kënaqësinë e shikuesve.

Ndërsa nuk ka raporte për të tilla
dhoma të kuqe që përfshijnë transmetimin e drejtpërdrejtë të vrasjeve, ueb i errët nuk luan host
përmbajtje që përfshin dhunë ndaj të tjerëve, veçanërisht të miturve. Videot e tilla janë
shpesh në dispozicion në faqet e internetit të pornografisë për fëmijë dhe janë po aq shqetësuese dhe
i pështirë.

(Burimi: Metro)

13. Mundësitë e punës në errësirë
web:
Asnjëherë nuk e dini se çfarë mund të gjeni në këtë pjesë të internetit. atje
dikur ishte një postim pune që thoshte se mund të fitonte 255k dollarë për të shërbyer për gjashtë
muaj. Përshkrimi i punës nuk kishte asgjë më shumë për t’i dhënë përdoruesit një ide se cilat janë
duke vazhduar.

E gjithë ajo që përmendi ishte se ishte gjashtë
muaj pune, personi do të qëndronte jashtë komunikimit, dhe ai që do të aplikonte
për vendin e punës duhet të ketë një përvojë luftarake. Dikush mund të pyes veten vetëm se çfarë lloji
i punës mund të jetë.

(Burimi: Reddit)

14. Bitcoin ndihmon këtë të zezë dixhitale
tregu mbijeton dhe lulëzon:
Tashmë e dini që ueb i errët i siguron të gjitha
llojet e gjërave dhe shërbimeve që mund të bëhet diçka e mundshme e marrjes.
Vendet e tregut në darknet performojnë në një mënyrë të ngjashme me atë në rrjetin sipërfaqësor. që nga
identitetet shpesh maskohen, shitësit shpesh mbajnë të njëjtin pseudonim.

Blerësit lënë përshtypje të sendeve ku blenë
vende të tilla, dhe janë këto rishikime që ndihmojnë blerësit e tjerë të dinë nëse munden
besoj një shitësi. Shqyrtimet kanë një rëndësi të madhe në forume të tilla. Një gjë
e cila është në themel të një biznesi kaq të madh është cryptocurrency.

Gjithçka ka çmim në lidhje me bitcoin,
dhe ata madje kanë arritur me mënyra për ta bërë më shumë këtë monedhë dixhitale
pashtershme. Ata do të përdorin një shërbim që do të mbledhë bitcoin nga
klientë të shumtë, i hedhin poshtë të gjitha, dhe pastaj dërgoni këto bitcoin të mashtruar tek
shitësit. Një proces i tillë e bën jashtëzakonisht të vështirë gjurmimin e dixhitalit
monedha përsëri tek pronari i saj. Nëse nuk do të ishte për bitcoin, tregje të tilla
do ta kishte pasur shumë të vështirë të mbijetonte.

(Burimi: YouTube)

15. Edhe llogaritë Fortnite dhe Netflix
janë në dispozicion në faqen e errët:
Shërbimet e lojrave dhe transmetimit janë ndër
krijuesit më të mëdhenj të parave në industrinë e argëtimit. Këto shërbime janë bërë
aq e popullarizuar sa që madje mund të konsideroheni si mospërfillje sociale nëse nuk jeni
duke i përdorur ato. Jo të gjithë mund të përballojnë të pajtohen në këto shërbime dhe njerëz
në darknet e gjeti këtë si një mundësi për të fituar para.

Dikush mund të blejë llogari të disa
shërbimet e transmetimit dhe lojrave me një çmim shumë më të ulët në uebin e errët. Këto janë
llogari të kompromentuara të përdoruesve të tjerë të pajtuar në shërbime të tilla. Tregtia e
llogaritë e përdoruesve më parë ishin kryesisht për mashtrime financiare, por tani hakerët i kanë
gjeti një mënyrë më shumë për të korrur para nga informacionet e kompromentuara të përdoruesit.

(Burimi: i Pavarur)

16. Vendet e tregut Darknet po marrin
krijuese me marrëveshje me porosi dhe produkte për ditën e Shën Valentinit:
Mendore
imazhi i vendeve të tregut të errëta që kanë shumica e njerëzve është se do të ishin disa
faqe interneti me hije me sfond të errët dhe lista të rastësishme të disa paligjshëm
produktet. Sidoqoftë, këto tregje funksionojnë më shumë si çdo tregti tjetër elektronike
uebsajtin që vizitoni dhe përdorni pothuajse të njëjtat teknika të marketingut.

Për shembull, periudha rreth Shën Valentinit
ditë pa përfshirjen e marrëveshjeve me porosi për çifte. Kishte të kuqe në formë zemre
pilula të drogës, ilaçe të lyer me trëndafili, paketa që përmbajnë informacione për llogarinë e
shërbime të transmetimit, kabina dhe pica, dhe shumë më tepër.

Shtë interesante se si është darknet
duke u bërë gjithnjë e më shumë një kopje e faqes në sipërfaqe ku jemi mësuar.
Dallimi është se merret me gjithçka që mund të ju vë në telashe
sipërfaqe në internet.

(Burimi: i Pavarur)

Dhe gjërat vazhdojnë të bëhen më të çuditshme

Epo, nuk janë të gjitha paratë. Web i errët
do të hedhë gjëra që do të jenë të vështira për tu etiketuar. Por ata do të jenë
interesante, me siguri.

Nëse filloni të kërkoni në internet, ju
mund të gjeni të gjitha llojet e tregimeve të çmendura të përvojave të errëta. Disa prej tyre mund të
madje të bëjnë të ngjeshim. Sa më thellë (ose më e errët) të shkosh, gjërat më të çuditshme do të
bërë.

Këtu janë disa incidente dhe fakte të tilla
kjo mund të ju intrigojë.

17. Një faqe në internet që kërkon dhurime për të
lehtësojnë vrasjen e Trump:
Një faqe në internet të errët po kërkonte
donacione për të vrarë Donald Trump, presidentin e SHBA dhe Mike
Pence, nënkryetari i vendit.

Uebfaqja po pranon dhurime në
forma e bitcoin, dhe shkrimet sugjeruan që ajo të marrë të paktën 115 bitcoin.
Në uebfaqe thuhet se mund të ketë një luftë civile ose një luftë tjetër botërore nëse
këta njerëz qëndrojnë në pushtet dhe ata janë për të mirën e botës
duhet të ndërpritet.

(Burimi: Newsweek)

18. Një faqe interneti për pornografi për fëmijë me
rreth 90,000 përdorues u zhytën:
Web i errët ka qenë gjithmonë i njohur për sjelljen
nga ana e errët e njerëzve. Autoritetet në të gjithë globin e kanë gjetur atë
vështirë për t’i dhënë fund rregullimit të përmbajtjes pornografike të fëmijëve në
internet. Darknet rezulton të jetë një pengesë e madhe rrugore në përpjekje.

Incidenti hedh dritë se si errësira
uebi është një rrugë e preferuar e pedofilëve, dhe ka shumë prej tyre.
autoritetet që qëndronin pas bustit raportuan se forumi kishte pothuajse 90,000 përdorues
nga e gjithë bota. Këta njerëz nuk do të qarkullojnë vetëm pornografi të fëmijëve
përmbajtje por gjithashtu do të organizonte takime për të dëmtuar fëmijët.

(Burimi: RT)

19. Kur mijëra faqe në internet
ueb i errët u hakua dhe bazat e të dhënave të tyre u zbuluan:
Kriminelë të ndryshëm lëvizin
në internet të errët duke menduar se ata do të jenë të sigurt atje dhe mund të vazhdojnë të zhvendosen brenda
të gjitha aktivitetet e gabuara. Sidoqoftë, është larg nga e vërteta siç mund të jetë. nuk
vetëm autoritetet janë pas njerëzve të tillë, disa haktivistë gjithashtu e bëjnë këtë
jeta e mjerueshme.

Në një incident të tillë, një haker nga
Grupi anonim kompromentoi më shumë se 10,000 faqe në internet të organizuara në Freedom Hosting
serverat Shërbimi i hostimit ka një numër të madh të faqeve të internetit të errëta.

Hakeri deklaroi se shërbimi i pritjes
kishte disa faqe në internet me pornografi fëmijësh mbi to, dhe shërbimi bëri
asgjë rreth tyre. Hackeri madje publikoi bazën e të dhënave të vjedhur në ndonjë tjetër
faqe të errëta në internet.

Grupi i hakerëve Anonim vazhdon të futet
lajmet për incidente të tilla. Highlyshtë shumë e decentralizuar, duke e bërë kështu gati
e pamundur që dikush të ndërhyjë në aktivitetet e saj.

(Burimi: The Hacker News)

20. Organizatat terroriste përdorin errësirën
në internet për të rekrutuar më shumë terroristë:
Grupet terroriste po bëhen gjithnjë e më shumë
aktiv në ueb të errët për të qëndruar larg mundësive të autoriteteve. Shtë një
detyrë e vështirë së pari për të gjetur faqen e internetit të errët të operuar nga grupe të tilla, atëherë
për të zbuluar se kush qëndron prapa internetit dhe për të identifikuar ato janë në mënyrë aktive
pjesëmarrëse në uebfaqe.

Grupet ekstremiste dhe terroriste mbështeten në errësirë
ueb për të blerë armë, për të komunikuar dhe për të gjetur rekrutë. Uebfaqe të tilla janë gjithashtu
përdoret për rregullimin e përmbajtjes së urrejtjes. Qeveritë vazhdojnë të shkatërrojnë uebfaqe të tilla,
por ato të reja vazhdojnë të shfaqen gjithnjë e më shumë.

(Burimi: Projekti kundër ekstremizmit)

21. Pink Meth nuk ka të bëjë me ilaçet por
ndarja e imazheve dhe informacionit (pa pëlqimin e personit natyrisht):
atje
janë mjaft faqe të çuditshme në darknet. Shumë prej tyre shpesh marrin shumë
popullore për shkak të llojit të përmbajtjes që ata kanë. Një faqe në internet e tillë është Pink
Metodologjia. Nuk u bë për shitje të ilaçeve por për shpërndarjen e nudove dhe informacionit
për njerëzit.

Kishte shumë raporte për njerëz
postimi i fotografive të ish-të tyre së bashku me letrat kredenciale të ndjeshme në
website. Kjo do të çonte në shumë ngacmim të viktimës dhe gjëra
shpesh do të përfundonin goxha keq.

(Burimi: Debsite në thellësi)

22. Gjithmonë mund të jetë një kurth në errësirë
web:
Historitë e Darknet shpesh ftojnë anën e errët të njerëzve. Njerëzit shpesh
filloni të konsideroni mundësinë e eksplorimit të uebit të errët dhe mundësisht të merrni një
shijen e kesaj bote. Por asnjëherë nuk mund të tregohet mjaftueshëm i kujdesshëm.

Gjithmonë ekziston një mundësi nga ju
marrja e një malware në pajisjen tuaj kur të përdorni një faqe në internet qepë. Ti mundesh
përfundoni duke rrjedhur identitetin tuaj te disa prej kriminelëve të rrezikshëm në internet në
botë. Edhe nëse nuk ndeshni ndonjë problem me njerëzit e këqij, ka një
mundësia që djemtë e mirë mund të përfundojnë duke menduar për ju si një djalë të keq.

Ka pasur shumë raste kur
autoritetet do ta mbanin sitin të jetonte edhe pas marrjes së tij. Eshte
vetëm për të marrë më shumë informacion në lidhje me përdoruesit e tjerë në faqen e internetit. Ata e bënë këtë brenda
çështja Rruga e Mëndafshit. Edhe nëse jeni duke kontrolluar vetëm disa nga këto
uebfaqe të diskutueshme, ekziston mundësia që ju të mund të uleni në disa
bezdis.

(Burimi: Katalogu i Mendimit)

23. Ju mund të gjeni disa regjistrime treni
entuziastësh:
Dikush gjeti një forum në ueb të errët, i cili kishte njerëz që ndajnë
dhe diskutimi i regjistrimeve të automatizuara që zakonisht luhen në trena. i tillë
regjistrimet përdoren për të informuar pasagjerët për stacionet e ardhshme dhe gjithashtu
përcaktoni udhëzime të përgjithshme se si të silleni në tren.

Pjesëmarrësit e këtij forumi do të diskutonin
cilësia e tingullit të këtyre regjistrimeve, mënyra se si shpallësit shpallin emrin e
stacione, etj. Ky forum duket se është më shumë në anën e çuditshme sesa në
i peshkut.

(Burimi: Reddit)

E gjitha nuk është e errët më pas

Pavarësisht nga ato që sugjerojnë raportet, jo
gjithçka është e errët në darknet. Ka disa gjëra që e bëjnë uebin të errët
vend shumë më i mirë, kundër perceptimit popullor.

Mund të ndihmojë përdoruesit në shumë të ndryshme
mënyra. Faktet e rradhës do t’ju marrin përsipër anën më të ndritshme të errësirës.
Këto madje mund t’ju ​​bëjnë të konsideroni të vizitoni një herë errësirën në internet.

24. Ju mund të gjeni Facebook në Dark
web:
Uebfaqja më e madhe e rrjeteve sociale, Facebook, është gjithashtu në internet
darknet. Dikush mund të hyjë në të duke përdorur shfletuesin Tor dhe duke përdorur shtesën .onion.
Facebook ndërmori këtë hap për të siguruar që uebfaqja mund të arrihet nga njerëzit që jetojnë
në vendet me ekosistem të kufizuar në internet.

Vende të ndryshme, si Kina dhe Irani,
mos lejoni që qytetarët të vizitojnë uebfaqet e rrjeteve sociale siç është Facebook. i errët
Net lejon njerëzit e tillë të shfletojnë uebfaqet pa zbuluar identitetin e tyre. Facebook
është i pari nga gjigantët e Silicon Valley që shkoi në Dark Web. Ju madje mund të gjeni
New York Times në darknet. Dikush mund të presë që të gjeni disa nga tjetra më të mëdha
emrat me një shtrirje .onion.

(Burimi: Wired, New York Times)

25. Ueb i errët mund t’ju tregojë se si ta bëni
merren me trazira, luftëra, katastrofa dhe shumë më tepër:
Ndërsa shumë nga ju mund
tashmë po mendoni se ueb i errët nuk është gjë tjetër veçse një rrugë për të përhapur trazira në të
bota, disa pjesë të saj mund t’ju ndihmojnë të merreni me të gjithë këtë kaos.

Ka një forum të quajtur Strategjik
Rrjeti i Inteligjencës në darknet, i cili ndihmon vizitorët të merren me të ndryshme
llojet e kundërshtarëve. Mund të ju ndihmojë të merreni me luftëra dhe katastrofa pa marrë parasysh
të vendndodhjes suaj në të gjithë botën. Sajti mund t’ju ndihmojë të përgatiteni për cilindo
e krijuar nga njeriu ose fatkeqësi natyrore.

(Burimi: Lifehacker)

26. Ndihmon aktivistët dhe njoftuesit e grupit informues:
Mes gjithë kaosit dhe gjërave shqetësuese në darken e errësirës, ​​ekziston një
rreshtim argjendi për gjithë këtë anonimitet. Individët dhe organizatat shpesh i gjejnë
vetë në telashe kur zbulojnë ndonjë skandal apo keqbërje. Ueb i errët
u siguron njerëzve të tillë një strehë. Kërcimtarët mund të vazhdojnë luftimet
padrejtësi pa zbuluar identitetin e tyre. Darknet lejon gjithashtu të koduar
dhe mjete komunikimi të pasakta, gjë që ndihmon kauzën edhe më shumë. njerëz
të jetosh në vende me shumë kufizime në internet mund të ndihmojnë errësirën
ueb për të shijuar një internet më të hapur dhe më të sigurt, gjithashtu.

Përqindja e përdoruesve në ueb të errët për
arsyet e duhura janë akoma shumë të pakta. Por mjafton të tregosh botën
si mund të përdorim darknet për të qenë më të sigurt në internet.

(Burimi: YouTube)

27. Bibliotekat e errëta të internetit kanë disa nga
librat më të rëndësishëm dhe të diskutueshëm:
Nëse jeni duke kërkuar letërsi
që mund t’ju ofrojnë këndvështrime të reja dhe një veprim joortodoks për gjërat,
atëherë darknet mund të jenë vendi për ju. Shumë libra censurohen për shkak të
natyrën e përmbajtjes së tyre dhe gjuhën e përdorur nga autori. Por nuk është kështu
e domosdoshme që qeveritë të jenë gjithmonë të drejta për ato që janë të mira për shoqërinë.
ueb i errët mund t’ju ndihmojë të provoni punën e disa prej shkrimtarëve të ndaluar. ju
mund të marrë libra të cilat përndryshe janë të pamundura për t’u gjetur me ndonjë mënyrë tjetër.

(Burimi: Zëvendës)

28. Richard D. James përdori darknet për të
njoftoni muzikë të re:
Muzikanti elektronik Richard D. James vendosi ta merrte atë
në faqen e errët për të njoftuar muzikën e tij të ardhshme. Ai cicëroi një lidhje .onion në
llogaria e tij në Twitter për të informuar fansat në lidhje me albumin e ardhshëm.

(Burimi: The Guardian)

Burimet e të dhënave

 1. Mbreti i Kartonit
 2. maketecheasier
 3. Fossbytes
 4. Bitcoin.com
 5. medium
 6. medium
 7. Mjekësia Ligjore Kibernetike ANA
 8. nënë
  Jones
 9. Regjistrohu
 10. Wired
 11. medium
 12. metro
 13. Reddit
 14. YouTube
 15. i pavarur
 16. i pavarur
 17. Newsweek
 18. RT
 19. Lajme hacker
 20. kundër
  Projekti i ekstremizmit
 21. thellë
  faqet e internetit
 22. Thought
  katalog
 23. Reddit
 24. Wired,

  New York Times

 25. Lifehacker
 26. YouTube
 27. ves
 28. kujdestar
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map