7 Shenjat e Ofruesve të VPN që janë serioze me angazhimin e tyre për lirinë e internetit

Kur zgjidhni një ofrues VPN, duhet të jeni të vetëdijshëm që jo të gjithë ofruesit e VPN janë vërtet të përkushtuar ndaj lirisë së internetit të përdoruesit të tyre. Disa ofrues janë duke bërë vetëm biznesin virtual të rrjetit privat për hir të fitimeve, për shkak të popullaritetit të shërbimeve të tjera të ngjashme. Sidoqoftë, ka akoma një sasi të mirë të ofruesve të VPN që janë shumë seriozë në ruajtjen e lirisë së internetit të përdoruesit të tyre, për shkak të filozofisë ose ideologjisë së tyre në lidhje me sigurinë në internet, anonimitetin dhe privatësinë.


Nëse kjo është hera juaj e parë që përdorni një rrjet privat, sigurohuni që të zgjidhni ofruesin që me të vërtetë kujdeset për privatësinë tuaj, si dhe të angazhoheni plotësisht për të. Këtu janë 7 shenja të ofruesve të VPN që janë seriozisht me angazhimin e tyre për lirinë e internetit:

1. Ata përmirësojnë shërbimin e tyre bazuar në reagimin e përdoruesit

Ka shumë ofrues të rrjetit VPN që nuk kujdesen për atë që mendojnë përdoruesit e tyre. Kur përdoruesit e tyre ankohen për shërbimin VPN që regjistron veprimtarinë e tyre, ofruesi i shërbimit nuk kujdeset fare. Ata duan vetëm fitim nga përdoruesit e tyre, dhe zbatojnë metoda të ndryshme të tjera për t’i mbajtur përdoruesit e tyre në përputhje me planin e tyre të fitimit. Kjo nuk është një shenjë e një ofruesi të shërbimit që është e angazhuar për privatësinë e përdoruesit. Një kompani e mirë VPN gjithmonë do t’i dëgjojë përdoruesit e tyre dhe do të përmirësojë shërbimin e tyre bazuar në reagimet që marrin nga përdoruesit e tyre.

2. Ata kanë metoda të shumta të kriptimit të të dhënave

Shërbimet e lira VPN që përdorin vetëm një protokoll sigurie ose përdorin një shtresë të kriptimit nuk janë me të vërtetë i interesuar për anonimitetin dhe privatësinë e përdoruesit. Kjo pasi është shumë e lehtë për hakerat dhe disa njerëz të papërgjegjshëm të hyjnë në këtë kriptim me një shtresë, veçanërisht nëse ka një protokoll sigurie shumë të dobët, siç është PPTP. Një ofrues i mirë VPN që kujdeset për privatësinë e përdoruesit të tyre duhet të zbatojë protokolle të ndryshme sigurie, veçanërisht protokolet që bëhen standarde të sigurisë për sot. Gjithashtu, metoda e kriptimit duhet të bëhet në shtresa të shumta, jo vetëm në një shtresë.

3. Ata kanë një politikë të rreptë për të mos loguar përdoruesit e tyre

Nëse një ofrues i VPN me të vërtetë kujdeset për privatësinë dhe lirinë e internetit të përdoruesit tuaj, ata nuk do të kenë asnjë politikë për të monitoruar ose regjistruar aktivitetin e tyre të përdoruesit. Kjo është veçanërisht e mundimshme me disa shërbime VPN që përpiqen të përdorin të dhënat e përdoruesit të tyre dhe t’i shesin ato për palën e tretë për fitime. Kjo është bërë një shqetësim i madh për shumë përdorues, dhe kjo praktikë është disi e papranueshme, por përdoruesit nuk mund të ankohen shumë, pasi ata duhet të përdorin shërbimin VPN ose t’i besojnë ofruesit VPN. Sidoqoftë, një ofrues i mirë VPN i cili me të vërtetë kujdeset për lirinë e Internetit nuk do të ketë ndonjë qëllim të shesë të dhënat e përdoruesit të tyre dhe të regjistrojë aktivitetin e tyre.

4. Ata ofrojnë tiparin automatik të ndërprerjes së vrasjes në rast se pikat e lidhjes VPN

Kur shfletoni aktivitetin e lidhjes VPN, po bëhet e rrezikshme kur nuk e kuptoni që lidhja juaj VPN bie disi. Kur lidhja VPN është e fikur për çfarëdo arsye, të tilla si lidhja e keqe e serverit, dështimi i serverit dhe kështu me radhë, nuk do të jeni në gjendje të mbroni lidhjen tuaj gjatë kësaj periudhe. Për më tepër, ju nuk e kuptoni për rënien e lidhjes, kështu që ju keni rrezik që lidhjen tuaj ta keni të pasigurt gjatë seancës tuaj të shfletimit. Një ofrues i mirë i shërbimit do të ofrojë një veçori si ndërprerës automatik vrasës për të vrarë automatikisht lidhjen tuaj gjatë kësaj rënie të lidhjes VPN, në mënyrë që të mos transmetoni ndonjë të dhënë duke përdorur lidhjen tuaj të rregullt.

5. Ata kanë serverë të shumëfishtë me shpejtësinë maksimale të serverit

Sa më shumë serverë që ka ofruesi i shërbimit tuaj, aq më mirë është për ju. Pse? Kjo sepse kur një server ka një problem, ju lehtë mund të kaloni në një server tjetër. Shtë më mirë nëse kompania ju ofron shumë serverë edhe në një vend, në mënyrë që të zgjidhni midis serverëve të ndryshëm nga i njëjti vend, nëse preferoni të përdorni një lokacion të veçantë për lidhjen tuaj VPN. Gjithashtu, ajo duhet të ofrojë shpejtësi maksimale të serverit, pasi është e rëndësishme të përdoret veçanërisht kur transmetoni përmbajtje video duke përdorur lidhjen VPN, në mënyrë që të keni streaming më të mirë të videos me kënaqësi.

6. Ata pranojnë pagesa në Bitcoin

Një tjetër shenjë që një ofrues i shërbimit kujdeset për privatësinë e përdoruesit është në mënyrën se si ata pranojnë pagesa për shërbimin e tyre VPN. Pagesa e Bitcoin po bëhet gjithnjë e më e popullarizuar në mesin e ofruesve të ndryshëm të shërbimeve, për shkak të veçorisë së intimitetit që ka. Kur përdorni Bitcoin, nuk do të keni nevojë të kujdeseni t’i jepni informacionin e kartës tuaj të kreditit ofruesit të shërbimit, në mënyrë që të jetë plotësisht private për ju që të përdorni shërbimin. Edhe shërbimi VPN nuk di për identitetin tuaj.

7. Ato përfshijnë teknologji qepë-mbi-VPN

Teknologjia Onion-Over-VPN është teknologji që ju lejon të kriptoni lidhjen tuaj të internetit mbi shtresa të shumta të lidhjes së sigurt. Kjo metodë ju lejon të bëni internetin tuaj edhe më të sigurt duke koduar së pari rrjetin tuaj me VPN, dhe më pas shifroni lidhjen VPN në rrjetin Tor. Në këtë mënyrë, adresa juaj IP po maskohet shumë herë, gjë që e bën pothuajse të pamundur që dikush të shkel lidhjen tuaj. Kjo teknologji është prova që ofruesi i shërbimit kujdeset shumë për privatësinë e përdoruesit, pasi shumë ofrues të tjerë mund të mos jenë as të gatshëm ta zbatojnë këtë shtresë shtesë të kriptimit në rrjetin e tyre privat.

Këto janë 7 shenjat e ofruesve të VPN që janë seriozisht me angazhimin e tyre për lirinë e internetit. Shtë e rëndësishme për ju të përdorni shërbimin e këtyre kompanive VPN, pasi ato gjithmonë do t’i ruajnë të dhënat e përdoruesit të tyre të sigurt dhe do t’i mbrojnë përdoruesit e tyre nga palët e treta që duan të nxjerrin të dhënat e tyre të rëndësishme. Ata janë gjithmonë vigjilentë në ruajtjen e shërbimeve të tyre të sigurta, të sigurta dhe të kënaqshme për përdoruesit e tyre.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map