7 Karakteristika të rëndësishme që duhet të shikoni kur zgjidhni një ofrues të mirë VPN

Industria VPN po rritet me shpejtësi tani, me gjithnjë e më shumë njerëz të vetëdijshëm për rëndësinë e intimitetit dhe sigurisë së tyre në internet. Kjo është arsyeja pse ju mund të gjeni shumë ofrues të rinj të shërbimit VPN në treg, me avantazhet dhe disavantazhet e tyre. Kur kontrolloni dyqanin zyrtar të aplikacionit të OS tuaj celular, mund të shihni që ka qindra aplikacione falas VPN në dispozicion për t’u përdorur. Por, përderisa ka shumë softuer dhe aplikacione që janë në dispozicion për lidhje private, jo të gjithë kanë cilësi të mirë.


Ekzistojnë vetëm disa nga kompanitë VPN që në të vërtetë ofrojnë një shërbim të një cilësie të mirë të rrjetit privat. Pra, është shumë e rëndësishme për ju të merrni pak kohë për të studiuar programin e ndryshëm të disponueshëm VPN përpara se të merrni një vendim. Meqenëse VPN mund të kushtojë qindra dollarë në vit, është e mençur që ju të përdorni vetëm një shërbim të rrjetit privat me cilësi të mirë. Këtu janë 7 tipare të rëndësishme që duhet të shikoni kur zgjidhni një ofrues të mirë VPN:

1. Sistemi i Kriptimit të Shkallës Ushtarake

Ndërsa pothuajse të gjitha shërbimet premium VPN ofrojnë një sistem të përparuar të kriptimit për rrjetin e tyre privat, me shtresa të shumta sigurie, jo të gjitha shërbimet premium ofrojnë sistemin e klasifikimit të shkallës ushtarake. Ju mund të thoni që sistemi i kodimit të shkallës ushtarake është sistemi përfundimtar i enkriptimit që mund të ketë çdo rrjet virtual privat, pasi që nuk ka një sistem më të lartë të kriptimit që është i disponueshëm përtej kësaj. Ky është i njëjti sistem kriptimi që përdoret nga institucionet ushtarake për të komunikuar çdo ditë, me lidhje ultra të sigurt në rrjet.

2. Shpejtësia maksimale e lidhjes

Ju nuk dëshironi të përjetoni lidhje të dobët ose të ngadaltë gjatë seancës tuaj të shfletimit. Pra, është e rëndësishme për ju që të zgjidhni shërbimin VPN me një shpejtësi maksimale të lidhjes. Kur një ofrues i shërbimit ofron këtë veçori, kjo do të thotë që asnjë palë e tretë nuk mund të ngre lidhjen tuaj private. Nëse një ofrues i shërbimit nuk mund të garantojë shpejtësinë maksimale të lidhjes tuaj private, atëherë do të thotë që është e mundur që ISP-ja juaj ose ndonjë palë tjetër e tretë të ngadalësojë lidhjen tuaj VPN poshtë.

3. Transmetimi i pakufizuar i të dhënave

Ju gjithashtu nuk dëshironi të kufizoheni në sasinë e të dhënave që mund të transferoni me lidhjen tuaj private. Pavarësisht nëse po konsumoni 1TB të rreshtit të bandës në muaj, ose vetëm 10 GB të dhëna në muaj, është e rëndësishme që ofruesi juaj VPN të mos kufizojë gjerësinë e bandës tuaj. Kjo sepse nëse lidhja VPN ka një bandë të pakufizuar, do të keni mundësi të pakufizuara në lidhje me faqet e internetit që mund të vizitoni, si dhe përmbajtjen që mund të konsumoni gjatë aktivitetit tuaj në internet. Ju nuk duhet të shqetësoheni për ruajtjen e gjerësisë së bandës ose transmetimin e të dhënave çdo muaj.

4. Firewall

Jo të gjitha shërbimet VPN ofrojnë këtë veçori, por kur të gjeni shërbimin që ofron një veçori të murit të zjarrit si një siguri shtesë për lidhjen tuaj private, duhet të kërkoni atë. Kjo për shkak se të paturit e një firewall në VPN tuaj ju lejon të mbroni pajisjen tuaj nga sulmet e hakerave. Nëse nuk dëshironi që ndonjë hakerë të rrëmbejë me të dhënat tuaja, kjo është veçoria që duhet të jetë përparësia juaj kur zgjidhni një shërbim të mirë VPN. Pa një firewall, lidhja juaj VPN është akoma e sigurt, por me një mur zjarri, ajo bëhet të paktën 10 herë më e sigurt.

5. Mbështetje e pajisjes së shumëfishtë

Ju nuk dëshironi të shqetësoheni për cilën pajisje të përdorni me VPN nëse mund të siguroni që VPN juaj ofron mbështetjen e shumëfishtë të pajisjes. Me këtë veçori, kjo do të thotë që programi VPN është i disponueshëm për një sërë pajisjesh dhe platformash, dhe ju mund të mbroni të gjitha pajisjet tuaja në të njëjtën kohë. Ju mund të përdorni një llogari për çdo pajisje që keni, pavarësisht nëse është një kompjuter desktop, pajisje celulare, ruter, tastierë lojrash, TV i zgjuar, tabletë ose pajisje të tjera. Sa më shumë pajisje që ai mbështet, aq më mirë shërbimi VPN është për ju.

6. Serverët në të gjithë botën

Zgjedhja e serverëve duhet të jetë gjithashtu e mirë, pasi nuk doni të shfletoni internetin në mënyrë private duke përdorur të njëjtin server çdo ditë. Shërbimi VPN duhet t’ju ofrojë shumë zgjedhje në serverat që mund të përdorni, dhe serverët duhet të jenë të vendosur në vende të ndryshme të botës. Disa shërbime VPN ofrojnë vetëm serverë në të gjithë SH.B.A.-në ose Evropën, por ato nuk ofrojnë më shumë serverë nga vendet e tjera. Shtë më mirë të zgjidhni atë që ju ofron një larmi serverash nga vende të ndryshme në të gjithë botën.

7. Parandalimi i bllokimit të VPN

Disa vende nuk lejojnë përdorimin e VPN, por ekziston një rrugëdalje për atë kufizim. Nëse mendoni se vendi juaj nuk lejon përdorimin e VPN, duhet të zgjidhni ofruesin VPN që ofron parandalimin e bllokimit të VPN. Do të thotë që lidhja VPN do të kalojë në mënyrë të fshehtë nën sistemin e inspektimit të paketave të thella, në mënyrë që të mos zbulohet si lidhje private. Si rezultat, ju prapë do të jeni në gjendje të përdorni programin VPN edhe pse qeveria ka ndaluar përdorimin e VPN në vendin tuaj.

Këto janë 7 tiparet e rëndësishme që duhet të shikoni kur zgjidhni një ofrues të mirë VPN. Mos harroni se përdorimi i një lidhjeje në rrjetin privat do të thotë një investim i madh për ju. Pra, është e rëndësishme që ju të zgjidhni vetëm ofruesin më të mirë të shërbimit që mund të gjeni, në mënyrë që të mund të rrinë me të për një kohë të gjatë. Shikoni tiparet që ata ofrojnë dhe zgjidhni atë që ofron këto karakteristika të rëndësishme.