7 Gjërat e Keqkuptuara Rreth VPN-së Që Përdoruesit e rinj të VPN-së duhet të jenë të vetëdijshëm

Ende ka shumë gjëra që shumë njerëz, veçanërisht ata që nuk dinë asgjë për VPN, mund të keqkuptohen për rrjetin privat virtual. Nga ana tjetër, ky keqkuptim u jep dyshim atyre njerëzve që të instalojnë programin e lidhjes private në pajisjen e tyre. Njerëzit që nuk kuptojnë rreth VPN zakonisht përdorin internetin si zakonisht, vetëm se ata nuk janë të vetëdijshëm për metodën për të anashkaluar kufizimet e qeverisë, për të ndaluar monitorimin e veprimtarisë në internet, për të hyrë në përmbajtje të mbrojtur nga rajoni, etj..


Nëse jeni i ri në lidhje me VPN, mos lejoni që këto keqkuptime t’ju pengojnë të përdorni programin VPN në avantazhin tuaj. Kur përdoret siç duhet, lidhja private mund të përdoret për të mbrojtur aktivitetin tuaj në internet nga kërcënime të ndryshme, si dhe për të ndaluar çdo lloj monitorimi të palëve të treta gjatë seancave tuaja të shfletimit. Këtu janë 7 gjëra të keqkuptuara në lidhje me VPN që përdoruesit e rinj të VPN duhet të jenë të vetëdijshëm për:

1. Nuk kam nevojë për VPN sepse qeveria është e mirë

Në shumë mënyra, qeveritë do të përpiqen të mbrojnë qytetarët e tyre dhe ata do të përpiqen të mbajnë stabilitetin brenda vendeve të tyre. Pra, mund të jetë e vërtetë që qeveria është e mirë, dhe ato nënkupton mirë kur bëhet fjalë për t’u kujdesur për qytetarët e tyre. Por, kur bëhet fjalë për aktivitetin tuaj personal në internet, qeveria nuk duhet të lejohet të bëjë atë që u pëlqen duke pushtuar privatësinë tuaj. Ju nuk doni që qeveria të vëzhgojë çdo gjë të vogël që bëni në internet, dhe ju doni të mbani gjithçka private për ju. Pra, po, ju duhet VPN sepse doni të qëndroni privat dhe anonim në internet, pa ndërhyrjen e qeverisë ndaj privatësisë tuaj.

2. Antivirusi im është i mjaftueshëm për të parandaluar hakerat nga vjedhja e të dhënave të mia

Në shumë mënyra, programi antivirus mund të ndihmojë në mbrojtjen e pajisjeve tuaja nga kërcënime të ndryshme, duke përfshirë malware, adware, spyware dhe të tjera. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për hakerat, ju dëshironi të jeni plotësisht të sigurt se ata nuk mund të ndjekin gjurmën tuaj në internet çfarëdo. Programe antivirus që nuk përfshin ndonjë veçori të mirë të firewall-it nuk do të jetë aq e mirë sa të mbrojë nga hakerat. Gjithashtu, shumë njerëz përdorin softuer falas antivirus, i cili siguron vetëm një mbrojtje minimale për pajisjet e tyre. VPN është i nevojshëm jo vetëm për të mbajtur aktivitetin tuaj të shfletimit privat, por edhe për ta bërë gati të pamundur që hakerët të gjurmojnë aktivitetin tuaj në internet dhe të vjedhin të dhënat tuaja.

3. VPN është e ngjashme me ISP

Rrjeti virtual virtual nuk është i njëjtë me ofruesin e shërbimit të internetit dhe nuk ju siguron një bandë të gjërë në internet. Kur një shërbim VPN thotë se ata ju japin shpejtësinë maksimale me bandë të pakufizuar, kjo do të thotë që ata do të përdorin lidhjen tuaj të internetit me shpejtësi të plotë, pa asnjë kufizim në sasinë e të dhënave që mund të transferoni përmes rrjetit privat. Do të thotë që kur përdorni VPN për të hyrë në përmbajtje të mbrojtur nga rajoni, ju mund të shijoni përmbajtjen pa ndonjë ngadalësim të shpejtësisë dhe mund të transmetoni sa më shumë përmbajtje që dëshironi. Pra, ju ende duhet të regjistroheni në një ofrues të shërbimit të internetit në mënyrë që të jeni në gjendje të përdorni VPN.

4. VPN Mund të Dyfishojë Shpejtësinë e Internetit

VPN nuk është një lloj programi për ngritësin e shpejtësisë në internet, ku mund të dyfishoni shpejtësinë e lidhjes në internet duke përdorur thjesht programin VPN. Shpejtësia e internetit përcaktohet nga plani juaj ISP, dhe VPN thjesht do të përdorë shpejtësinë e disponueshme me sa më pak ndërhyrje të jetë e mundur. Nëse regjistroheni në një plan të internetit që ka një shpejtësi të shpejtë të shkarkimit, atëherë VPN do të përdorë të gjithë shpejtësinë e mundshme për shfletimin tuaj privat. Sidoqoftë, jini të vetëdijshëm që ka shërbime VPN që rrisin shpejtësinë tuaj në internet, do të thotë se kjo do të ngadalësojë shpejtësinë tuaj të shfletimit nëse përdorni rrjetin e tyre virtual. Pra, sigurohuni që të zgjidhni shërbimin VPN që ofron shpejtësi të plotë për të shmangur ndonjë ngadalësim në aktivitetin tuaj të shfletimit në internet.

5. VPN do të regjistrojë të dhënat e mia

Disa ofrues të VPN do të regjistrojnë të dhënat tuaja, por jo në të njëjtën mënyrë qeveria juaj ose ISP do të regjistrojnë të dhënat tuaja. Ofruesit VPN që zgjedhin të regjistrohen të dhënat e përdoruesit zakonisht e bëjnë këtë për hir të përmirësimit të përvojës së përdoruesit më vonë, dhe jo me qëllim të monitorimit ose identifikimit të ju personalisht. Ata gjithashtu do t’i mbajnë të dhënat tuaja private dhe të sigurta dhe nuk do t’i shesin të dhënat korporatave të palëve të treta që duan të përfitojnë prej saj. Sidoqoftë, është gjithmonë më mirë që ju të zgjidhni ofruesin VPN që nuk regjistron ndonjë nga të dhënat tuaja të shfletimit.

6. VPN është një shërbim i palejueshëm i palëve të treta

Disa ofrues të VPN janë me të vërtetë jo të besueshëm. Ata po ofrojnë lidhje private falas për përdoruesit e tyre, dhe duke bërë kështu, ata do të vjedhin të dhënat e përdoruesit të tyre dhe do të bëjnë gjëra të tjera keqdashëse. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që ju të qëndroni larg shërbimeve VPN pa hije ose me hije, pasi shumë prej tyre janë të rremë dhe të rrezikshëm. Por, në përgjithësi, nëse zgjidhni shërbimin e duhur VPN, do t’ju ndihmojë të mbani të dhënat tuaja të kërkimit private dhe anonime, si dhe t’ju japë lirinë e plotë të internetit pa asnjë kufizim.

7. Nuk kam nevojë të paguaj për VPN

Jo, duhet të paguani për lidhjen tuaj VPN. Pse? Kjo sepse nëse keni nevojë për një mbrojtje të vërtetë për aktivitetin tuaj në internet, përfshirë blerjen, veprimtarinë bankare dhe aktivitetin e rregullt të shfletimit, duhet të jeni të gatshëm të investoni në një shërbim të vërtetë të besueshëm VPN që mund t’ju ofrojë një mbrojtje të tillë. Mos i zgjidhni shërbimet VPN falas sepse gjithmonë do të keni një kapje për të përdorur shërbime të tilla, dhe kapja zakonisht nuk do të jetë e dobishme për ju. Pra, jini të vetëdijshëm për këtë.

Këto janë 7 gjërat e keqkuptuara në lidhje me VPN që përdoruesit e rinj të VPN duhet të jenë të vetëdijshëm. Kur të keni mbaruar, një VPN mund t’ju ndihmojë të mbani të sigurta të dhënat tuaja nga kërcënimet me qëllim të keq në internet. Pra, sigurohuni të mësoni më shumë rreth VPN nga një burim i besueshëm, në mënyrë që të merrni informacione të besueshme në lidhje me këtë shërbim, jo ​​vetëm thashethemet që mund të krijojnë shumë keqkuptime në lidhje me të.