7 Dallimet kryesore midis VPN Personal dhe VPN të Biznesit

Ekzistojnë dy lloje të shërbimeve VPN që duhet të dini, të cilat janë VPN personale dhe VPN e biznesit. Të dy kanë funksionet e tyre. Shërbimi personal VPN është shërbimi i rrjetit privat që përdoret nga individët, ndërsa shërbimi i biznesit VPN është shërbimi i rrjetit privat që përdoret nga bizneset ose korporatat. Pra, sigurohuni që po zgjidhni shërbimin tuaj të rrjetit virtual sipas nevojave tuaja.


Kur hidhni një vështrim në VPN personale dhe të biznesit, ekzistojnë disa ndryshime që i bëjnë ata të qëndrojnë larg nga njëri-tjetri. Këtu janë 7 ndryshimet kryesore midis VPN personale dhe VPN të biznesit:

1. Një përdorues Vs. Përdorues të shumëfishtë

Sigurisht, një nga ndryshimet më të dukshme është se shërbimi personal është i dizajnuar për një përdorues, ndërsa shërbimi i biznesit është i dizajnuar për përdorues të shumtë. Zakonisht, shërbimi i biznesit ka një llogari globale, e cila mund të përdoret nga shumë përdorues, të cilët zakonisht janë punonjësit. Secilit punonjës i jepet emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi për lidhjen e rrjetit privat virtual, dhe secili prej tyre do të lidhet me serverët e zgjedhur të tyre. Në shërbimin personal VPN, përdoruesi ka kontrollin e plotë të llogarisë së tyre, ndërsa në shërbimin e biznesit, menaxheri i llogarisë është ai që ka kontrollin e plotë të llogarisë së biznesit.

2. Funksioni i administrimit të llogarisë

Në shërbimin personal VPN, ju mund të kontrolloni plotësisht rrjetin privat virtual që përdorni. Ju gjithashtu mund të kontrolloni çdo pajisje që lidhet me serverin privat, në varësi të nevojave tuaja. Në shërbimin e biznesit, ekziston një menaxher i llogarisë që ka për detyrë të kontrollojë të gjithë përdoruesit, ose punonjësit që përdorin lidhjen VPN. Menaxheri i llogarisë mund të shtojë ose heqë përdoruesit individualë siç e gjykojnë të arsyeshme, dhe ata gjithashtu mund të ndryshojnë cilësimet globale për rrjetin VPN dhe të aplikojnë vendosjen e re të gjerë të ndërmarrjes..

3. Servers të rregullt Vs. Serverat e biznesit

Llogaria personale VPN do të lidhet me serverët që janë rregullisht të disponueshëm për të gjithë përdoruesit e rrjetit privat virtual. Ju po ndani përdorimin e secilit server me përdoruesit e tjerë, kështu që ekziston rreziku i mbingarkesës së serverit nëse ka shumë përdorues që përdorin të njëjtin server në të njëjtën kohë. Me shërbimin e biznesit, zakonisht ofruesit e VPN kanë serverat e tyre, të dizajnuar posaçërisht për përdoruesit e biznesit. Pra, përdoruesit e biznesit mund të lidhen me serverat e biznesit, me një performancë dhe cilësi më të mirë në krahasim me serverët e rregullt.

4. Adresa IP e Dedikuar me Server të Dedikuar

Për shërbimin personal VPN, adresa IP që merrni kur lidheni me një server privat është e përbashkët, që do të thotë se një adresë IP mund të përdoret nga disa përdorues menjëherë. Gjithashtu, adresa juaj IP ndryshohet rregullisht edhe nëse lidheni me të njëjtin server çdo ditë. Në shërbimin e biznesit, adresa IP që ofrohet është adresë IP e dedikuar, që do të thotë se vetëm kompania juaj përdor atë adresë IP të veçantë në një server. Pra, nuk ndahet me përdoruesit e tjerë të biznesit. Sidoqoftë, secili punonjës që përdor rrjetin privat do të ndajë adresën IP të biznesit tuaj.

5. Instalimi i softverëve

Ofruesi VPN zakonisht jep programe të ndryshme për përdoruesit personal dhe të biznesit. Për përdoruesit personal, softveri i përdorur është i njëjti program i përdorur nga përdoruesit e tjerë, me të njëjtën procedurë instalimi dhe disa versione softuerësh në varësi të platformave. Për përdoruesit e biznesit, programi zakonisht përshtatet në varësi të nevojave të biznesit, dhe instalimi zakonisht bëhet nga ekspertë të sigurisë nga ofruesi i VPN.

6. Përdorimi personal Vs. Përdorimi i biznesit

Shërbimi personal VPN zakonisht përdoret për qëllime personale, të tilla si hyrja në faqet e internetit të bllokuara, shikimi i filmave nga një rajon tjetër, abonimi në shërbime nga vendet e tjera, etj. Gjithashtu shërbimi personal ofron siguri dhe mbrojtje të intimitetit për individët në aktivitetin e tyre në internet, siç janë bankarja në internet dhe blerja. Shërbimi i VPN i biznesit, nga ana tjetër, zakonisht përdoret për aktivitete biznesi në internet, sigurinë e biznesit dhe mbrojtjen e të dhënave, komunikimin e sigurt të biznesit dhe qëllime të tjera të lidhura me biznesin.

7. Privatësia Vs. Intimitet i plotë i biznesit

Shërbimi personal VPN është krijuar për të mbrojtur privatësinë individuale dhe për të mbajtur anonimitetin individual në veprimtarinë e tyre në internet. Ai mbron gjithashtu informacionin e ndjeshëm dhe privat të individit, në mënyrë që asnjë palë e tretë të mos mund të monitorojë veprimtarinë e tyre. Për biznesin VPN, ai është krijuar për të mbrojtur privatësinë e të gjithë biznesit, përfshirë të gjithë punonjësit e tij. Punonjësit mund të mbajnë intimitetin e tyre në internet kur kryejnë aktivitetin e tyre të biznesit, dhe e gjithë biznesi mund të mbrojë pasuritë e tyre të rëndësishme dhe të dhënat në internet.

Këto janë 7 ndryshimet kryesore midis VPN personale dhe VPN të biznesit. Meqenëse biznesi VPN është gjithnjë më i ndërlikuar sesa shërbimi personal VPN, veçanërisht gjatë procesit të instalimit dhe mirëmbajtjes, zakonisht kërkon që klienti i biznesit të konsultohet me ekspertët nga ofruesi i shërbimit VPN para se të mund të përdorë shërbimin e tyre VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map