5 VPN kryesore për Indonezinë

Imazhet në të cilat hedh fjala Indonezi
shumica e mendjeve tona janë të plazheve të bukura, ishuj të harlisur të gjelbër, ushqim deti të shijshëm,
dhe shumë më tepër gjëra për të cilat dikush mund të shpresojë në një pushim ideal.


Edhe pse mund të gjesh të gjitha gjërat e përmendura më lart lehtësisht brenda
Indonezia, një nga më të vështirat
gjërat për të gjetur në këtë vend është internet i pakufizuar.

Vendi përbëhet nga mijëra
ishuj të prodhuar nga shpërthime vullkanike. Këto ishuj përbëjnë disa nga
destinacionet më të njohura turistike në të gjithë botën siç është Bali.

Vendi nuk ka një infrastrukturë të fortë për shërbimet e telekomunikacionit për shkak të topografisë së vështirë. Megjithatë, vendi është në mesin e dhjetë vendeve më të mira kur bëhet fjalë për numrin e madh të banorëve të internetit.

Ky numër po rritet me një ritëm të shpejtë
në vend me gjithnjë e më shumë njerëz që bashkohen me komunitetin online.

Sidoqoftë, kufizimet e qeverisë dhe
censurimi së bashku me hapësirën e pasigurtë të kibernetikës në vend duket se janë
pengesa më e madhe për njerëzit që të gëzojnë një internet të hapur ku mund të shprehen
pikëpamjet e tyre lirshëm.

VPN-të duket se janë një nga mjetet më të mira për të
tejkaloni këtë pengesë. Dikush mund të përdorë shërbime VPN për të kaluar nëpër të ndryshme
kufizimet e vendosura nga qeveria. VPN-të janë gjithashtu opsionet më të mira për të
rrisin sigurinë e intimitetit të përdoruesit
dhe të dhëna në internet.

Le të shohim disa nga VPN-të
të cilat janë më të përshtatshmet për t’u përdorur në këtë vend.

VPN-të më të mira për Indonezinë

1. CyberGhost

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

CyberGhost ka marrë serverë në më shumë se 55 vende të globit. Një pjesë e mirë e këtyre serverëve është në Azi që e bën këtë shërbim VPN një nga pretendentët kryesorë për një VPN që do të përdorë në Indonezi.

Serverat mund të renditen sipas përdorimit të tillë si transmetimi dhe përrua, gjë që e bën më të lehtë për përdoruesin të gjejë një server më të përshtatshëm për nevojat e tij / saj..

Shpejtësia në CyberGhost nuk mendohet të jetë
të jetë një problem pasi jep shpejtësi mbresëlënëse për shumicën e serverëve të saj.

2. NordVPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Më shumë se 5000 servera në më shumë se 62 vende thonë shumë për vete. Ky rrjet monstruoz i serverëve të NordVPN është më se i aftë të merret me ndonjë kufizim rajonal në internet. Përdoruesi do të ketë më shumë se sa mundësi të mjaftueshme kur bëhet fjalë për të gjetur një server aty pranë.

Nuk ka shqetësim të serverëve aziatikë në këtë Rrjet.

Politika e mos-logs, duke pasur si Panama
vendi i juridiksionit, dhe përdorshmëria së bashku me shërbimin Tor janë disa nga
karakteristika të cilat tregojnë se nuk ka nevojë të shqetësoheni për privatësinë në internet
shërbim.

3. HideMyAss!

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

HideMyAss! e ka futur atë në këtë listë sepse ky shërbim VPN ka një server të vendosur në më shumë se 190 vende të botës.

Shërbimi siguron serverë të specializuar për aktivitete të ndryshme si transmetimi, dhe ai gjithashtu ka tre mënyra të ndryshme të cilat e bëjnë të lehtë për përdoruesin të hyjë në përmbajtje nga e gjithë bota..

Kriptimi i nivelit të lartë dhe i sigurt
protokolli e ruan përdoruesin të sigurt nga çdo kërcënim në internet.

4. VyprVPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Nga më shumë se 60 vende ku VyprVPN ka një server, 20 vende janë të pranishme në Azi. Kjo pjesë e shëndetshme e lokacioneve të serverëve për vendet aziatike e cilëson VyprVPN si një nga shërbimet me rrjetin më të mirë të serverëve në Azi.

Një veçori tjetër që shtyn VyprVPN në nivelin më të lartë është shpejtësia e internetit në shërbim. Përdoruesi mund të transmetojë përmbajtje me cilësi të lartë me lehtësi në rrjet ose madje të kënaqet në lojrat online.

Ai gjithashtu ofron katër protokolle për përdoruesit
gjë që i jep më shumë përshtatje përdoruesit ndërsa është i lidhur me rrjetin.

5. ExpressVPN

Më shumë informacion: Lexoni Shqyrtimin | Vizitoni Uebfaqen

Nuk ka shumë shërbime VPN të cilat kanë aftësi më të mira gjithëpërfshirëse sesa ExpressVPN.

Isshtë një detyrë në vetvete që të gjesh një të metë në këtë shërbim VPN. Ka 94 vende që kanë një server ExpressVPN dhe është e panevojshme të thuhet se kujdeset edhe për rajonin aziatik.

Shpejtësia është shpesh vetëtimë e shpejtë në këtë shërbim, dhe mbështetja e gjerë e platformës në shërbim siguron që të gjitha
pajisjet e përdoruesit kanë mbulesën VPN.

Censura e Ekstreme e Internetit në Indonezi

Le të përpiqemi të futemi në detajet e
situatat që kërkojnë përdorimin e
VPN në vend.

Filloi censura në internet në Indonezi
me synimin për të ndaluar rrjedhën e përmbajtjes së pahijshme në hapësirën kibernetike të
vend.

Theksi i mëparshëm ishte ndalimi i këtij
faqet e internetit të cilat ofrojnë përmbajtje pornografike dhe të pahijshme. Kjo veprim u vlerësua shumë nga qytetarët e kësaj
Vend me shumicë islamike.

Qeveria bëri ligje të cilat ishin të përqendruara në ndalimin e të gjithë përmbajtjes negative të servirur për përdoruesit në
vend. Qëllimi ishte të ruhej vetëm përmbajtja pozitive në internet, dhe
prandaj njihet në vend si Internet
Positif (Internet Positive) në vend.

Qeveria krijoi një listë të të gjitha URL-ve
të cilat, sipas qeverisë, po shërbenin me përmbajtje negative, dhe i udhëzuan ISP-të që të bllokojnë hyrjen në të
këto uebfaqe.

Kjo veprim ndihmoi qeverinë në ndalimin
shumë nga përmbajtja negative, por interneti është praktikisht i pakufishëm, dhe për këtë arsye,
kishte akoma shumë nga faqet e internetit që shërbejnë përmbajtje të pavëmendshme për përdoruesit.

Qeveria pastaj doli me
koncepti i vetë-censurimit. Kjo e quajti
për ISP-të të ndalojnë vetë uebfaqet nëse e shohin përmbajtjen e treguar në uebfaqe si negative në çfarëdo mënyre.

Qytetarët gjithashtu u pranuan të raportojnë uebfaqe të papërshtatshme në mënyrë që të ndalohen në të gjithë vendin.

Sidoqoftë, ligjvënësit indonezian e bënë një
punë e dobët gjatë përcaktimit të negativit
përmbajtje. Së shpejti, grupe të caktuara përfshirë vetë qeverinë filluan të merren
avantazh i padrejtë i këtij përkufizimi të lirshëm për të hequr qafe çdo faqe në internet e cila
boton përmbajtje kundër tyre.

Shumë nga faqet e internetit duke përfshirë ato të
shtëpitë e mediave u ndaluan për botim
përmbajtje e cila kritikon qeverinë ose politikat e saj.

Abuzimi i ligjit nuk ishte i kufizuar vetëm në këtë ligj
sfera politike. Së shpejti, feja gjithashtu
u përfshi Indonezia është një islamike e populluar
vend, kështu që ishte vetëm çështje kohe kur e gjithë përmbajtja nuk ishte në përputhje me të
parimet islamike vlerësoheshin si përmbajtje negative.

Individët e përfshirë në raste të tilla do të
shpesh përballen me gjobë të rëndë dhe burgosje
së bashku me abuzimin e zakonshëm mendor dhe nganjëherë fizik.

Ky ishte vetëm fillimi i mbytjes së lirisë në internet në
vend.

Qeveria pastaj forcoi
ligjet e censurës edhe më tej. Ata bënë disa ndryshime në ligj që kërkojnë shërbime OTT (mbi krye)
të ketë serverë lokalë brenda vendit që të jenë në gjendje t’i ofrojnë shërbimet
qytetarët.

Shërbimet OTT përfshijnë shumë nga
shërbime duke filluar nga platformat e mediave sociale deri te shërbimet e mesazheve të çastit.
qeveria përmendi gjithashtu se ata mund
monitoroni këta serverë për të mbajtur një kontroll në këto
servera për hetime penale.

Përsëri, përkufizimi i lirshëm i shërbimeve OTT
dhe klauzola për të monitoruar serverët për hetime kriminale i hapi rrugë
qeveria për të kontrolluar një pjesë të madhe të internetit në vend.

Kjo mund të shihet si një goditje direkte
drejt lirisë online në vend.

Raste të shumta të ndalimit të shërbimeve të njohura të mediave sociale si
pasi Reddit dhe Vimeo nuk janë të reja në vend.

Shumë raste u kthyen në favor të
shërbime kur referohen në gjykata, por kjo duhet të jetë një tregues i këtij
shtrirja e ndërhyrjes së qeverisë
në lirinë në internet të qytetarëve.

Qeveria tani ka filluar madje
investoni shumë në përpjekjen e tyre për të fituar kontrollin në internet.

Fillimi i vitit 2018 pa
qeveria investon 14 milion dollarë për të marrë një sistem të ri të censurimit në internet.

Ky sistem i avancuar gjen faqet e internetit të papërshtatshme dhe i ndalon ato nga
hapësirën kibernetike të vendit. Futja e këtij mekanizmi ka çuar në një
rritja eksponenciale e numrit të faqeve të internetit të ndaluara
në vend.

Shumica e faqeve të internetit të ndaluara përmbajnë
përmbajtje kundërshtuese, por ka shumë
të tjerët që duket se janë ndaluar padrejtësisht.

Si mund të ndihmojnë VPN-të

Ky ligje censure në Indonezi duket se do të jetë
duke shkuar përgjatë vijave të disa prej më shumë
vendet shtypëse në botë kur bëhet fjalë për lirinë në internet, siç është Kina.

Sidoqoftë, shkalla e censurës në këtë
vendi është i kufizuar në ndalimin e faqeve të internetit.

Ndalimet ndikojnë në një shumëllojshmëri të gjerë të faqeve të internetit
dhe aplikacione që ofrojnë përmbajtje në lidhje me pikëpamjet politike falas, falas
pikëpamjet fetare, vendet që përfaqësojnë komunitetin LGBT, etj.

VPN mund të anashkalojnë lehtësisht kufizimet
të imponuar nga qeveria dhe t’i sigurojë përdoruesit qasje në këto faqe interneti.

Kur një person përdor një shërbim VPN, të gjitha
trafiku i internetit së pari është i koduar, dhe më pas drejtohet përmes serverëve VPN
nën një protokoll të sigurt.

Kriptimi parandalon ISP (internet
ofruesi i shërbimit) për të përcaktuar përmbajtjen brenda trafikut të internetit të përdoruesit.
Meqenëse ISP nuk mund të përcaktojë se në cilën faqe është përdoruesi që viziton nuk ka
terren për ISP të bllokojë përmbajtjen.

Ndërsa ky trafik i koduar arrin njërën prej tyre
serverat VPN, ai është i deshifruar dhe dërguar në origjinalin e synuar
vend.

Përgjigja ose përmbajtja nga
Uebfaqja e destinacionit përsëri arrin në serverin VPN, ku është i koduar. kjo
përgjigja e koduar më pas transmetohet te
pajisja e përdoruesit ku është deshifruar edhe një herë që përdoruesi të shohë
përmbajtje.

Gjatë gjithë këtij shkëmbimi të informacionit,
ISP nuk mund të lexojë as kërkesat
të krijuara nga përdoruesi dhe as përgjigjet
dërguar nga faqja e internetit e destinacionit.

Transmetimi i informacionit të koduar përmes
protokolet e sigurta zvogëlojnë shanset e
çdo ndërhyrje e palëve të treta.

Edhe pse do të jetë e vështirë për të bërë ndonjë
kuptimi i informacionit të koduar, protokollet sigurojnë që asnjë nga metadatat e përdoruesit të mos rrjedhë.

Tani nuk është vetëm qeveria
kufizime me të cilat përdoruesi mund të ketë nevojë të luftojë për të hyrë në internet
përmbajtje. Ndonjëherë, ofruesit e shërbimeve nuk lejojnë përdoruesit nga disa pjesë të botës të hyjnë në përmbajtjen e tyre.

VPN-të mund të ndihmojnë përsëri përdoruesin në marrjen
përmes kufizimeve të tilla. Serveri VPN do të ndihmojë në maskimin e IP origjinal të përdoruesit
adresën dhe shërbimi nuk do të jetë në gjendje të përcaktojë vendndodhjen e përdoruesit.

E vetmja gjë që përdoruesi duhet të marrë
kujdesi është që ai / ajo duhet të zgjedhë një lokacion të përshtatshëm të serverit. Do te thote
që serveri VPN nuk duhet të jetë në një prej atyre vendeve ku shërbimi
nuk është në dispozicion.

Identifikimi i VPN-ve ideale për Indonezinë

Ne tani dimë për problemin në fjalë, dhe
di gjithashtu se një VPN mund të zgjidhë problemet. Por ka shumë VPN
shërbime të disponueshme atje, dhe mundet
të jetë një detyrë frikësuese për të gjetur shërbimin më të mirë për Indonezinë.

Ne kemi bërë tashmë disa rekomandime
në fillim të këtij neni. Sidoqoftë, edhe ne do të donim që të dinit më shumë
në lidhje me VPN-të dhe kështu njoftoni
vendim kur bëhet fjalë për zgjedhjen e shërbimeve VPN.

Le të kalojmë shkurtimisht nëpër të gjitha gjërat
që duhet të merren parasysh gjatë zgjedhjes së një shërbimi VPN që do të përdoret në
Indonezi.

Ne e dimë se serverët e pranishëm në këtë
vendi nuk është shumë i sigurt siç mund të jenë
i nënshtrohet monitorimit të qeverisë në çdo kohë.

Pra, duke përdorur serverët e vendosur brenda
vendi nuk do të jetë një ide shumë e zgjuar nëse është online
privatësia është një nga shqetësimet e përdoruesit.

Duhet të shikoni për një shërbim VPN me një
shumë servera në vendet fqinje të Indonezisë.

Afërsia e vendndodhjes së serverit do të sigurohet që shpejtësia
mos pësoni shumë për shkak të madhësisë
distanca midis përdoruesit dhe serverit VPN.

Kur flasim për shumë servera në vendet fqinje, nënkuptojmë vetëm ata
vendet që mbështesin një internet të hapur.
Nuk ka asnjë pikë në zgjedhjen e një shërbimi
i cili ka shumë serverë në një vend të tillë si Kina.

Indonezia ka një imazh të dobët kur bëhet fjalë
siguria në internet në vend. Sulmet në internet
janë mjaft të zakonshme në vend dhe
ndikojnë në shumë llogari në të gjithë botën.

Siguria në shërbimin VPN duhet të jetë ndër të
qëllimet më të larta që përdoruesi duhet të arrijë duke u pajtuar në një VPN
shërbim.

Protokolli dhe kriptimi janë ndër përbërësit kryesorë për një shërbim të sigurt VPN.

Kriptimi AES 256-bit është një nga më të mirët
enkriptimet në dispozicion. Virtshtë praktikisht e pamundur të kalosh përmes kësaj
kriptimi pa çelës. Përdoret gjithashtu në shumë operacione ushtarake në të gjithë botën për të siguruar sigurinë e
informacioni i transmetuar.

Ka shumë zgjedhje kur bëhet fjalë
protokollet. Disa shërbime VPN madje kanë protokollet e tyre të pronarit. siguri
dhe shpejtësia ndryshon mbi protokolle të ndryshme, dhe përdoruesi do të duhet të zgjedhë një
me ekuilibrin më të mirë midis dy atributeve. OpenVPN shpesh konsiderohet të jetë
protokolli i cili ka ekuilibrin më të mirë.

Ndërprerësi i vrasjes në internet mund të jetë një nga konsideratat kur kontrolloni një VPN
shërbimi nga pikëpamja e sigurisë. Kjo do të ndihmojë përdoruesin të parandalojë çdo rrjedhje të të dhënave për shkak të lidhjes së dobët VPN.

Shumica e internetit
përdoruesit në Indonezi shfletojnë uebin përmes një rrjeti celular. Do të jetë mirë
ide për tu abonuar në shërbimin VPN i cili ofron shërbim të nivelit të lartë me celular
aplikacionet gjithashtu.

Ka disa cilësi të tjera që janë
jo shumë e rëndësishme për çështjen Indoneziane, por këto gjithmonë duhet të merren parasysh gjatë zgjedhjes së një shërbimi VPN.

Shërbimi nuk duhet të bazohet në njërën prej tyre
vendet me 14 sy dhe duhet të mbajnë një politikë të rreptë të mos logjikave. Kjo është për të ruajtur
privatësia e përdoruesit.

Nuk mund të ketë negociata me
shpejtësia e internetit këto ditë. Shpejtësia mesatare e internetit në Indonezi është tashmë
shumë më pak Përdoruesi duhet të kërkojë një shërbim i cili nuk kompromenton shumë me shpejtësinë e internetit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map