5 Rregullat e Përdorimit të VPN Për Përrallat Në Vendet që Ndalojnë Përdorimin e BitTorrent

BitTorrent është teknologji që ju lejon të ndani skedarë në bazë të kolegëve përmes internetit, do të thotë që skedarët që merrni do të transferohen direkt nga pajisjet e përdoruesit. Askush nuk i pret këto skedarë në një server të dedikuar, por ju do të jeni në gjendje t’i merrni skedarët direkt duke kërkuar nga përdoruesit që kanë skedarët e ruajtur në pajisjet e tyre. Këta përdorues quhen mbjellësit.


Teknologjia që qëndron pas BitTorrent në vetvete nuk është e paligjshme, por shpesh është përdorur për të shpërndarë ilegalisht materiale me të drejtë të drejtat e autorit, që është rrënja e problemit këtu. Meqenëse teknologjia e përroit ose BitTorrent është përdorur për të ndarë materiale të ndryshme që janë të paligjshme në natyrë, shumë vende kanë ndaluar përdorimin e përrallave ose teknologjisë BitTorrent për qytetarët e tyre. Kjo është për të parandaluar piraterinë dhe shkarkimin e paligjshëm, dhe si rezultat, ju nuk do të keni mundësi të hyni në ndonjë site përrua nëse jetoni në njërën prej këtyre vendeve.

Sidoqoftë, gjithmonë mund të anashkaloni këtë kufizim duke përdorur VPN. Këtu janë 5 rregullat e përdorimit të VPN për përruajtjet në vendet që ndalojnë përdorimin e BitTorrent:

1. Mësoni nëse Torrentimi mund t’ju shqetësojë me ligjet

Shumica e vendeve në botë, ndërsa ata nuk lejojnë përrua, do të shkojnë vetëm aq larg sa të bllokojnë qytetarët e tyre për të hyrë në faqet e përroit. Ata praktikisht nuk kujdesen nëse qytetarët e tyre mund ta anashkalojnë bllokimin e tyre, dhe kështu, në thelb, përdorimi i VPN në vende të tilla nuk do t’ju japë ndonjë problem.

Sidoqoftë, në disa vende të veçanta, ata nuk lejojnë përrua dhe do të zbatojnë ligje mbi qytetarët e tyre nëse arrijnë të anashkalojnë bllokimin e qeverisë. Nëse jetoni në këtë lloj vendesh, atëherë përdorimi i torrenteve mund të jetë shumë i rrezikshëm dhe i mundimshëm. Këshillohet të siguroheni që vendi juaj nuk do t’ju përndjek vetëm për përdorimin e BitTorrent dhe për të hyrë në faqet e përroit.

2. Përdorni vetëm VPN që ka serverë të specializuar për torrentët

Pasi të jeni të sigurt se mund ta përdorni VPN në mënyrë të sigurtë pa u përballur me kërcënimet nga qeveria ose autoritetet, është koha që ju të gjeni shërbimin VPN që mund të bëjë punën siç duhet. Shumica e shërbimeve VPN do t’ju lejojnë të bëni disa përrua. Edhe shërbimet VPN falas do t’ju lejojnë të përdorni faqet e përroit dhe të shkarkoni dhe ngarkoni skedarë nga ato faqe duke përdorur BitTorrent.

Sidoqoftë, do t’ju japë përvojën më të mirë për të përdorur lidhjen virtuale private që ofron serverë të specializuar për torrents. Zakonisht, këta serverë janë aq të optimizuar për torrentët saqë do të sigurojnë shpejtësinë më të qëndrueshme dhe më të shpejtë për shkarkim dhe ngarkim të torrenteve. Mashtrim është që së pari duhet të kaloni në serverin e përroit përpara se të përdorni klientin tuaj BitTorrent për të filluar të bëni disa aktivitete për ndarjen e skedarëve.

3. Përdorni teknologjinë BitTorrent me mençuri

Përsëri, ajo që e bën torrentin të paligjshëm në disa vende janë të dhënat që ndahen në të. Nëse përdorni përralla për ndarjen e ligjshme të skedarëve, të tilla si ndarja e programeve të ligjshme (kryesisht softuer me burim të hapur), libra me domen publik, muzikë falas (muzikë indie), filma falas dhe çdo gjë që nuk cenon të drejtat e autorit të ndonjë kompanie ose personi, atëherë ju jeni plotësisht të lirë të përdorni BitTorrent aq sa dëshironi. Por, edhe pse ju vendosni të shkarkoni materiale të mbrojtura nga të drejtat e autorit duke përdorur torrente, ajo është ende zgjedhja juaj dhe përgjegjësia juaj.

Ajo që duhet të bëni është të siguroni që po përdorni teknologjinë BitTorrent me mençuri. Jini të vetëdijshëm për ligjet në vendin tuaj dhe se si zakonisht njerëzit në komunitetin tuaj e përdorin këtë teknologji. Kryesisht, shmangni përdorimin e tij për veprimtari të paligjshme të ndarjes së skedarëve, nëse e dini që autoritetet do të zbatojnë ligje dhe do t’ju përndjekin menjëherë.

4. Sigurohuni që të shifroni sistemin e tërë, jo vetëm shfletuesin

Kur përdorni VPN për përrua, mos e përdorni sistemin VPN vetëm në shfletuesin tuaj. Ka disa shërbime VPN që ofrojnë zgjerime të shfletuesit që ju lejojnë të aktivizoni lidhjen e tyre private vetëm në shfletuesin tuaj. Sidoqoftë, është gjithmonë e dobishme për ju që të kodoni rrjetin në të gjithë sistemin.

Gjithmonë është më mirë të instaloni programin VPN në kompjuterin tuaj në mënyrë që të gjithë programet e përdorura brenda kompjuterit të dërgojnë dhe transferojnë të dhëna vetëm përmes lidhjes VPN. Kjo është e dobishme për të siguruar sigurinë dhe privatësinë maksimale ndërsa përdorni faqet e përroit, si dhe kur shfletoni internetin normalisht.

5. Kontrolloni për Rrjedhje IP rregullisht

Së fundmi, rrjedhja e IP mund të ndodhë në çdo kohë që mund të ekspozojë identitetin tuaj ndaj qeverisë ose publikut gjatë veprimtarisë përrua. Duhet të kontrolloni rregullisht rrjedhjen e IP-së për të parandaluar çdo ndryshim të padëshiruar të IP-së në sistemin tuaj, që është ndryshimi nga adresa IP private në adresën e IP publike.

Mos harroni se rrjedhja e IP mund të rrjedhë informacionin tuaj personal, kështu që duhet të kontrolloni rregullisht rrjedhjet e IP. Ose, nëse shërbimi juaj VPN ka në dispozicion veçorinë e kaloni vrasës, duhet ta ndizni atë. Kjo është veçoria që është e njohur për të parandaluar ndonjë rrjedhje të mundshme të IP në lidhjen tuaj private.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map