5 mjete të lidhura me VPN që mund të përmirësojnë privatësinë dhe sigurinë e biznesit tuaj të vogël

Intimiteti dhe siguria e biznesit tuaj të vogël duhet të kontrollohen nëse dëshironi të mbani biznesin tuaj të rrjedhshëm. Pse? Kjo për shkak se çdo shkelje e intimitetit dhe sigurisë në biznesin tuaj të vogël mund të nënkuptojë shpenzime të mëdha për ju për të zgjidhur probleme të tilla. Për më tepër, nëse kjo ndodh, le të mos harrojmë për klientët që nuk mund të ndjehen më të qetë të bëjnë biznes me ju për shkak të mungesës së sigurisë dhe mbrojtjes së intimitetit për të dhënat e tyre.


Kjo është arsyeja pse pronarët e bizneseve të vogla të ndërgjegjësuara për jetën private duhet të konsiderojnë përdorimin e VPN për biznesin e tyre të vogël sepse kjo do t’i ndihmojë ata të mbrojnë të dhënat e rëndësishme që ata kanë, pavarësisht nëse janë të dhënat e biznesit të tyre ose të dhënat e klientit. Jo vetëm kaq, ekzistojnë disa mjete sigurie që mund të përdorni së bashku me lidhjen tuaj VPN në mënyrë që të forconi mbrojtjen e intimitetit dhe sigurisë përreth rrjetit tuaj të biznesit.. Këtu janë 5 mjete të lidhura me VPN që mund të përmirësojnë privatësinë dhe sigurinë e biznesit tuaj të vogël:

1. SpiderOak – Ruajtja e të Dhënave të Kriptuara

Nëse doni të mbroni të dhënat e biznesit tuaj dhe të përdoruesit në të vërtetë, nuk duhet të kërkoni vetëm një kriptim të rregullt për ruajtjen e të dhënave tuaja në internet. Në vend të kësaj, ju duhet të zgjidhni një sistem më të mirë të kriptimit për privatësinë e të dhënave tuaja. SpiderOak është një nga platformat më të mira të ruajtjes së të dhënave të koduara që ju lejon të ruani të gjitha të dhënat e biznesit dhe të përdoruesit tuaj në një mjedis të sigurt dhe shumë të koduar.

SpiderOak jo vetëm që do të encryptojë skedarët tuaj gjatë transferimit të të dhënave, por gjithashtu do të encryptojë të dhënat tuaja në vend para se të ngarkohet në serverët në internet cloud. Në këtë mënyrë, do të dyfishojë kriptimin për të gjitha të dhënat tuaja, dhe mund të jeni i sigurt që të gjitha të dhënat lokale dhe cloud janë gjithnjë të koduara dhe sinkronizuara në të gjitha pajisjet e lidhura.

2. Wickr – Sistemi i Mesazheve të Kriptuara

Nëse doni një sistem komunikimi më të mirë për biznesin tuaj të vogël, veçanërisht midis punonjësve brenda kompanisë tuaj, Wickr mund të jetë një platformë e mirë për t’u përdorur. Kjo për shkak se ky sistem i mesazheve nuk është si platformat e rregullta të mesazheve që janë në dispozicion sot në treg. Platformat e tjera të mesazheve mund të shifrojnë mesazhet tuaja, por ato përdorin vetëm sistemin e rregullt të kriptimit që ndonjëherë hakerat mund të depërtojnë.

Wickr përdor sistemin e kriptimit 256-bit që u jep përdoruesve mundësinë për të mbrojtur mesazhet dhe komunikimet e tyre, si dhe informacionin privat që po transferohet midis përdoruesve. Për më tepër, ajo punon në platforma të ndryshme duke përfshirë desktop dhe pajisje mobile.

3. HighTail – Transferim i Sigurt dhe i Kriptuar i të Dhënave midis Pajisjeve

Ka shumë aplikacione që janë në dispozicion në treg që ju lejojnë të ndani skedarë midis pajisjeve. Sidoqoftë, ato aplikacione zakonisht nuk kanë asnjë garanci se të dhënat tuaja janë të sigurta. Këto aplikacione funksionojnë vetëm për t’ju ndihmuar të dërgoni të dhënat nga njëra pajisje në pajisjen tjetër, dhe kurrë nuk dini nëse kompania që qëndron pas këtyre aplikacioneve mund të mbledhë të dhënat e përdoruesit gjatë rrugës.

Me HighTail, ndarja e skedarëve midis pajisjeve të ndryshme si kompjuterët në pajisjet mobile do të bëhet edhe më e sigurt. Ka karakteristika të ndryshme sigurie që sigurojnë që skedarët tuaj të transferohen në mënyrë të sigurt nga një pajisje në tjetrën, duke kërkuar vërtetimin e përdoruesit, fjalëkalimin dhe verifikimin e identitetit përpara se marrësi të hapë skedarët e transferuar.

4. FraudLabs Pro – Mjeti i Parandalimit të Mashtrimit

Si një biznes që merret kryesisht me transaksione në internet, është shumë e rëndësishme për ju të parandaloni biznesin tuaj nga transaksione të ndryshme mashtruese gjatë rrugës. Ngarkesa dhe transaksionet e rreme mund të ndodhin në çdo kohë kur pranoni pagesa të kartës së kreditit në faqen tuaj të internetit, kështu që duhet të mbroni biznesin tuaj nga humbja e fitimeve në të ardhmen duke e mbajtur sistemin tuaj të e-commerce pa mashtrime dhe mashtrues.

FraudLabs Pro do të ndihmojë biznesin tuaj të vogël për të parandaluar transaksione të ndryshme të mundshme mashtruese në sistemin tuaj të e-commerce dhe siguron që të gjitha transaksionet që kalojnë nëpër karrocat tuaja të mbrohen në mënyrë të sigurt. Pavarësisht se cilat metoda pagese pranoni, gjithmonë mund të përdorni këtë mjet për të parandaluar mashtrimet e mundshme që mund të ndodhin në çdo kohë.

5. AxCrypt – Mjeti i Sigurisë dhe Kriptimit të Dosjeve

AxCrypt është një program encryption që ju lejon të kriptoni skedarët që ruani në ruajtjen tuaj lokale me lehtësi. Ajo përmban një nivel të lartë të kriptimit që ju lejon të bllokoni hyrjen e skedarëve tuaj të rëndësishëm me metoda të ndryshme. Në këtë mënyrë, të gjithë skedarët e rëndësishëm që i ruani në vend, gjithmonë do të mbrohen nga çdo qasje e paautorizuar.

Për më tepër, ajo gjithashtu ka veçorinë e ruajtjes së cloud që ju lejon të ruani skedarët tuaj të koduar në një ruajtje në cloud dhe t’i ndani me të tjerët duke përdorur çelësat e enkriptimit. Pra, vetëm njerëzit që kanë çelësat për të hapur skedarët mund të qasen në të.

Këto janë mjetet që duhet të përdorni në biznesin tuaj të vogël së bashku me lidhjen VPN që keni tashmë. Këto mjete mund të rrisin në mënyrë të konsiderueshme privatësinë dhe sigurinë e biznesit tuaj dhe të të dhënave të përdoruesit, dhe ju mund të jeni i sigurt që njerëzit e paskrupull nuk mund të kenë qasje në ndonjë prej skedarëve tuaj të rëndësishëm.