5 Mënyrat VPN Mund të Ndihmoni Mbani Komunikimet Elektronike tuaj Të Sigurt dhe Private

Pavarësisht se me kë jeni dhe pa marrë parasysh me kë po komunikoni, është e nevojshme që ju të siguroni që komunikimi juaj me email të jetë gjithnjë i sigurt dhe privat. Ju nuk mund të lejoni askënd të monitorojë bisedat tuaja me email, dhe nuk mund të lejoni që asnjë lloj spammers të rrëmbejë kutinë tuaj. Ju nuk mund të lejoni që çdo lloj hakerash të dërgojë email me qëllim të keq për ju, gjë që mund të rrezikojë sigurinë dhe privatësinë tuaj në internet. Kjo është arsyeja pse është e nevojshme që ju të përdorni një lidhje VPN kur jeni duke komunikuar me kontaktet tuaja përmes emailit.


Ka shumë përfitime që do të merrni kur vendosni të përdorni VPN për të gjitha komunikimet tuaja me email. Përfitimi më i madh për ju është siguria dhe privatësia e garantuar kur dërgoni dhe merrni email pasi rrjeti juaj do të bëhet i koduar në mënyrë të sigurt. Ka shumë përfitime të tjera që mund të merrni thjesht duke përdorur një lidhje private për komunikimet tuaja në internet. Këtu janë 5 mënyra se si VPN mund të ju ndihmojë të mbani komunikimet tuaja me email të sigurta dhe private:

1. Dyfishon sistemin e kriptimit të llogarive tuaja elektronike

Nëse jeni duke përdorur një llogari falas me email, të tilla si Gmail ose Outlook, nuk do të duhet të shqetësoheni për sistemin e kriptimit që është aplikuar në llogarinë tuaj. Shumica e ofruesve të shërbimeve të mëdhenj të postës elektronike përdorin sistemin standard të kriptimit për të siguruar që të gjitha mesazhet tuaja janë të koduara, pavarësisht nga lloji i lidhjes që përdorni. Sidoqoftë, shërbimi virtual i rrjetit privat mund të ndihmojë në mbrojtjen e llogarisë tuaj të emailit edhe më shumë, pasi ajo siguron një shtresë tjetër të kriptimit në komunikimin tuaj me email. Me VPN, ju mund të hyni në llogarinë tuaj në mënyrë të sigurt dhe private, dhe aktiviteti juaj i emailit do të mbrohet plotësisht nga çdo lloj monitorimi i palëve të treta.

2. Mesazhet e tua janë të sigurta nga sulmet dhe plaçkitjet

Pavarësisht nëse po dërgoni ose merrni mesazhe, nuk do të duhet të shqetësoheni për ndonjë lloj sulmi të hakmarrjes dhe të mashtrimit që përfshijnë llogarinë tuaj të postës elektronike. Me lidhjen private, mesazhet tuaja dorëzohen dhe dërgohen për ju me sistemin e encryption të dyfishtë, që do të thotë se askush nuk mund të hidhni mesazhe tuaja dhe të lexojë përmbajtjen e tij. Gjithashtu, askush nuk mund të prish mesazhet tuaja të postës elektronike dhe t’ju mashtrojë me mesazhe false, apo edhe të dërgojë mesazhe të rreme në kontaktet tuaja nën emrin tuaj.

3. Ju jeni të sigurt nga çdo lloj postë elektronike me qëllim të keq

Edhe një aktivitet i thjeshtë i dërgimit dhe marrjes së postës elektronike mund të sjellë pasoja të këqija për ju nëse nuk jeni të kujdesshëm. Kjo është arsyeja pse ekziston diçka që quhet dosja Spam në llogarinë tuaj të emailit. Ky dosje përdoret për të filtruar emailet e hedhurinave që dërgohen në llogarinë tuaj, si dhe për t’ju mbrojtur nga kërcënime të ndryshme të tjera me qëllim të keq. E shihni, njerëzit mund të dërgojnë email me qëllim të keq për ju, të cilat janë postat elektronike që përmbajnë programe me qëllim të keq, lidhje phishing, mesazhe scam, etj. Me lidhjen private, nuk do të duhet të shqetësoheni për këto lloje të postave elektronike me qëllim të keq, pasi rrjeti privat mund të mbrojë automatikisht llogarinë tuaj për këto kërcënime.

4. Mund të shkëmbeni vetëm mesazhe me postë elektronike me njerëz që i besoni

Të kesh një komunikim krejtësisht privat me email do të thotë që komunikon vetëm me njerëz të cilëve u beson, jo me spammers ose scammers. Privatësia e adresës suaj të postës elektronike është e rëndësishme për të mbrojtur llogarinë tuaj nga çdo lloj komunikimi i keq, i cili mund të sjellë vetëm rrezik për intimitetin dhe sigurinë tuaj në internet. Ju nuk keni nevojë të merreni me lloje të ndryshme të krimeve në internet si shantazh, mesazhe phishing, mashtrime, mesazhe spam ose junk, bashkëngjitje skedari me qëllim të keq, etj. VPN do të mbrojë komunikimin tuaj me email, në mënyrë që të mund të dërgoni dhe merrni email vetëm me njerëzit që ju besoni.

5. Ju Mund të Parandaloni Spammers dhe Scammers Nga Dërgimi i Mesazheve të Junk

Marrja e shumë mesazheve spam mund të jetë e bezdisshme, veçanërisht nëse keni më shumë se 10 mesazhe spam të dërguara për ju çdo ditë. Ai do të mbushë kutinë tuaj shumë shpejt dhe nuk mund të merrni ndonjë vlerë të konsiderueshme nga ato mesazhe. Këta spammers dhe scammers nuk do të ndalojnë së dërguari me ju porosi nëse nuk bëni diçka për t’i parandaluar ata të bëjnë kështu. Me lidhjen e rrjetit privat, është shumë e lehtë për ju që të mbroni adresën tuaj të postës elektronike nga spammers dhe skammers të ndryshme që dërgojnë postë junk çdo ditë. Meqenëse lidhja juaj do të sigurojë që vetëm njerëzit e ligjshëm mund të kontaktojnë adresën tuaj të emailit, kjo mund t’ju ndihmojë të parandaloni spammers dhe scammers të mbushin kutinë tuaj me mesazhet e tyre të padobishme.

Këto janë 5 mënyrat që VPN mund t’i mbani komunikimet tuaja me email të sigurta dhe private. Pa një VPN, ju ende mund të përdorni llogaritë tuaja të postës elektronike mjaft të sigurt. Sidoqoftë, rreziku për të marrë shumë e-mail me qëllim të keq është i madh. Me VPN, ju do të eleminoni të gjitha ato rreziqe dhe do të jeni në gjendje ta bëni komunikimin tuaj me email plotësisht të sigurt, të sigurt dhe privat për ju..