5 Mënyrat VPN Mund t’ju Mbrojnë nga Kërcënimet e Avancuara të Fishing që përdorin Protokollin HTTPS

Normalisht, njerëzit e këqij që përpiqen të vjedhin informacionin personal të njerëzve të tjerë do të ndërtojnë uebfaqe phishing në një emër të rregullt të domain HTTP. Kjo kryesisht për shkak se shumica e këtyre faqeve të paligjshme dhe të paligjshme nuk mund të marrin asnjë leje të certifikimit të faqes nga autoritetet sepse është e qartë se ata po drejtojnë një sit të paligjshëm. Sidoqoftë, me vetëdijen e fundit për rëndësinë e protokollit HTTPS, shumë përdorues kanë shmangur me sukses sulmet e phishing që përpiqen të imitojnë një sit të ligjshëm duke përdorur truket të lira. Ata e bëjnë atë thjesht duke parë kutinë e gjelbër të lidhur me protokollin HTTPS.


Sidoqoftë, gjërat u përkeqësuan në skenën e phishing sepse shumë hakerë të zgjuar kanë dalë jashtë me sukses kufirin e kriptimit të HTTP. Farë do të thotë është se ka një rritje në numrin e faqeve të internetit të phishing që përdorin protokollin HTTPS në emrin e tyre të domain, pavarësisht natyrës së pabesueshme të këtyre vendeve. Si rezultat, më shumë njerëz janë duke u mashtruar nga kjo skemë e re dhe e përparuar e phishing, e cila rezulton në vjedhjen e informacionit të tyre personal. Për të shmangur këtë problem të njëjtë, është e rëndësishme që ju të përdorni një lidhje VPN gjatë shfletimit të internetit. Këtu janë 5 mënyra se si VPN mund t’ju mbrojë nga kërcënimet e përparuara të phishing që përdorin protokollin HTTPS:

1. Lidhja VPN vjen me Detektorin e Malit të Zi me qëllim të keq

Ndërsa jo të gjitha shërbimet VPN kanë karakteristikën e përparuar të mbrojtjes së sigurisë për aktivitetin tuaj të shfletimit, ka shumë shërbime të mira që ju ofrojnë mbrojtje të intimitetit dhe sigurisë për veprimtarinë tuaj në internet. Këto shërbime VPN zakonisht vijnë me detektorin e internetit me qëllim të keq, i cili është në thelb baza e të dhënave që përmban lidhje të ndryshme në internet, të cilat janë të rrezikshme për privatësinë tuaj. Përdoruesit që përdorin lidhjen private do të paralajmërohen menjëherë kur të ndeshen me faqe të tilla të këqija dhe ata do të njoftohen që të mos ndajnë asnjë të dhënë me të.

2. Hakerët nuk mund të monitorojnë trafikun tuaj dhe t’ju çojnë në një faqe interneti të phishing

Somethingshtë diçka që quhet rrëmbyesi i shfletuesit, ku përdoruesit që vizitojnë një faqe të caktuar të ligjshme po ridrejtohen pa pëlqimin e tyre në uebfaqen që është jolegjitime. Me mashtrimin e përparuar të uebfaqes së phishing, hakerat zakonisht përdorin metodën e rrëmbimit të shfletuesit për të rrëmbyer përdoruesit e tyre nga një faqe e ligjshme në faqen e tyre të internetit të phishing. Kjo nganjëherë është e suksesshme sepse disa përdorues e konsiderojnë uebsajtin e phishing si të ligjshëm për shkak të simbolit të bllokut jeshil. Lidhja VPN mund të mbrojë trafikun e rrjetit tuaj dhe të parandalojë çdo përpjekje të rrëmbimit të shfletuesit të bërë nga hakerat që po përpiqen t’ju çojnë në një uebfaqe phishing.

3. VPN parandalon postat elektronike Spam që çojnë në faqet e internetit të paligjshme

Shumica e përdoruesve janë joshur në faqet e internetit të phishing për shkak të shumë gjërave. Një gjë që është më e zakonshme është mesazhi me email i dërguar nga hakerat. Pasi përdoruesit të marrin mesazhin e-mail që është dukshëm i ligjshëm, i cili i çon ata të vizitojnë uebfaqen e phishing, ata mund të ndajnë të dhënat e tyre personale sepse menduan se është një uebfaqe legjitime që ka protokollin HTTPS në të. Kjo mund të parandalohet lehtësisht thjesht duke përdorur lidhjen VPN sepse lidhja private nuk do t’ju lejojë asnjë hakerët të ndjekin adresën tuaj të emailit dhe t’ju dërgojnë emailin e phishing.

4. VPN vjen me firewall që parandalon çdo lloj kërcënimi të phishing

Ndërsa zgjidhni një shërbim VPN, është e rëndësishme që ju të zgjidhni atë që ka veçorinë e firewall-it thjesht sepse mund t’ju mbrojë nga llojet e ndryshme të sulmeve, përfshirë kërcënimet e phishing. Zjarri i zjarrit do të parandalojë që hakerat ose programet e dëmshme të hyjnë në pajisjen tuaj pa lejen tuaj dhe të marrin kontrollin e tij. Në këtë mënyrë, çdo lloj i kërcënimeve të phishing mund të parandalohet, nëse ai përdor ndonjë protokoll HTTPS ose jo.

5. VPN e mban të sigurt sesionin e përgjithshëm të shfletimit

Shtë e rëndësishme të mbani të sigurtë seancën tuaj të shfletimit, sepse kur ta bëni atë, do të jeni në gjendje të mbroni privatësinë tuaj në të gjithë aktivitetin tuaj në internet. Sidoqoftë, është e vështirë ta bësh atë duke përdorur veçoritë e rregullta të sigurisë së shfletuesit që keni. Ju duhet një lidhje VPN që do të sigurojë trafikun e rrjetit tuaj, kështu, mbroni seancën tuaj të shfletimit nga çdo lloj monitorimi dhe kërcënimi. Në këtë mënyrë, duke aktivizuar lidhjen private, ju do të jeni në gjendje të siguroni transmetimin tuaj të të dhënave në internet dhe të bëni të mundur që të parandaloni çdo uebfaqe me qëllim të keq ose phishing nga vjedhjet e të dhënave tuaja private.

Këto janë mënyrat që VPN mund t’ju mbrojë nga kërcënimet e përparuara të phishing që përdorin protokollin HTTPS. Ndërsa sulmet kibernetike sot bëhen gjithnjë e më të avancuara, duhet të ruani veten me sistemin më të mirë mbrojtës të disponueshëm gjatë aktivitetit tuaj në internet. VPN është një nga mjetet e sigurisë që ju nevojiten për të parandaluar çdo kërcënim të phishing që mund të hasni.