5 mënyra të ndryshme për të fshehur IP-në tuaj ndërsa po kërkoni dhe mbani aktivitetin anonim në internet

Me rritjen e sulmeve të sigurisë kibernetike dhe kërcënimeve në internet në këtë ditë dhe moshë, është duke u bërë gjithnjë e më e rëndësishme për përdoruesit mesatar të internetit për të mbajtur aktivitetin e tyre në internet të sigurt dhe privat. Një nga mënyrat më të mira për ta bërë atë është duke fshehur adresën tuaj IP gjatë shfletimit. Duke përdorur lloje të ndryshme shërbimesh, mund ta bëni mjaft lehtë. Pasi adresa juaj e IP të maskohet ose të fshihet, mund të shfletoni në internet në mënyrë anonime, dhe aktiviteti juaj i shfletimit do të jetë i sigurt dhe i mbrojtur.


Zbulimi i adresës tuaj të vërtetë IP do të paraqesë rreziqe të caktuara për privatësinë dhe sigurinë tuaj në internet. Duke zbuluar adresën tuaj të vërtetë të IP, qeveria juaj do të jetë në gjendje të ndjekë aktivitetin tuaj të shfletimit. Shtë e njëjta gjë me ISP-në tuaj dhe faqet e internetit që vizitoni. Hakerët mund të hartojnë vendndodhjen tuaj lehtësisht nëse nuk e fshehni adresën tuaj IP ndërsa kërkoni në internet. Pra, fshehja e adresës suaj të IP-së është e rëndësishme për të hequr ndonjë gjurmë të aktivitetit tuaj të shfletimit.

Mos harroni se shfletimi në Incognito ose Mode Private në shfletuesin tuaj nuk e fsheh adresën tuaj IP. Këtu janë 5 mënyra të ndryshme për të fshehur IP-në tuaj ndërsa kërkoni dhe mbani aktivitetin anonim në internet:

1. Aplikimi i një serveri proxy për Shfletuesin tuaj

Në çdo shfletues, gjithmonë ekziston një mundësi që të lidheni me internet përmes serverëve me prokurë. Mënyra për ta bërë këtë është që ju duhet të gjeni serverët e hapur të proxy që mund të përdorni për shfletuesin tuaj, dhe thjesht vendosni adresën IP të serverit në shfletuesin tuaj. Pastaj, mund ta vendosni shfletuesin të lidhet me serverët proxy që i keni caktuar. Kur ta bëni këtë, do të jeni në gjendje të maskoni adresën tuaj IP duke përdorur adresën IP të serverëve proxy. Pra, sa herë që vizitoni një faqe në internet, IP adresa që do të regjistrohet është adresa e serverit proxy, jo adresa juaj e vërtetë.

Niveli i sigurisë: I ulet

2. Përdorimi i një shfletuesi privat

Një shfletues privat si shfletuesi Tor mund të ndihmojë në mbajtjen e Internetit tuaj të sigurt dhe privat. Kur përdorni këtë shfletues, nuk keni nevojë të vendosni cilësime shtesë për shfletuesin. Ju thjesht instaloni shfletuesin, dhe menjëherë mund të filloni të shfletoni në mënyrë anonime. Sidoqoftë, pasi lidhja private është e disponueshme vetëm përmes këtij shfletuesi, ju mund të fshehni adresën tuaj IP vetëm kur shfletoni në internet me këtë shfletues. Kur kaloni në shfletues të rregullt, adresa juaj e vërtetë IP do të shfaqet. Gjithashtu, një shfletues privat si Tor dihet se ka shpejtësi shumë të ngadaltë të lidhjes, dhe ka edhe shumë faqe interneti me qëllim të keq që përdorin të njëjtin rrjet privat si Tor. Pra, jini të vetëdijshëm për këtë rrezik.

Niveli i sigurisë: MEDIUM

3. Përdorimi i një Lidhje Virtual Private Network (VPN)

Rrjeti Virtual Privat (VPN) është një nga mjetet më të mira për të fshehur adresën tuaj IP, sepse ju ofron një sistem të plotë për ta mbajtur shfletimin tuaj privat. Ai jo vetëm që do të fshehë adresën tuaj IP, por gjithashtu do të mbrojë aktivitetin tuaj të shfletimit nga hakerat dhe kërcënimet e tjera në internet. Disa lidhje VPN gjithashtu ofrojnë mbrojtje ndaj malware për t’ju mbajtur larg faqeve të internetit me qëllim të keq. Gjithashtu, një lidhje VPN mund të ndihmojë në mbajtjen bankare dhe të dhënat e tjera të rëndësishme nga siguria e hakerave. Ju gjithashtu mund të fshehni adresën tuaj IP të sistemit, jo vetëm për një shfletues specifik, dhe mund ta përdorni edhe në pajisje të tjera.

Niveli i sigurisë: E LARTE

4. Duke përdorur një Proxy Server të bazuar në Web

Një mënyrë tjetër e thjeshtë për të maskuar adresën tuaj IP është duke përdorur një server të bazuar në internet. Ju thjesht vizitoni një uebfaqe që ofron këtë lloj shërbimi dhe shfletoni çdo faqe ku dëshironi të përdorni, duke përdorur këtë faqe interneti. Kështu që, ju do të shfletoni faqet me korniza, duke treguar adresën IP të faqes në internet si adresën tuaj IP ndërsa kërkoni. Kjo është mënyra më pak e sigurt për të fshehur IP-në tuaj, dhe duhet të përdoret vetëm për shfletim të dritës, pasi ky lloj shërbimi vjen me kufizimet e veta, siç janë kufiri i gjerësisë së bandës, shpejtësia e lidhjes etj..

Niveli i sigurisë: I ulet

5. Përdorimi i Rrjetit të Internetit Publik (WiFi)

Adresa juaj e IP është adresa e pajisjes tuaj që jepet nga Ofruesi i Shërbimit tuaj të Internetit (ISP). Pra, nëse ndryshoni rrjetin tuaj, adresa juaj IP do të ndryshojë gjithashtu. Kjo është arsyeja pse është një ide e mirë të përdorni një rrjet publik në internet (WiFi) për të fshehur adresën tuaj IP, pasi që adresa IP e treguar për pajisjen tuaj do të lidhet me rrjetin WiFi që përdorni. Sidoqoftë, nëse nuk jeni të kujdesshëm, hakerët mund të vëzhgojnë aktivitetin tuaj të internetit nëse përdorni një rrjet publik WiFi, veçanërisht nëse rrjeti publik nuk është i sigurt.

Niveli i sigurisë: I ulet

Këto janë 5 mënyra të ndryshme për të fshehur IP tuaj gjatë shfletimit dhe për të mbajtur aktivitetin anonim në internet. Mos harroni se është gjithmonë më mirë të mbroni plotësisht lidhjen tuaj duke përdorur një lidhje të mirë VPN, pasi nuk është vetëm të fshehni adresën tuaj IP. Në përgjithësi, jini vigjilentë kur jeni në internet dhe merrni gjithmonë masat e nevojshme për të mbajtur lidhjen tuaj të internetit të sigurt gjatë gjithë kohës.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map