5 mënyra për ta bërë lidhjen tuaj VPN të fshehur nga sistemi juaj qeveritar DPI

Kur jetoni ose qëndroni në një vend kufizues ku të drejtat personale zakonisht hiqen, ju ka shumë të ngjarë të keni një problem kur përpiqeni të përdorni disa faqe në internet. Shumica e kohës, vendet kufizuese po zbatojnë ligjet e tyre në internet për qytetarët e tyre, duke i detyruar ata të ndjekin udhëzimet e përcaktuara nga qeveria. Qeveria do të kontrollojë plotësisht sjelljen e njerëzve mbi internet duke përdorur teknologjinë që nuk do t’i lejojë ata të ushtrojnë të drejtat e tyre të intimitetit në internet ose lirinë personale në internet. Një nga metodat e përdorura nga qeveria kufizuese për të bllokuar trafikun tuaj në internet është duke përdorur një sistem të quajtur DPI ose Deep Packet Inspection.


Ajo që po bën sistemi DPI është se do të analizojë trafikun e internetit që po vjen përmes ISP-së tuaj. Do të identifikojë llojin tuaj të trafikut ose do të lejojë që trafiku të arrijë në internet ose ta bllokojë atë. Nëse jeni duke përdorur trafikun e rregullt ISP, sistemi do t’ju lejojë të përdorni internetin, ndërsa nëse jeni duke përdorur trafikun VPN, sistemi mund ta njohë atë dhe të bllokojë lidhjen tuaj për të arritur në internet. Ky është një sistem i përparuar i monitorimit të trafikut i instaluar nga qeveria kufizuese për të parandaluar njerëzit të përdorin lidhje private dhe t’i detyrojnë ata të ndjekin rregullat e qeverisë në internet. Këtu janë 5 mënyra për ta bërë lidhjen tuaj VPN të fshehur nga sistemi juaj DPI i qeverisë:

1. Përdorni një shërbim VPN që ju lejon të anashkaloni sistemin DPI

Teknologjia e lidhjeve private që kërkohet të anashkalojë sistemin DPI është mjaft e përparuar, dhe jo të gjitha shërbimet VPN do t’ju ofrojnë këtë teknologji. Po, të gjitha shërbimet VPN do t’ju lejojnë të anashkaloni kufizimet qeveritare të shumicës së vendeve në botë, duke lejuar përdoruesit e tyre të hyjnë në faqet e internetit të bllokuara nga qeveria, si dhe në faqet e internetit që zakonisht nuk janë në dispozicion në vendet e tyre. Sidoqoftë, si në rastin e sistemit DPI, qeveria përdor një sistem shumë të përparuar të kriptimit që e bën pothuajse të pamundur që një lidhje e rregullt VPN të tejkalojë kufizimet. Kjo është arsyeja pse ju duhet të përdorni një shërbim të lidhjes private që ju lejon të anashkaloni sistemin DPI me metodën e tyre të sekretimit të pronarit.

2. Përdorni Obfsproxy With OpenVPN

Nëse lidhja private po përdor protokollin e rregullt PPTP ose L2TP për të hyrë në faqen e internetit të bllokuar, nuk do të jetë në gjendje të anashkalojë inspektimin e paketave të thella të instaluara nga qeveria e vendit kufizues. Ky lloj trafiku privat do të njihet si një trafik privat dhe ai do të bllokohet nga qeveria. OpenVPN, nga ana tjetër, aktualisht është protokolli më i fortë dhe më i personalizueshëm VPN që çdokush mund të përdorë për të krijuar një lidhje private që nuk mund të zbulohet nga sistemi DPI. Ju mund ta bëni atë duke përdorur Obfsproxy në konfigurimin tuaj OpenVPN. Shtë lloji i përfaqësuesit që bllokon trafikun tuaj të internetit, duke bërë të mundur që ju të mos zbuloheni nga qeveria.

3. Përdorni Shfletuesin Tor

Shfletuesi Tor është njohur si shfletuesi më i mirë i privatësisë që çdokush mund të përdorë për më shumë se një dekadë. Kur përdorni këtë shfletues, do të jeni në gjendje të fshehni trafikun tuaj plotësisht nga sistemi i monitorimit të qeverisë. Në fakt, Obfsproxy i përmendur më herët ishte një pjesë e projektit Tor me qëllimin kryesor të anashkalojë sistemin kufizues si DPI, duke bërë të mundur që ju të keni akses në uebfaqet e bllokuara pa ndonjë problem. Duke përdorur thjesht shfletuesin Tor, ju lehtë mund të shfletoni në internet nga vendi kufizues në mënyrë anonime, pa lejuar që qeveria të zbulojë ose monitorojë trafikun tuaj.

4. Përdorni OpenVPN Mbi lidhjen SSL

Kur bëhet fjalë për të arritur lirinë e internetit në vendet kufizuese, OpenVPN është protokolli më i mirë i kriptimit që ju të përdorni. Për më tepër, ajo ka programin ose programin e saj të veçantë që mund të përdorni dhe përshtatni për veten tuaj. Me fjalë të tjera, nuk do të duhet të pajtoheni në ndonjë shërbim VPN nëse doni të përdorni protokollin OpenVPN. Për sa kohë që dini se si të krijoni një lidhje private me të dhe të keni akses në serverat privatë, ju mund ta përdorni këtë protokoll në mënyrë të pavarur. Mashtrim për të anashkaluar sistemin DPI është përdorimi i OpenVPN mbi lidhjen SSL. Edhe pse kjo metodë mund t’ju ndihmojë të anashkaloni mbrojtjen DPI, ajo mund të përdoret vetëm për transmetimin e të dhënave TCP, që do të thotë se mund të jetë i ngadaltë në performancën.

5. Përdorni një Lidhje të Patched OpenVPN

Ju gjithashtu mund të vendosni protokollin OpenVPN në mënyrë që të krijoni një lidhje private të personalizuar që mund të anashkalojë kontrollin e DPI nga qeveria. Duke bërë këtë, ju do të keni mundësi të hyni në të gjitha faqet e internetit të bllokuara edhe nëse ato janë të mbrojtura nga sistemi DPI. Ju mund të rregulloni konfigurimin tuaj OpenVPN duke përdorur një pjesë të quajtur xorpatch, e cila ju jep mundësinë e përdorimit të VPN në vendet e kufizuara të vendit, siç janë Izraeli dhe Franca. Ky është një hap mjaft i ndërlikuar për të bërë, por pasi të keni patkuar me sukses protokollin OpenVPN, lehtë mund të anashkaloni sistemin DPI nga qeveria juaj duke u lidhur me serverët privatë të vendosur në vendet e mbështetura.

Këto janë mënyrat për ta bërë lidhjen tuaj VPN të fshehur nga sistemi DPI i qeverisë suaj. Nëse jetoni në një vend ku qeveria është shumë shtrënguese në cilat faqe në internet që mund të përdorni dhe cilat faqe në internet nuk mund të përdorni, është më mirë të aplikoni një nga këto hile për të anashkaluar sistemin DPI të qeverisë suaj dhe për të shijuar privatësinë tuaj në internet dhe lirinë duke vepruar kështu.