5 Llojet e Intimitetit dhe Mjetet e Sigurisë që I bëjnë Hacker-të të Pavarur të Penetrojnë sistemin tuaj

Ka shumë mënyra se si hakerat mund të përdorin për të depërtuar në sistemin tuaj. Në varësi të aftësive dhe përvojave të tyre, ata mund të përdorin mënyra të ndryshme për të hyrë në sistemin tuaj dhe të marrin kontrollin e tij. Disa hakerë përdorin shfrytëzimet që i kanë krijuar vetë për të gjetur dobësinë në sigurinë e pajisjes suaj. Disa të tjerë mund të vendosin disa malware për të depërtuar në rrjetin tuaj pa u zbuluar. Sa më e sofistikuar të jetë metoda e tyre, aq më shumë siguria juaj do të rrezikohet. Kjo është arsyeja pse ju duhet të parandaloni sulmet e hakerave duke instaluar mjetet më të mira të sigurisë dhe intimitetit që do të vendosin një mbrojtje të madhe sigurie për pajisjen tuaj.


Si përdorues, është plotësisht përgjegjësia juaj për ta mbajtur pajisjen tuaj të sigurt dhe të sigurt. Asnjëherë nuk e dini kur hakerat do të vënë sytë nga sistemi juaj. Kjo është arsyeja pse ju duhet të ndërtoni metodën e nevojshme të parandalimit që do të largojë sulmet e tyre kur të ndodhë. Këtu janë 5 llojet e intimitetit dhe mjeteve të sigurisë që bëjnë që hakerat të mos jenë në gjendje të depërtojnë në sistemin tuaj:

1. Rrjeti Virtual Privat (VPN)

Rrjeti Virtual Privat (VPN) është një mjet sigurie dhe intimiteti që mund të përdorni për të mbrojtur dhe kriptuar lidhjen tuaj të rrjetit. Kur përdorni këtë mjet, mund të fshehni adresën tuaj të vërtetë IP, në mënyrë që palët e treta të mos shohin ose monitorojnë aktivitetin tuaj të shfletimit. Hakerët nuk mund të depërtojnë në rrjetin që mbrohet nga VPN thjesht sepse trafiku i rrjetit është i koduar, që do të thotë se transferimet e të dhënave janë të fshehura nga palët e treta. Ata gjithashtu nuk mund të gjurmojnë adresën tuaj të vërtetë IP, duke e bërë edhe më të vështirë për ta të futen në sistemin tuaj. Përfitimet e tjera të VPN përfshijnë anashkalimin e kufizimeve të qeverisë, hyrjen në uebfaqe të bllokuara dhe mbrojtjen e transaksioneve tuaja financiare.

2. Mbrojtja e zjarrit

Siç sugjeron emri, ky lloj mjeti i sigurisë krijon një lloj pengesë rreth OS tuaj, i cili quhet firewall që parandalon çdo qasje të paautorizuar në OS tuaj. Kur hakerat po përpiqen të depërtojnë në një sistem që ka një mbrojtje nga muri i zjarrit, sulmet e tyre automatikisht do të bllokohen, dhe ato hidhen menjëherë nga sistemi. Mbrojtja e firewall do të veprojë si një pengesë e fortë për sistemin tuaj që parandalon çdo lloj kërcënimi të hyjë në sistemin tuaj, qartësisht ose në heshtje. Më e rëndësishmja, do të funksionojë kundër hakerave që po përpiqen të depërtojnë në sistemin tuaj duke përdorur forcë brutale, dhe ky mjet mbrojtës do të shkaktojë alarmin e menjëhershëm të sigurisë për të mbyllur pikat e hyrjes të përdorura nga ata hakerë menjëherë.

3. Antivirus Dhe Anti Spyware

Mënyra të tjera që hakerat përdorën për të depërtuar në pajisjen tuaj është duke vendosur viruse dhe spyware në sistemin tuaj. Nëse pajisja juaj ka një siguri të dobët, viruset do të jenë në gjendje të infektojnë sistemin tuaj dhe të prishin punën normale të pajisjes tuaj, të tilla si duke marrë shumë burime, duke fshirë skedarët në mënyrë të rastësishme, etj. Spyware, nga ana tjetër, mund të përdoret për të spiunuar aktivitetin tuaj informatik duke regjistruar tastet tuaja ose duke monitoruar aktivitetin tuaj të shfletimit. Në këtë mënyrë, hakerat mund të dinë fjalëkalimet tuaja, emrat e përdoruesve dhe faqet e internetit që vizitoni shpesh. Programet antivirus dhe anti-spyware mund të ndihmojnë në mbrojtjen e sistemit tuaj nga këto kërcënime.

4. Vegla e Kriptimit të Dosjeve

Qëllimi kryesor i mjetit të enkriptimit të skedarëve është të encryptoni skedarët tuaj të rëndësishëm duke përdorur një sistem të fortë encryption në mënyrë që vetëm ju të mund ta hapni atë. Pasi të jetë i koduar, skedarët tuaj nuk do të jenë në gjendje të arrihen nga kushdo përveç nëse kanë një fjalëkalim për të. Do të duhen vite për hakerat të futen në sistemin e kriptimit të krijuar nga mjeti i enkriptimit të skedarëve, kështu që është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ruajtur skedarët tuaj të rëndësishëm në sistemin tuaj. Edhe pse hakerat mund të kopjojnë këto skedarë të koduar në serverat e tyre, ata nuk do të jenë në gjendje të prishin kriptimin e skedarit dhe të vjedhin skedarët që janë ruajtur në të.

5. Azhurnime të rregullta të sistemit operativ

Mund të tingëllojë e thjeshtë, por azhurnimet e rregullta të sistemit operativ vërtet mund të ndihmojnë në mbrojtjen e pajisjes tuaj nga sulme të ndryshme, përfshirë sulmet e hakerave. Sa më pak të azhurnoni OS tuaj, aq më i prekshëm është sulmet e hakerave. Përditësimet e rregullta të OS shërbejnë për qëllim të azhurnimit të sistemit thelbësor të skedarëve me azhurnimet më të fundit të sigurisë ose sigurimit për të siguruar që ai vazhdon të funksionojë pa probleme, pa ndonjë dobësi sigurie. Rekomandohet që të vendosni azhurnimet e sistemit tuaj automatik në mënyrë që pajisja juaj të fillojë azhurnimet sa herë që është në dispozicion.

Këto janë 5 llojet e intimitetit dhe mjeteve të sigurisë që bëjnë që hakerat të mos jenë në gjendje të depërtojnë në sistemin tuaj. Me këto mjete, ju mund të mbroni pajisjen tuaj nga lloje të ndryshme të sulmeve të hakerave dhe të parandaloni çdo lloj kërcënimi të hyjë në sistemin tuaj. Mos harroni se për sa i përket sigurisë së sistemit, parandalimi është gjithmonë më i mirë se kurimi. Kështu që, ju mund t’i përdorni këto mjete si një masë parandaluese për të larguar çdo hakerë kur fillojnë të shpërndahen me pajisjen tuaj.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map