5 këshilla për të zgjedhur shërbimin më të mirë VPN për aktivitetin e ndarjes së skedarëve P2P

Shkëmbimi ose torrentimi i skedarëve P2P është zakonisht një nga gjërat që shumë ofrues të shërbimeve VPN po përpiqen të shmangin. Kjo pasi jo vetëm që kjo veprimtari i përket zonës gri të internetit, por gjithashtu mund të kullojë burimet që ata kanë. Kur jeni duke bërë aktivitetin e shkëmbimit të skedarëve P2P, duhet të aktivizoni lidhjen gjatë gjithë kohës, dhe transmetimi i të dhënave do të vazhdojë të funksionojë, ngarkojë dhe shkarkojë vazhdimisht të dhënat. Kjo është arsyeja që jo të gjithë ofruesit e VPN ofrojnë veçorinë përrua në shërbimin e tyre.

Në fakt, vetëm klasa e lartë e shërbimeve VPN do të ketë guximin të ofrojë përdoruesve mundësinë për të kryer aktivitetin e përroit sepse është pjesë e të drejtave të përdoruesit për të përdorur internetin ashtu si dëshirojnë. Meqenëse nuk ka shumë shërbime që ofrojnë karakteristikë përrua për lidhjen e tyre private, duhet të zgjidhni midis tyre me shumë kujdes. Këtu janë 5 këshilla për të zgjedhur shërbimin më të mirë VPN për aktivitetin e ndarjes së skedarëve P2P:

1. Sigurohuni që nuk monitoron të dhënat tuaja

Kjo është e rëndësishme sepse jo të gjitha vendet do t’ju lejojnë të bëni aktivitet për ndarjen e skedarëve P2P sepse disa vende e konsiderojnë atë të paligjshme. Kjo është arsyeja pse ju duhet të zgjidhni lidhjen private që nuk monitoron të dhënat tuaja. Ju nuk dëshironi të monitoroheni nga ofruesi juaj i shërbimit VPN thjesht sepse janë të drejtat tuaja për të qëndruar në mënyrë anonime dhe private në internet, dhe është përgjegjësia juaj për të përdorur trafikun tuaj në internet sipas nevojave tuaja. Zgjidhni shërbimin VPN që nuk ofron asnjë politikë prerjeje për të lejuar një veprimtari përrua krejtësisht anonime.

2. Duhet të ketë një adresë IP të përbashkët

Një adresë e përbashkët IP private është e vështirë të gjurmohet sepse po përdorni adresën IP siç është përdorur nga përdoruesit e tjerë të VPN. Në këtë mënyrë, edhe pse dikush arriti të gjurmojë adresën tuaj IP, ata do të vijnë në përfundimin se adresa e tillë IP po përdoret nga shumë përdorues në të njëjtën kohë. Kur jeni duke bërë aktivitete përrua, adresa e përbashkët e IP-së është e dobishme për të mjegulluar gjurmën tuaj në internet dhe për ta bërë të pamundur që palët e treta të gjurmojnë përsëri adresën tuaj të përbashkët private në pajisjen tuaj.

3. Duhet të ketë serverë të veçantë për torrent

Meqenëse aktiviteti i ndarjes së skedarëve P2P duhet të përdorë shumë burime të rrjetit nga serverat privatë, ofruesi juaj i shërbimit VPN duhet të ketë disa serverë specialë që janë të dedikuar për përrua. Kjo është e zakonshme me ofrues të ndryshëm të shërbimeve me reputacion sepse nuk duan të përziernin trafikun e rregullt me ​​trafikun përrues për përdoruesit e tyre. Zakonisht, duke përdorur serverët përrua, ju do të keni mundësi të merrni një performancë më të mirë të përgjithshme sepse këta serverë janë optimizuar për ndarjen e skedarëve P2P.

4. Sigurohuni që ofron shpejtësi të shpejtë dhe bandë të pakufizuar

Me përrua, ju duhet të keni lidhjen private që mund të sigurojë shpejtësinë më të mirë që mund të merrni. Kjo për shkak se shpejtësia është e rëndësishme kur bëhet fjalë për shkarkimin dhe ngarkimin përmes rrjetit për ndarjen e skedarëve P2P. Ju nuk dëshironi të kaloni shumë kohë duke pritur vetëm për të shkarkuar një skedar të caktuar me një madhësi të vogël skedari. Ju gjithashtu duhet të përdorni shërbimin e lidhjes private që ofron bandë të pakufizuar, sepse do të aktivizoni transmetimin e të dhënave gjatë gjithë kohës, veçanërisht nëse jeni duke bërë shumë mbjellës për përralla të ndryshme. Kombinimi i shpejtësisë së shpejtë dhe bandës së pakufizuar të bandës duhet t’ju japë rehatinë më të mirë në aktivitetin tuaj për ndarjen e skedarëve P2P.

5. Ajo duhet të ketë tipar automatik Switch Kill

Kur jeni duke bërë aktivitetin e përroit, është e rëndësishme që ju të fshehni adresën tuaj IP gjatë gjithë kohës sepse nuk dëshironi që asnjë palë e tretë të zbulojë identitetin tuaj të vërtetë. Ju nuk dëshironi të monitoroheni dhe ndiqet nga ISP ose qeveria juaj dhe u gjet se po përdor rrjetin e shkëmbimit të skedarëve P2P në lidhjen tuaj. Pra, veçoria automatike e ndërrimit të vrasjeve është e rëndësishme për ju që të mbani adresën tuaj IP të fshehur nga palët e treta. Kur keni ndonjë ndërprerje në lidhjen tuaj private, veçoria e vrasjes do t’ju lejojë të parandaloni çdo adresë IP ose rrjedhje DNS që mund të ndodhë për shkak të kësaj rënie të lidhjes. Në këtë mënyrë, ju do të qëndroni anonim në veprimtarinë tuaj përrua.

Këto janë këshillat për të zgjedhur shërbimin më të mirë VPN për aktivitetin e shkëmbimit të skedarëve P2P. Pavarësisht nëse torrentimi lejohet apo jo në vendin tuaj, është gjithmonë më mirë për ju që të mbani aktivitetin tuaj përrua fshehur nga ndonjë palë e tretë. Duke përdorur shërbimin me reputacion VPN që lejon aktivitetin e shkëmbimit të skedarëve P2P, mund të shkarkoni dhe ngarkoni skedarët përmes rrjetit P2P pa pasur nevojë të shqetësoheni për ndonjë veprimtari të ndjekjes dhe monitorimit të palëve të treta.