5 këshilla për të përdorur një lidhje VPN si një udhëtar në Kinë

Të udhëtosh për në Kinë mund të tingëllojë mjaft shqetësuese për disa njerëz. Kjo për shkak se ka pasur lajme që thonë se qeveria kineze nuk lejon njerëzit të përdorin rrjetin privat virtual në Kinë. Pra, çfarë është marrëveshja me atë? Nëse lajmet janë të vërteta, atëherë mund të mos jeni në gjendje të përdorni ndonjë nga faqet e internetit të njohura gjatë kohës që jeni në Kinë, dhe kjo do të thotë që udhëtimi juaj mund të jetë potencialisht i mërzitshëm. Meqenëse nuk ka platforma kryesore të mediave sociale në këtë vend, nuk mund të ngarkoni fotot ose videot tuaja ndërsa jeni aty. Por, a është e vërtetë?


E vërteta është se është pjesërisht e vërtetë. Po, qeveria kineze mund të ndalojë shumicën e shërbimeve virtuale të rrjetit privat në Kinë, por vetëm për ata që e shesin atë. Përdorimi i VPN është ende i mundur për qytetarët individualë kinezë, dhe për bizneset që duan të përdorin çdo shërbim VPN, ata duhet ta regjistrojnë atë më parë në qeveri. Kjo është veçanërisht e vërtetë për udhëtarët, pasi qeveria zakonisht nuk do të zbatojë ndalimin VPN për udhëtarët, do të thotë se gjithmonë mund të përdorni lidhjen VPN gjatë kohës që jeni në këtë vend. Sidoqoftë, ka akoma disa gjëra që duhet të dini. Këtu janë 5 këshilla për të përdorur një lidhje VPN si një udhëtar në Kinë:

1. Përdorni vetëm VPN që mund të përdoret në Kinë

Me përdorimin e VPN në përgjithësi duke u ndaluar në Kinë, ka shumë shërbime të përfaqësuesit që bazohen në Kinë që preken ose mbyllen nga qeveria. Gjithashtu, qeveria kineze nuk lejon që Apple ose Google të shfaqin aplikacione VPN në dyqanin e tyre të aplikacioneve, gjë që e bën mjaft të vështirë për ju të shkarkoni dhe instaloni një aplikacion VPN kur jeni në Kinë. Sidoqoftë, përdorimi i shërbimeve virtuale të rrjetit privat që bazohen në vende të ndryshme nga Kina është ende i mundur, por edhe atëherë, qeveria kineze është një lloj kufizimi i përdorimit të tyre brenda vendit. Pra, është e rëndësishme për ju të përdorni vetëm VPN që është e garantuar të funksionojë në këtë vend. Bëni disa hulumtime dhe zgjidhni një VPN premium që ju tregon se mund të përdoret për të anashkaluar Firewall-in e Madh kinez.

2. Instaloni VPN-në tuaj përpara se të shkoni në Kinë

Instalimi i softverit ose aplikacionit të rrjetit privat virtual duhet të bëhet kur jeni akoma në vendin tuaj, ose para se të keni zbritur në Kinë. Kjo për shkak se do të jetë e vështirë të shkarkoni dhe instaloni aplikacione VPN ose softuer nga brenda vendit. Pra, është e rëndësishme të keni të instaluar rrjetin tuaj virtual virtual para se të hiqeni. Sigurohuni që programet po punojnë siç duhet në secilën nga pajisjet tuaja dhe sigurohuni që pajtimi juaj të jetë akoma aktiv gjatë udhëtimit tuaj në Kinë. Përsëri, nëse pajtimi juaj nuk është aktiv gjatë udhëtimit tuaj dhe ju duhet të rinovoni pajtimin deri në atë kohë, do të ishte mjaft e vështirë ta bëni këtë nëse nuk aktivizoni opsionin automatik të rinovimit.

3. Firewall-i i Madh vazhdimisht po përmirësohet

Mos harroni se qeveria kineze po mbron “tokat e tyre të internetit” me murin e zjarrit të quajtur Firewall të Madh. Qytetarët e rregullt kinezë mund të hyjnë vetëm në faqet që janë aprovuar brenda vendit, dhe ata zakonisht nuk mund të qasen në faqet e internetit që janë jashtë këtij firewall. Fatkeqësisht, shumica e faqeve të internetit VPN dhe shërbimet e proxy klasifikohen si faqe interneti që bllokohen nga zjarri, dhe lista e faqeve të internetit të bllokuara vazhdon të rritet pasi që Firewall i Madh po përmirësohet vazhdimisht. Do të thotë që gjithnjë e më shumë shërbime të prokurës po bllokohen dhe një sasi e madhe e tyre do të jenë të kufizuar në përdorimin e tyre. Pra, zgjedhni shërbimin tuaj VPN me kujdes.

4. Zgjidhni serverin më të mirë të performancës

Kur jeni në Kinë dhe mund të lidheni në internet duke përdorur shërbimin VPN, sigurohuni që të zgjidhni serverin me performancën më të mirë. Nëse rrjeti juaj virtual virtual ka funksionin që ju lejon të zgjidhni automatikisht serverin me performancën më të mirë, sigurohuni që të ndizni atë mundësi. Kjo për shkak se shumë shërbime VPN që janë ende duke punuar në Kinë mund të ngadalësohen nga ISP për të kufizuar lidhjen tuaj me “botën e jashtme”. Nëse keni mundësi, rekomandohet gjithmonë të përdorni serverin amerikan pasi do t’ju japë përvojën më të mirë në përdorimin e faqeve të ndryshme të bllokuara.

5. Zgjidhni VPN që nuk lejon ISP duke goditur ose ngadalësuar

Një sugjerim shtesë në zgjedhjen e shërbimit më të mirë të përfaqësuesit kur udhëtoni në Kinë është se ju duhet të zgjidhni shërbimin VPN që nuk lejon asnjë lloj të ISP duke goditur ose ngadalësuar. Kur zgjidhni këtë lloj VPN, do të jeni në gjendje të shijoni lidhjen private me shpejtësi të plotë. Sidoqoftë, mbani në mend se numri i shërbimeve VPN që ofron këtë veçori është ende i vogël. Pra, sigurohuni që të mësoni në lidhje me tiparet e shërbimit tuaj të zgjedhur VPN para se të arrini në destinacionin tuaj.

Këto janë 5 këshillat për të përdorur një lidhje VPN si një udhëtar në Kinë. Udhëtimi në Kinë mund të jetë shumë argëtues pasi ka shumë vende fantastike që mund të vizitoni në vend. Pavarësisht nëse do të shkoni në këtë vend për të studiuar, punuar ose thjesht të shijoni pushime, është gjithmonë e nevojshme që ju të përdorni një lidhje VPN në mënyrë që të mund të ndani përvojën tuaj në këtë vend me miqtë tuaj në shtëpi.