5 këshilla për të maksimalizuar anonimitetin e lidhjes suaj VPN

Ndërsa mund të argumentoni se qëllimi i vetëm i një VPN është të ndihmojë mbrojtjen e intimitetit tuaj në internet, ka shumë njerëz që përdorin një shërbim të rrjetit privat virtual pa e ditur saktësisht se çfarë bën. Ajo që ata dinë për VPN është se mund t’i ndihmojë ata të hyjnë në faqet që janë bllokuar nga qeveria ose ISP. Ata nuk e dinë se rrjeti virtual privat është gjithashtu i aftë të mbrojë lidhjen e tyre të rrjetit nga kërcënime të ndryshme në internet, si dhe t’i mbajë anonimet e tyre të shfletimit anonim.


Për shkak të kësaj mungesë njohurish, shumë njerëz përdorin VPN pa mendime të dyta, dhe ata përdorin shërbimin pa kontrolluar në të vërtetë politikën e intimitetit të ofruesve të shërbimeve. Si rezultat, ata nuk e shfrytëzojnë plotësisht funksionin e anonimitetit të ofruar nga shërbimi VPN. Nëse jeni një nga këta përdorues, duhet të merrni parasysh përfitimin e plotë të veçorisë së anonimitetit në internet të VPN-së. Këtu janë 5 këshilla për të maksimalizuar anonimitetin e lidhjes suaj VPN:

1. Mos Vendosni Vetëm Aplikacionin VPN në Shfletuesin tuaj

Shumë shërbime VPN u sigurojnë përdoruesve shtesat e shfletuesit për aplikacionet e tyre VPN megjithëse numri i shfletuesve të mbështetur mund të ndryshojë. Sidoqoftë, shumica e shërbimeve do të sigurojë së paku një shtrirje të shfletuesit që përdoruesit mund të instalojnë në shfletuesin e tyre, në mënyrë që transmetimet e të dhënave që bëhen përmes këtij shfletuesi të bëhen të koduara. Fatkeqësisht, shumica e përdoruesve do ta instalojnë VPN vetëm në shfletuesin e tyre, do të thotë se ata do të përfitojnë vetëm nga mbrojtja e intimitetit për aq kohë sa ata përdorin një shfletues të tillë. Nëse dëshironi të maksimalizoni anonimitetin tuaj, nuk duhet të instaloni vetëm aplikacionin VPN në shfletuesin tuaj, por edhe në platformën tuaj të sistemit operativ..

2. Instaloni VPN-në tuaj në të gjitha pajisjet që keni

Nëse doni të merrni përfitimin e plotë të mbrojtjes në internet nga shërbimi virtual i rrjetit privat që përdorni, është gjithmonë më mirë të instaloni aplikacionet VPN në të gjitha pajisjet që keni. Jo vetëm që duhet ta instaloni në pajisjet tuaj celular, siç bëjnë shumica e njerëzve, por gjithashtu duhet ta instaloni në kompjuterat tuaj desktop, makinat Linux, TV të zgjuar apo madje edhe tastierat e lojërave. Sigurisht, ju mund të mos jeni në gjendje ta instaloni aplikacionin VPN direkt në pajisje të caktuara, si tastierë lojërash dhe TV të zgjuar, por gjithmonë mund ta instaloni në ruterin tuaj.

3. Kontrolloni lidhjen tuaj private për adresën IP dhe rrjedhjen e DNS

Përdorimi i një lidhje VPN nuk do të thotë që lidhja juaj është plotësisht anonime, përveç nëse kontrolloni nëse ka një adresë IP ose rrjedhje DNS. Ka disa faqe në internet që mund t’i përdorni për të kontrolluar nëse lidhja juaj private po rrjedh adresën tuaj të IP ose informacionin DNS. Ju mund t’i përdorni ato faqe në internet për të kontrolluar nëse lidhja juaj e rrjetit është plotësisht private para se të përdorni lidhjen për të kryer aktivitetet tuaja të rregullta në internet. Adresa IP dhe rrjedhja e adresës DNS mund të mos jenë të dukshme menjëherë nëse nuk e kontrolloni atë me adresën IP dhe faqen e internetit të kontrollit të rrjedhjeve të DNS.

4. Sigurohuni që Tipi Kill dhe Karakteristika e firewall-it është e ndezur

Aktiviteti juaj në internet nuk do të ketë shumë rëndësi nëse papritmas lidhja juaj private është fikur për disa arsye. Në fakt, për një shërbim VPN, pikat e lidhjes janë mjaft të zakonshme. Pra, në mënyrë që të parandaloni lidhjen tuaj VPN nga rrjedhja e informacionit tuaj të vërtetë në internet ndërsa ajo po përjeton rënie të lidhjes, duhet të aktivizoni veçorinë e kaloni kill për të mos lejuar që të ndodhë. Kjo veçori do t’ju ndihmojë të çaktivizoni të gjithë lidhjen e rrjetit në rastin kur përjetoni rënie të lidhjes në lidhjen tuaj private. Gjithashtu, sigurohuni që të aktivizoni veçorinë e firewall-it për të mbrojtur pajisjet tuaja nga hakerat dhe kërcënimet e tjera në internet.

5. Përdorni një adresë IP të përkushtuar private

Disa shërbime VPN do t’ju ofrojnë të përdorni një adresë të dedikuar IP private në vend që të përdorni një adresë të përbashkët private IP. Ata do t’ju ofrojnë këtë shërbim për ju për një çmim shtesë. Sidoqoftë, si kthim, ju do të merrni përfitimin e plotë të anonimitetit në veprimtarinë tuaj në internet sepse adresa juaj e përkushtuar private IP është adresa IP që përdoret vetëm nga ju. Ajo nuk po përdoret nga përdoruesit e tjerë të VPN, kështu që ju përdorni adresën e dedikuar IP nga ofruesi i shërbimit VPN ashtu si ju përdorni adresën e dedikuar IP nga ISP-ja juaj. Do t’ju japë shumë më tepër përfitime për mbrojtjen e intimitetit në aktivitetin tuaj online.

Këto janë këshillat për të maksimalizuar anonimitetin e lidhjes suaj VPN. Mos përdorni vetëm lidhjen tuaj VPN për të hyrë në faqet e internetit të bllokuara. Përdorni atë për të maksimalizuar anonimitetin tuaj në internet duke ndjekur këto këshilla.