5 hapa për të parandaluar rrjedhjen e IPv6 në lidhjen tuaj VPN

IPv6 është teknologjia e re në protokollin e internetit që lejon përdoruesit të marrin më shumë avantazhe mbi teknologjinë e vjetër IPv4. Sidoqoftë, pengesa e madhe e kësaj teknologjie është se niveli i adoptimit i tij është shumë i ngadaltë. Do të duhen vite për shumicën e përdoruesve në ditët e sotme të kalojnë në IPv6 nga teknologjia e vjetër IPv4. Kështu, ka ende shumë shërbime në internet që përdorin teknologjinë IPv4 në vend të IPv6 më të ri. Si përdorues i VPN, megjithatë, mund të jetë problem për ju nëse vendosni të përdorni protokollin më të ri të internetit.


Pse do të ketë një problem për përdoruesit e VPN? Kjo është për shkak se nëse pajisja juaj po përdor Protokollin e Internetit versionin 6 për t’u lidhur me internetin, ndërsa softveri juaj VPN është akoma duke përdorur teknologjinë e Protokollit të Internetit 4 version, atëherë mund të rrjedhni IP tuaj në publik ndërsa përdorni lidhjen private. Kjo për shkak të ndryshimit të protokolleve të internetit që ju përdorni, dhe për këtë arsye, do të ketë konflikte në mënyrën se si VPN mbron adresën tuaj IP. Këtu janë 5 hapa për të parandaluar rrjedhjen e IPv6 në lidhjen tuaj VPN:

1. Sigurohuni që gjithçka është konfiguruar si duhet

Gjëja në lidhje me protokollin e ri IPv6 është se në mënyrë që ai të funksionojë në mënyrë të përsosur, ju duhet të konfiguroni gjithçka në të njëjtën mënyrë. Do të thotë që ju duhet të keni një pajisje që mbështet këtë protokoll të ri dhe të konfiguroni OS tuaj për të përdorur këtë protokoll më të ri në vend të atij të vjetër. Atëherë, duhet të siguroheni që konfigurimi juaj VPN të jetë i konfiguruar për të përdorur versionin 6 të Protokollit të Internetit. Pasi gjithçka të konfigurohet në të njëjtën mënyrë, duhet të jeni në gjendje të parandaloni çdo rrjedhje kur përdorni këtë protokoll të ri.

Edhe nëse ka vetëm një mospërputhje në konfigurim, lidhja VPN mund të përdorë protokollin e paracaktuar IPv4 dhe shkakton rrjedhje për teknologjinë më të re të IP. Pra, kini kujdes.

2. Nëse nuk jeni të sigurt, përdorni konfigurimin e vjetër IPv4

Ju nuk do të duhet të përjetoni ndonjë problem me protokollin tuaj IPv6 nëse thjesht përmbaheni në vend të protokollit të vjetër IPv4. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse nuk dini se si të konfiguroni pajisjen tuaj dhe VPN të punojnë në sinkron duke përdorur protokollin më të ri. Përdorimi i protokollit më të vjetër është ende një gjë e mirë për të bërë, dhe sidoqoftë, shumica e përdoruesve atje janë akoma duke përdorur konfigurimin e vjetër IPv4.

Pra, për t’ju shpëtuar nga një rrjedhje e rrezikshme IPv6 më vonë, thjesht duhet të përdorni protokollin më të vjetër, derisa të mund të konfiguroni gjithçka siç duhet.

3. Mbani gjithçka deri më sot

Meqenëse IPv6 përdor sistemin e fundit të sigurisë dhe teknologjinë më të fundit në sistemin e protokollit në internet, duhet të siguroni që gjithçka të jetë e azhurnuar përpara se ta përdorni këtë protokoll si adresën tuaj kryesore IP. Para së gjithash, ju duhet të keni pajisjen moderne për të akomoduar teknologjinë e re. Pastaj, duhet të keni të azhurnuar sistemin tuaj operativ edhe në versionin e fundit. Së fundmi, softveri juaj VPN duhet të azhurnohet në versionin e tij të fundit që mbështet këtë protokoll.

Mos harroni se ka ende shumë programe VPN që nuk e përdorin protokollin më të ri si adresën IP të parazgjedhur të tyre, prandaj sigurohuni që VPN tuaj ta mbështesë atë.

4. Kontrolloni nëse ka një mundësi për të parandaluar rrjedhjen e IPv6

Nëse jeni duke përdorur një shërbim të mirë premium VPN, shanset janë që ata tashmë ofrojnë sistemin e mbrojtjes së rrjedhjeve IPv6 në Parametrat. Thjesht duhet të kontrolloni nëse mund ta mbroni adresën tuaj IP nga rrjedhja IPv6 me programin tuaj VPN apo jo. Duhet të jetë opsioni për të mundësuar mbrojtjen e rrjedhjes IPv6 në menunë Cilësimet dhe zakonisht lihet paaftësi si parazgjedhje. Nëse doni të përdorni adresën IP më të re, duhet të vendosni këtë mundësi të aktivizohet për të përfituar nga parandalimi i rrjedhjes.

Nëse nuk jeni i sigurt, gjithmonë mund të kërkoni mbështetjen teknike të shërbimit tuaj VPN nëse ekziston një opsion i tillë. Sidoqoftë, jini të vetëdijshëm që kjo zakonisht nuk vlen nëse përdorni një lidhje falas VPN.

5. Përdorni VPN që mbështet IPv6 dhe ka mbrojtje moderne të sigurisë

Nëse softveri juaj VPN nuk e mbështet përdorimin e IPv6, të cilën ende e bëjnë shumë shërbime VPN, atëherë mund të jetë koha që ju të filloni të kërkoni një shërbim tjetër VPN që mbështet sistemin e sigurisë dhe mbrojtjes së intimitetit IPv6. Ai gjithashtu duhet të ketë një sistem modern të mbrojtjes së sigurisë që vazhdon të azhurnohet rregullisht. Ju duhet të siguroheni që po përdorni shërbimin që është më i miri për ju për të mbrojtur sigurinë dhe privatësinë tuaj.

Këto janë hapat për të parandaluar rrjedhjen e IPv6 në lidhjen tuaj VPN. Jini të vetëdijshëm që duhet të dini llojin e adresës IP që përdorni përpara se të lidheni me lidhjen tuaj private, dhe nëse nuk jeni të sigurt, duhet të kontrolloni rregullisht adresën tuaj IP për të parë nëse jeni vërtet të mbrojtur me adresën IP private nga VPN tuaj ose jo.