5 hapa për të instaluar VPN në TV Amazon Amazon Fire për të transmetuar përmbajtje të kufizuar nga rajoni

Amazon Fire TV është një pajisje e vogël që mund t’i bashkëngjitni HDTV tuaj përmes portit HDMI, i cili ju siguron kanale të ndryshme transmetimi që mund t’i shijoni menjëherë. Ky produkt është në dispozicion ekskluzivisht në Amazon, dhe ai përdoret kryesisht për të bërë më të lehtë për klientët që të transmetojnë video nga Amazon Prime Video, megjithëse ka shumë kanale streaming në dispozicion me këtë produkt, të tilla si Netflix, Hulu, PlayStation Vue, dhe si. Ju gjithashtu mund të instaloni aplikacione me porosi në të ndërsa funksionon në Android OS me porosi. Sidoqoftë, ju mund të duhet ta shkulni paksa për ta bërë atë.


Ndërsa duket se kjo është pajisja për ta kthyer TV tuaj në argëtimin përfundimtar të transmetimit, duhet të jeni të vetëdijshëm që shumica e shërbimeve të transmetimit janë të disponueshme vetëm në SH.B.A. dhe ato janë të arritshme kryesisht për qytetarët amerikanë. Meqenëse shumica e këtyre kanaleve janë të mbrojtura nga rajoni, nuk mund të transmetoni pjesën më të madhe të kanaleve të disponueshme pa një VPN. Pra, në mënyrë që ju të bëni Amazon Fire TV të aftë për të transmetuar këto kanale në vendin tuaj, duhet të keni një VPN aktiv gjatë përdorimit të tij. Këtu janë 5 hapa për të instaluar VPN në Amazon Fire TV për të transmetuar përmbajtje të kufizuar nga rajoni:

1. Merrni duart tuaja së pari në pajisje

Pajisja e TV Fire është në dispozicion ekskluzivisht në Amazon, dhe nuk u dërgohet klientëve që jetojnë jashtë vendeve të mbështetura. Shumica e kohës, ajo do të dërgojë vetëm në adresat e SHBA. Pra, gjëja e parë që duhet të bëni është të blini vetë pajisjen nga Amazon. Meqenëse nuk mbështet dërgesën për shumicën e vendeve në botë, ju mund të përdorni adresën virtuale të SH.B.A.-së dhe shërbimin e dërgimit për të dërguar produktin në shtëpinë tuaj.

Themimi i produktit në vetvete është shumë i përballueshëm në krahasim me pajisjet e tjera të ngjashme si kutia Apple TV ose kutia e TV Android, dhe specifikimi i ofruar për pajisjen është gjithashtu shumë i mirë, duke ju lejuar të shijoni video të ndryshme me definicion të lartë, pa ndonjë vonesë ose problem

2. Regjistrohuni në një VPN Premium Me Mbështetjen e Instalimit të Ruterit

Gjëja tjetër që duhet të bëni është të abonoheni në një shërbim premium VPN që mbështet instalimin e aplikacionit të tyre VPN në ruter. Ai gjithashtu duhet të mbështesë instalimin për konfigurimin e Amazon Fire TV ose OpenVPN. Pa këtë mbështetje, ju nuk do të mund të përdorni VPN tuaj në pajisjen TV TV Fire që keni blerë.

Mos harroni të përdorni ndonjë shërbim falas të rrjetit privat virtual për këtë qëllim sepse shumica e shërbimeve falas kanë një bandë të kufizuar, të cilat mund t’i përdorni për të transmetuar disa video. Ju duhet të regjistroheni në një shërbim të vërtetë dhe me reputacion VPN në mënyrë që të mund të bëni transmetim të pakufizuar në TV Amazon Fire.

3. Instaloni aplikacionin OpenVPN Në TV Fire Amazon

Përveç instalimit të lidhjes VPN në ruterin tuaj dhe lidhni shkopin tuaj të TV Fire në rrjetin e ruterit, ekziston një mënyrë tjetër për të përdorur lidhjen VPN në TV Fire. Thjesht duhet të instaloni aplikacionin OpenVPN në të. Pajisja nuk ju lejon të instaloni aplikacione të palëve të treta si paracaktuar, kështu që ju duhet ta aktivizoni këtë veçori në menunë e Cilësimeve.

Pastaj, mund ta shkarkoni instaluesin e aplikacionit OpenVPN dhe ta instaloni atë në shkopin tuaj të TV Fire. Pasi të instalohet, thjesht mund të shkoni në faqen zyrtare të shërbimit VPN për të ngarkuar konfigurimin e OpenVPN.

4. Ngarkoni Modulin nga Ofruesi juaj i Shërbimit VPN te Aplikacioni OpenVPN

Aplikacioni OpenVPN që keni instaluar nuk do të funksionojë nëse nuk i jepni një skedar konfigurimi të pajtueshëm. Pra, në aplikacionin OpenVPN, duhet të konfiguroni lidhjen OpenVPN me konfigurimin VPN që merrni nga ofruesi juaj i shërbimit VPN. Ky skedar i konfigurimit mund të përdoret për të lidhur aplikacionin OpenVPN me serverët e siguruar nga rrjeti privat virtual ku jeni pajtuar.

Pasi të keni konfiguruar OpenVPN për t’u lidhur me ofruesin tuaj të shërbimit VPN, mund të provoni lidhjen private për të parë nëse funksionon në TV tuaj Amazon Fire.

5. Përdorni vetëm serverët e SHBA kur përdorni TV Fire

Kur konfigurohet si duhet, aplikacioni OpenVPN që sapo keni instaluar në pajisjen tuaj TV Fire do të punojë për t’u lidhur me serverë të ndryshëm privatë siç parashikohet nga shërbimi juaj virtual i lidhjes private. Sidoqoftë, në mënyrë që ju të jeni në gjendje të transmetoni kanale të ndryshme që janë në dispozicion në pajisjen Fire TV, duhet të përdorni vetëm serverët amerikanë për transmetim.

Mos harroni se për të transmetuar pjesën më të madhe të kanaleve që janë në dispozicion për TV Fire, të tilla si Amazon Prime Video, Netflix, Hulu, PlayStation Vue, dhe të tjerët, duhet të regjistroheni në ato shërbime streaming. Gjithashtu, mbani mend se shumë prej tyre pranojnë vetëm klientë amerikanë dhe ju duhet të paguani tarifën e abonimit mujor ose vjetor për të shijuar përmbajtjen e tyre. Kështu që, ju mund të duhet të përdorni adresën tuaj virtuale të SH.B.A.-së shumicën e kohës dhe të paguani për abonimet e transmetimit duke përdorur karta dhurate.