5 Gjërat që Mund të Bëni Pasi të zhbllokoni Uebfaqet dhe të Anashkaloni Kufizimet e Internetit

Ende ka shumë vende që zbatojnë ligje të rrepta të internetit për qytetarët e tyre duke aplikuar filtra që bllokojnë disa faqe në internet që të mos arrihen nga publiku. Shumë pak vende mund të marrin një masë ekstreme për të bllokuar çdo lloj uebsajti që nuk i shërben qëllimeve të qeverisë. Disa vende gjithashtu do ta bëjnë të vështirë për njerëzit që të zhbllokojnë faqet e internetit që janë bllokuar nga qeveria. Për shembull, përdorimi i VPN mund të jetë i paligjshëm në disa vende.


Pavarësisht se ku jetoni, nëse keni probleme, siç janë kufizimet në internet dhe monitorimi i aktivitetit në internet, është e mundur që ju të shkelni kufizime të tilla. Mos harroni se ndërsa ka disa vende që aplikojnë disa lloje të kufizimeve të internetit për qytetarët e tyre, ka shumë vende që nuk zbatojnë një lloj të tillë kufizimesh. Numri i vendeve që respektojnë lirinë e internetit është më i lartë se numri i vendeve që kanë kufizuar ligjet e internetit, të cilat nuk respektojnë privatësinë dhe sigurinë në internet të individit. Për shembull, SH.B.A., Kanada, Japonia, Mbretëria e Bashkuar dhe shumë vende të tjera të botës respektojnë intimitetin dhe sigurinë në internet të qytetarëve të tyre. Pra, nëse doni të provoni lirinë e internetit, VPN është mënyra më e mirë për të filluar. Këtu janë 5 gjëra që mund të bëni pasi të zhbllokoni faqet e internetit dhe të anashkaloni kufizimet e internetit:

1. Ju mund të Shfletoni Internetin si Asnjëherë më parë

Kur ju jeni nën ligjet kufizuese të internetit, ju kryesisht mund të kërkoni në faqet e internetit lokale që qeveria do t’ju lejojë të përdorni. Zgjedhja e faqeve në internet që mund të vizitoni është e kufizuar, dhe madje nuk mund të jeni në gjendje të vizitoni faqet e mediave sociale që janë të disponueshme për njerëzit në vendet e tjera. Sasia e informacionit që mund të merrni nga interneti është gjithashtu shumë e kufizuar pasi kontrollohet nga qeveria. Por, pasi të keni anashkaluar kufizime të tilla në internet, do të jeni në gjendje të shfletoni internetin siç nuk e keni bërë kurrë më parë. Ju mund të zgjeroni këndvështrimin tuaj rreth botës pasi ka shumë zgjedhje që mund të keni dhe shumë gjëra të reja që mund të mësoni.

2. Ju jeni të sigurt nga çdo lloj qeverie dhe mbikëqyrje ISP

Shumica e ligjeve për kufizimin e internetit janë bërë për të kontrolluar përdoruesit e internetit në kryerjen e aktiviteteve të tyre në internet, si dhe për të monitoruar sjelljet e tyre në internet. Nëse jeni nën një qeveri kufizuese, nuk do të jeni në gjendje të shpreheni në internet. Të gjitha faqet e internetit që vizitoni do të monitorohen nga qeveria dhe ISP-ja juaj. Të gjitha komentet që ju shkruani, si dhe bisedat tuaja, gjithmonë do të monitorohen. Kjo nuk do të ndodhë pasi të çliroheni nga kufizimet në internet. Pasi të jeni i lirë, do të jeni në gjendje të mbroheni nga çdo lloj qeverie dhe mbikëqyrje ISP gjatë gjithë kohës.

3. Ju mund të Shfletoni Rrjetin Anonim dhe Në mënyrë Private

Pa mbrojtjen e një VPN ose një rrjeti virtual privat, nuk mund të shfletoni internetin pa zbuluar identitetin tuaj. Kur shfletoni rrjetën, gjithmonë zbuloni identitetin tuaj të vërtetë duke treguar adresën tuaj IP të vërtetë në faqet e internetit që vizitoni. Nga adresa juaj e IP, shumë palë të treta do të jenë në gjendje të gjurmojnë identitetin tuaj të vërtetë, vendndodhjen tuaj të vërtetë, si dhe shumë informacione të tjera që keni. Kjo sigurisht nuk është e sigurt për ju, veçanërisht nëse ka shumë hakerë që përgjojnë qoshe duke u përpjekur të vjedhin të dhënat tuaja. Duke anashkaluar kufizimet e internetit, ju do të jeni në gjendje të shfletoni rrjetin në mënyrë anonime dhe private, pa zbuluar adresën tuaj IP të vërtetë, dhe për këtë arsye identitetin tuaj të vërtetë në internet.

4. Ju mund të vizitoni të gjitha faqet e internetit

Zhbllokimi i faqeve të internetit do të thotë që ju të mund të përdorni të gjitha faqet e internetit që janë në dispozicion në internet. Uebfaqet që zakonisht bllokohen ose censurohen nga qeveria do të jenë në dispozicion për ju plotësisht. Do të thotë që nuk do të ketë censurë ose diçka të tillë kur vizitoni ndonjë faqe në internet. Kjo ju jep lirinë totale dhe kontrollin e plotë në internet pasi ju vetëm do t’i lejoni vetes të vendosni se cilat faqe në internet që mund të vizitoni dhe cilat faqe në internet që nuk dëshironi të vizitoni. Duke qenë në gjendje të vizitoni të gjitha faqet e internetit, do të keni mundësi të mësoni shumë gjëra të tjera nga vendet e tjera dhe kulturat e tjera, dhe kështu, ju mund të zgjeroni horizontet tuaja me lehtësi.

5. Mund të anashkaloni çdo lloj kufizimesh gjeohapësinore

Për shembull, nëse doni të shikoni një film të caktuar që është në dispozicion vetëm në një vend tjetër, mund ta bëni atë duke anashkaluar kufizimet e internetit dhe zhbllokimin e faqeve të internetit. Do përmbajtje e mbrojtur nga rajoni do të bëhet e arritshme për ju, dhe ju mund të transmetoni ose të shkarkoni një film që dëshironi. Ju madje mund të regjistroheni në shërbimet që janë në dispozicion vetëm në vendet e tjera. Kjo mund t’ju japë përvojën e plotë në shijimin e internetit, duke bërë të mundur që ju të shijoni çdo përmbajtje që interneti ka për të ofruar.

Këto janë 5 gjërat që mund të bëni pasi të zhbllokoni faqet e internetit dhe të anashkaloni kufizimet e internetit. Në rast se po pyesni se si ta bëni atë, mund të filloni të regjistroheni në një shërbim premium VPN. VPN ose Virtual Private Network është një lloj shërbimi që ju lejon të anashkaloni kufizimet tuaja në internet dhe t’ju kthejë lirinë tuaj në internet. Ai gjithashtu do të ndihmojë në mbrojtjen e sigurisë dhe privatësisë tuaj gjatë aktiviteteve tuaja në internet.