5 Gjërat që e bëjnë Lidhjen tuaj VPN të rrezikueshme për Sulmet e Hacker

Qëllimi kryesor i një lidhjeje VPN është të siguroni privatësinë dhe sigurinë tuaj në internet, në mënyrë që të mund të siguroni plotësisht aktivitetin tuaj në internet pa u shqetësuar për ndonjë palë të tretë që mund të monitorojë sjelljet tuaja në internet. Lidhja private funksionon duke enkriptuar lidhjen tuaj të rregullt në internet, duke fshehur plotësisht adresën tuaj IP plotësisht nga çdo palë e tretë, përfshirë qeverinë, ISP-në tuaj, faqet e internetit që vizitoni dhe hakerat. Sidoqoftë, midis palëve të treta të mundshme që mund të duan të monitorojnë aktivitetin tuaj në internet, hakerët janë ata që duhet të tregohen të kujdesshëm.


Pse duhet të tregoheni të kujdesshëm ndaj hakerave? Kjo është për shkak se ndërsa qeveria juaj ose ISP mund të monitorojnë lidhjen tuaj të rregullt në internet, ata nuk do të detyrojnë rrugën e tyre për të vazhduar monitorimin e aktivitetit tuaj kur përdorni një lidhje private. Ata në atë moment nuk do të përpiqen t’ju ndjekin ndërsa jeni duke përdorur lidhjen tuaj private, dhe ata as nuk do të përpiqen ta bëjnë atë. Nga ana tjetër, disa hakerë janë mjaft të vazhdueshëm, dhe ata mund të përpiqen të depërtojnë në lidhjen tuaj të rrjetit edhe pse jeni duke përdorur një VPN. Kjo është arsyeja pse ju duhet të jeni më të kujdesshëm ndaj hakerave, pasi ata kanë aftësi dhe gatishmëri për të kryer veprimin e tyre kriminel në internet siç e gjykojnë të përshtatshme. Këtu janë 5 gjëra që e bëjnë lidhjen tuaj VPN të prekshme nga sulmet e hakerave:

1. Protokoll i dobët i sigurisë

Jo të gjithë protokollet e sigurisë kanë të njëjtin cilësi të kriptimit, dhe lajmi i keq është se, shumë shërbime VPN atje janë akoma duke përdorur një protokoll të dobët sigurie si sistemi i tyre parësor i mbrojtjes. Kjo mund të jetë e dëmshme për përdoruesit, pasi tashmë ka disa raste që vërtetojnë se përdorimi i një protokolli të dobët sigurie mund t’i vë në rrezik përdoruesit. Nëse VPN juaj është ende duke përdorur një protokoll të dobët sigurie, siç është PPTP, dhe nuk ka asnjë mënyrë që ju të kaloni në një protokoll tjetër të sigurisë, atëherë edhe pse lidhja juaj është e koduar me një rrjet privat, ajo do të jetë akoma e prekshme nga sulmet e hakerave. Sapo hakerat gjetën dobësinë në protokollin tuaj të sigurisë, ata do ta përdorin atë si pikën e tyre të hyrjes për të depërtuar më tej në rrjetin tuaj.

2. Problemet e serverit

Jo vetëm problemet e serverëve janë zhgënjyese, por gjithashtu mund të japin një cenueshmëri të madhe të sigurisë për sistemin tuaj. Kur lidheni me një server privat dhe serveri në fjalë ka një problem, atëherë lidhja juaj nuk mund të jetë aq private sa do të prisni. Problemet e serverit mund të shkojnë nga një shpejtësi e ngadaltë e lidhjes, ndërprerja e serverit, pamundësia për t’u lidhur me serverin, etj. Kjo automatikisht do të prishë lidhjen tuaj private ose të sigurt, duke e lënë lidhjen tuaj të rrjetit tuaj të prekshëm nga sulmet e hakerave.

3. Mosbesueshmëria e Shërbimit VPN

Ofruesi i shërbimit VPN që nuk e merr seriozisht sigurinë dhe privatësinë e përdoruesit, zakonisht do të injorojë çdo problem që përdoruesit po përjetojnë. Për më tepër, ky lloj shërbimi është zakonisht jo i besueshëm, dhe ata nuk mund t’u japin përdoruesve mbrojtjen e garantuar dhe intimitetin në internet që u duhen. Pothuajse të gjitha shërbimet falas VPN janë si kjo, veçanërisht me shërbimet që mund të përdorni për pajisjen tuaj celular. Kjo është arsyeja pse ju duhet të jeni të vetëdijshëm për rreziqet e sigurisë që janë imponuar nga këta ofrues të shërbimeve jo të besueshme VPN, pasi që mund të tërheqë vëmendjen e hakerave për të depërtuar në sistemin tuaj.

4. Mbrojtja e një shtresave të vetme

Shumë ofrues të shërbimeve VPN janë akoma duke përdorur një mbrojtje me një shtresë të vetme për të mbrojtur përdoruesit e tyre në internet. Kjo mbrojtje me një shtresë të vetme funksionon duke fshehur adresën e vërtetë të përdoruesit dhe duke shfaqur adresën IP të serverit privat për publikun. Sidoqoftë, nuk ka shtresa shtesë të mbrojtjes që sigurohen nga ofruesi i shërbimit VPN, gjë që e bën atë shumë të prekshëm nga sulmet e hakerave thjesht sepse pasi të hiqet shtresa e vetme e mbrojtjes, përdoruesit po ekspozojnë adresën e tyre të vërtetë për hakerat, dhe është shumë e lehtë për hakerat të depërtojnë më tej në sistem, pasi kjo mbrojtje e vetme e shtresave të jetë zhdukur. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme për ju të zgjidhni VPN që ofron shtresa të shumta mbrojtjeje, gjë që e bën të pamundur që hakerët të gjurmojnë adresën tuaj të vërtetë IP.

5. Sistemi Thelbësor i Kriptimit

Problemi me shërbimet falas VPN atje është se ata ofrojnë vetëm sistemin themelor të enkriptimit, i cili është lloji i kriptimit që hakerat lehtë mund të thyejnë. Disa shërbime të lira VPN janë duke përdorur të njëjtin sistem bazë të encryption si mbrojtja e tyre standarde e sigurisë për përdoruesit e tyre, të cilat mund t’i vënë përdoruesit e tyre në rrezik. Gjithmonë është më mirë të zgjidhni shërbimin VPN që siguron të paktën 256-bit encryption ose sistemin e klasifikimit të gradës ushtarake për të siguruar që rrjeti juaj të jetë i pakalueshëm. Hakerët nuk mund të depërtojnë në lidhjen private që ka sistemi i kodimit të gradës ushtarake në të.

Këto janë 5 gjërat që e bëjnë lidhjen tuaj VPN të prekshme nga sulmet e hakerave. Responsibilityshtë përgjegjësia juaj për të mbajtur lidhjen tuaj të internetit të sigurt, në mënyrë që të mbroni informacionin tuaj të rëndësishëm në internet. Për këtë qëllim, është më mirë që ju të kontrolloni dy herë shërbimin tuaj VPN dhe të siguroheni që ata po ju ofrojnë një sistem të mjaftueshëm mbrojtjeje që është i mbrojtur nga hakerat, në mënyrë që të mund të përdorni shërbimin e tyre me paqe mendore për një kohë të gjatë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map