5 Flamujt e Kuq që tregojnë VPN-në tuaj është e keqe

Përdorimi i një rrjeti virtual privat në këtë ditë dhe moshë është diçka e zakonshme për të bërë. Miliona e miliona njerëz janë duke mbrojtur lidhjen e tyre në internet me një lidhje private nëse ata janë duke përdorur pajisjet e tyre desktop ose celular. Kjo për shkak se ka përfitimet e lidhjes VPN që shumë njerëz duan të shijojnë, të tilla si të qenët në gjendje të anashkalojnë kufizimet e qeverisë, të fshehin adresën e tyre IP, të përdorin përmbajtjen e mbrojtur nga rajoni, të përmirësojnë privatësinë e tyre në internet dhe shumë përfitime të tjera.


Sidoqoftë, pasi që ka qindra shërbime VPN që janë në dispozicion për të zgjedhur, është e natyrshme që jo të gjitha shërbimet VPN ofrojnë një nivel të lartë të cilësisë për lidhjen e tyre private. Disa shërbime nuk janë thjesht të mira për t’u përdorur ose jo mjaft të besueshme që ju të përdoren në baza ditore. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse keni paguar për shërbimin për një abonim mujor ose vjetor, në të cilin prisni që shërbimi të jetë i shkëlqyeshëm. Kur bëhet fjalë për një shërbim të keq VPN, ka disa mënyra për ta identifikuar atë. Këtu janë 5 flamuj të kuq që tregojnë se VPN juaj është e keqe:

1. Pikat e lidhjes shpesh ndodhin në kohë të papritur

Kur lidheni me një shërbim VPN, në të vërtetë po lidheni me serverat privatë që ata ofrojnë, të cilët janë shpërndarë në lokacione të ndryshme nëpër botë. Ju mund të zgjidhni serverët privatë që ndodhen në SH.B.A., Evropë, Azi dhe vende të tjera në botë. Për shkak se ju jeni duke përdorur shërbimin së bashku me përdoruesit e tjerë dhe çdo server është përdorur nga një numër i përdoruesve, është e mundur që ju të përjetoni rënie të lidhjes herë pas here. Shumica e kohës, lidhja bie një ose dy herë në muaj nëse shërbimi është mjaft i qëndrueshëm. Sidoqoftë, një shërbim i keq VPN mund t’ju japë pika të shumta lidhjesh që mund të ndodhin brenda një muaji, apo edhe një ditë. Kjo është një shenjë e një shërbimi të keq që nuk duhet ta përdorni për një kohë të gjatë.

2. Shpejtësia është shumë e ngadaltë dhe nganjëherë bëhet e padurueshme për t’u përdorur

Për shkak të burimeve të kufizuara që përdoren nga përdoruesit e shërbimit VPN, është gjithashtu e zakonshme që ju të përjetoni një ulje të shpejtësisë në lidhjen tuaj private. Sidoqoftë, nëse ndodh shumë shpesh, dhe bëhet e padurueshme që ta përdorni, atëherë do të thotë që nuk po përdorni një VPN të mirë dhe të besueshme që ofron shpejtësinë më të shpejtë që mund të keni. Nëse nuk mund të mbështeteni në shpejtësinë e shërbimit të lidhjes private, atëherë do të thotë që nuk po merrni vlerën e plotë të investimit që keni bërë me shërbimin. Theshtë koha që ju të kaloni në një ofrues tjetër të shërbimit VPN.

3. Vazhdoni të merrni emailet e Spam dhe përpjekjet për t’i ndalur pasi përdorni shërbimin

Ka disa ofrues të shërbimeve VPN që janë duke bërë disa biznese të këqija pas shpinës së përdoruesit të tyre. Kjo përfshin regjistrimin e veprimtarisë së përdoruesve të tyre dhe mbledhjen e të dhënave të tyre private gjatë përdorimit të lidhjes private. Pastaj, ofruesi i shërbimit me hije VPN do t’i shesë të dhënat tuaja private palëve të treta të ndryshme ku ata mund t’i përdorin të dhënat për qëllime të ndryshme të këqija. Si rezultat, ju provoni shumë përpjekje për hakmarrje në llogaritë tuaja në internet dhe merrni mesazhe të ndryshme spam në kutinë tuaj postare. Ky është në të vërtetë një rast i zakonshëm që ndodh me shumicën e shërbimeve falas VPN atje, kështu që ju duhet të jeni të vetëdijshëm për të. Pasi të keni marrë këtë simptomë të kërcënimeve të sigurisë, duhet të ndaloni menjëherë përdorimin e shërbimit të lidhjes private.

4. Ju nuk mund ta përdorni për të zhbllokuar Uebfaqe të caktuara

VPN supozohet të jetë në gjendje të zhbllokojë faqet e internetit që janë duke u kufizuar nga qeveria ose ndonjë sistem bllokimi rajoni. Në fakt, shumica e shërbimeve me reputacion VPN nuk kanë asnjë problem qasjen në faqet e internetit të bllokuara nga rajoni dhe lejimin e përdoruesve të tyre të anashkalojnë faqet e internetit të tilla pa asnjë problem. Sidoqoftë, ka akoma shumë shërbime VPN që nuk mund të zbatojnë premtimet e tyre dhe ata e bëjnë të vështirë për përdoruesit e tyre të zhbllokojnë disa faqe në internet për arsye të ndryshme. Shumica e kohës, adresat e tyre private IP po ndalohen nga shërbimet në internet të kufizuara me Gjeo, gjë që e bën të pamundur që përdoruesit të shijojnë uebfaqe të caktuara duke përdorur lidhjen e tyre private. Kur e përjetoni këtë problem, është koha e duhur që ju të mendoni të kaloni në një ofrues tjetër shërbimi.

5. Isshtë në mungesë të intimitetit dhe veçorive të sigurisë

Lidhja virtuale private gjithashtu supozohet të jetë në gjendje t’u japë përdoruesve sigurinë dhe mbrojtjen e intimitetit kur ata po shfletojnë internetin. Kështu, supozohet të ketë karakteristika të ndryshme të sigurisë dhe intimitetit në të cilat përdoruesit mund të mbështeten për ta bërë aktivitetin e tyre në internet anonim dhe të lirë nga çdo sistem monitorimi. Sidoqoftë, disa shërbime VPN në të vërtetë nuk kujdesen për privatësinë dhe sigurinë e përdoruesve të tyre dhe kujdesen vetëm për të anashkaluar faqet e internetit të bllokuara, gjë që rezulton në përdorimin e përdoruesve një mbrojtje të dobët të intimitetit dhe sigurisë në internet. Nëse ofruesi juaj VPN nuk ka karakteristikat e duhura të intimitetit dhe sigurisë, duhet të ndaloni përdorimin e një shërbimi të tillë dhe të shkoni për një më të mirë.

Këto janë flamujt e kuq që tregojnë se VPN juaj është një e keqe. Sa më shumë të mbështeteni në një shërbim të keq VPN, aq më të irrituar do të jeni në planin afatgjatë. Kjo është arsyeja pse sugjerohet që ju të hedhni një shërbim kaq të keq të VPN dhe të merrni një shërbim më të mirë që mund të përdorni për të rritur privatësinë dhe sigurinë tuaj në internet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map