5 Dosjet e zakonshme të privatësisë dhe sigurisë në bizneset e vogla

Kur vendosni të hapni një biznes të vogël, qoftë në zonën tuaj lokale apo në internet, duhet të merreni me përgjegjësi të ndryshme të cilat sigurojnë që biznesi juaj të funksionojë pa probleme. Ka shumë rreziqe me të cilat duhet të merreni gjatë kohës së drejtimit të biznesit tuaj të vogël. Nëse drejtoni zyrën tuaj të vogël në zonën tuaj lokale, rreziqet mund të përfshijnë vjedhje, plaçkitje, ndërhyrës, etj. Por, kur drejtoni biznesin tuaj të vogël në internet, rreziqet janë edhe më të mëdha, pasi ato mund të vijnë nga kudo. Për shembull, sulmet e hakerave mund të vijnë nga një vend milje dhe milje larg nga vendndodhja e biznesit tuaj, të cilat mund të japin rreziqe të intimitetit dhe sigurisë për biznesin tuaj.


Shumë hakerë janë duke përdorur zbrazësitë ose dobësitë e sistemit tuaj për të vjedhur të dhënat tuaja private dhe të rëndësishme. Nëse nuk dini për këto zbrazëtira, nuk mund ta mbroni sistemin tuaj të biznesit nga sulmet e tyre. Këtu janë 5 boshllëqet e zakonshme të privatësisë dhe sigurisë në bizneset e vogla për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm për:

1. Rrjeti i pasigurt ose jo i koduar

Gjëja e parë që duhet të hidhni një sy është rrjeti që përdorni për biznesin tuaj të vogël. Nëse është i pasigurt ose jo i koduar, atëherë jeni në telashe. Një biznes i vogël që ende përdor një rrjet jo të koduar po kërkon probleme sepse thjesht nuk është e sigurt për ju që të përdorni këtë lloj rrjeti. Dokush mund të monitorojë me lehtësi se çfarë po bëni me rrjetin tuaj, dhe të gjitha transmetimet e të dhënave nuk janë aspak të sigurta. Nëse mendoni se po i ruani të dhënat tuaja të rëndësishme në një vend të sigurt, atëherë gaboni. Për sa kohë që rrjeti juaj nuk është i koduar, hakerat mund të depërtojnë lehtësisht në rrjetin tuaj dhe të vjedhin të dhënat tuaja të rëndësishme, si dhe të vendosin malware të ndryshëm në sistemin tuaj.

2. Procedura e keqe e sigurisë dhe procedurës së intimitetit për punonjësit

Nëse dëshironi të siguroni që biznesi juaj do të sigurojë sistemin më të mirë të mbrojtjes për klientët tuaj, ju duhet të mësoni punonjësit tuaj për procedurën standarde të sigurisë dhe privatësisë për biznesin tuaj. Një standard i keq i sigurisë dhe privatësisë mund t’ju çojë në rrjedhjen e informacionit të rëndësishëm për palët e treta. Për shembull, nëse lejoni që punonjësit tuaj të hyjnë në rrjetin tuaj të biznesit duke përdorur një lidhje të pasigurt, atëherë hakerat mund të mbështesin lidhjen e punonjësit tuaj për të fituar qasje në sistemin tuaj të biznesit, gjë që do të jetë e keqe për ju.

3. Rrjeti i Posaçëm i Qasjes në distancë jo i siguruar

Mënyra se si stafi juaj lidhet me sistemin tuaj të biznesit dhe kryejnë aktivitetet e tyre të biznesit nga distanca, gjithashtu mund të bëhet një zbrazëtirë e mundshme që hakerat të depërtojnë. Lejimi i punonjësve tuaj për të hyrë në kompjuterët e zyrës nga vende të tjera, të tilla si nga shtëpia e tyre ose nga një vend tjetër, do të thotë që ju duhet të siguroheni që ata po kontrollojnë kompjuterat e zyrës në një mënyrë krejtësisht private. Ju duhet të siguroheni që ata nuk po monitorohen nga askush, dhe për më tepër, ata duhet të lidhen me kompjuterat tuaj të zyrës duke përdorur një sistem të sigurt të lidhjes private. Përdorimi i VPN është mënyra e vetme e sigurt për të lejuar punonjësit tuaj të lidhen me kompjuterat tuaj të zyrës pa u monitoruar ose ndjekur nga ndonjë palë e tretë.

4. Aplikime në cloud me protokol të sigurisë së dobët dhe të privatësisë

Aplikimet në re që ju zgjidhni të përdorni do të ndikojnë gjithashtu në sigurinë dhe privatësinë e përgjithshme të biznesit tuaj. Nëse jeni duke përdorur aplikacione të bazuara në re që kanë protokolle të dobëta të sigurisë dhe intimitetit, kjo do të thotë që ju po jepni mundësinë që hakerat të depërtojnë në këto aplikacione dhe të vjedhin të dhënat e biznesit tuaj privat. Ju nuk mund të lejoni që kjo të ndodhë. Për shembull, nëse ruajtja në re që ju zgjidhni ka një protokoll të dobët sigurie dhe privatësie, është vetëm çështje kohe para se hakerat të mund të vidhnin të dhënat nga ruajtja e cloud tuaj për përfitimet e tyre.

5. Sistemi i vjetër operativ që nuk mbështetet më

Jini të vetëdijshëm që përdorimi i një sistemi të vjetër operativ si shtytësi juaj i përditshëm për biznesin tuaj do ta rrezikojë të gjithë biznesin tuaj. Nëse për hir të shkurtimit të buxhetit tuaj, ju po instaloni një sistem të vjetër operativ për kompjuterët tuaj të biznesit, atëherë është njësoj si t’i kërkoni vjedhësit të vjedh shtëpinë tuaj pa asnjë përpjekje. Sidoqoftë, ka ende shumë biznese që përdorin sistemin operativ të pambështetur që nuk është rregulluar ose azhurnuar për më shumë se 5 vjet. A jeni i gatshëm të rrezikoni sigurinë dhe privatësinë e biznesit tuaj për të zvogëluar buxhetin tuaj? Shtë një vendim i mençur për ju që të azhurnoni sistemin tuaj të funksionimit në versionin e fundit dhe vazhdoni ta azhurnoni atë me copëzën e fundit.

Këto janë 5 boshllëqet e zakonshme të intimitetit dhe sigurisë që mund të rrezikojnë biznesin tuaj të vogël. Mënyra e vetme për të parandaluar hakerat të sulmojnë sistemin tuaj është të siguroni që këto zbrazësi të mos ekzistojnë më në sistemin tuaj të biznesit të vogël. Politika më e mirë është vendosja e sigurisë dhe intimitetit të biznesit tuaj dhe klientëve tuaj si përparësia juaj e parë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map