5 Disavantazhet e Operës VPN Dhe Pse Duhet të përdorni VPN të Përkushtuar në vend

Opera është një nga shfletuesit kryesorë që njerëzit janë duke përdorur si për desktopin ashtu edhe për pajisjet e tyre mobile. Gjëja e rëndësishme për këtë shfletues është që ai ka një shërbim të ngulitur VPN që përdoruesit mund ta përdorin falas pa asnjë kufi. Nuk ka kufizime të gjerësisë së bandës gjatë përdorimit të këtij shërbimi VPN, i cili quhet Opera VPN, dhe përdoruesit mund të encryptojnë me lehtësi trafikun e tyre që po kalon përmes këtij shfletuesi vetëm duke aktivizuar funksionin VPN.


Kur instaloni Opera për herë të parë, kjo veçori fiket si parazgjedhje. Vetëm pasi ta keni aktivizuar nga Cilësimet e Intimitetit të shfletuesit, do të jeni në gjendje të filloni të përdorni shërbimin VPN. Shenja që lidhja private është aktive në Opera është se ju do të shihni kutinë e vogël blu me fjalë VPN të shkruar në shiritin e adresës. Sidoqoftë, aq sa mund të tingëllojë, shërbimi VPN i këtij shfletuesi ka disavantazhe të ndryshme, dhe kur e krahasoni atë me shërbimet e dedikuara të lidhjes private, do të gjeni se është inferior për sa i përket cilësisë së shërbimit. Këtu janë 5 disavantazhet e Opera VPN dhe pse duhet të përdorni një VPN të dedikuar në vend:

1. Availableshtë në dispozicion vetëm brenda Shfletuesit

Ndërsa ky shfletues ofron një shërbim të rrjetit privat falas për përdoruesit, ai nuk mund të përdoret ashtu si çdo shërbim tjetër i dedikuar i lidhjes private. Dallimi kryesor është se ai është i disponueshëm vetëm brenda shfletuesit, dhe nëse doni të shijoni lidhjen private, duhet të përdorni Opera për ta bërë atë. Për më tepër, është në dispozicion vetëm në versionin desktop të Opera, dhe nuk mund ta përdorni atë në aplikacionin Opera Mobile. Por, mund të shkarkoni programin Opera VPN nga dyqani i aplikacioneve për të shijuar të njëjtin shërbim privat siç është në dispozicion në shfletuesin e desktopit Opera.

2. Shpesh ka shpejtësi të paqëndrueshme për lidhjen private

Ndërsa nuk e kufizon përdorimin e gjerësisë së bandës për lidhje private si çdo shërbim tjetër falas VPN, shpejtësia është kryesisht problemi. Ndërsa gjerësia e brezit është e pakufizuar, shpejtësia e internetit e prodhuar nga lidhja private nuk është aq e shpejtë sa çdo rrjet tjetër privat i dedikuar. Shpejtësia është e mirë për shfletimin e dritës, por për transferimin e të dhënave me detyrë të rëndë, ju më mirë të mos mbështeteni në këtë lidhje private. Kjo ndoshta për shkak se ka miliona përdorues që përdorin serverat privatë në të njëjtën kohë, dhe burimet e serverit janë të kufizuara për shkak se është një shërbim falas.

3. Nuk i ofron serverët e tyre bazuar në vendndodhjet e vendit

Ndërsa më parë, Opera VPN u ofrua si një shërbim falas VPN për përdoruesit me anë të të cilit përdoruesit mund të zgjedhin nga lokacione të ndryshme të serverëve bazuar në secilin vend, shërbimi tani është shndërruar në një shërbim shumë të kufizuar të lidhjeve private. Kjo për shkak se vendndodhjet e serverëve nuk janë të disponueshme bazuar në vend, por bazuar në kontinent. Përdoruesit mund të zgjedhin midis serverëve në Azi, Evropë dhe Amerikë për lidhjen e tyre private. Do të thotë që nuk është mirë të anashkaloni përmbajtjen e bllokuar të rajonit në internet.

4. Nuk është mirë për film ose video streaming

Nëse po përdorni shfletuesin e desktopit Opera dhe aktivizoni këtë VPN falas, nuk duhet të prisni shumë nëse provoni të transmetoni ndonjë film ose video nga faqet e internetit të preferuara. Kjo për shkak se shpejtësia nuk është thjesht shumë e mirë për transmetim. Izedshtë optimizuar vetëm për aktivitetin e shfletimit të dritës, dhe padyshim që nuk mund ta përdorni për të transmetuar Netflix ose ndonjë shërbim tjetër të transmetimit në internet që është i bllokuar në vendin tuaj. Gjithmonë është më mirë të përdorni një VPN të dedikuar nëse dëshironi ta bëni atë.

5. Shkarkimet e skedarëve shpesh ndërpriten gjatë përdorimit të lidhjes private

Përsëri, pasi që ky shërbim i lidhjes private nuk është i optimizuar për transmetimin e të dhënave me detyrë të rëndë, është gjithmonë më mirë që ju të përmbaheni nga përdorimi i lidhjes private për të shkarkuar skedarë në internet, veçanërisht skedarët e mëdhenj. Kjo për shkak se progresi i shkarkimit ndërpritet shpesh gjatë përdorimit të lidhjes private, ndërsa nëse fikni veçorinë VPN, do të shkarkoni çdo skedar thjesht të mirë. Kjo gabim është njohur nga përdoruesit, por duket se nuk është zgjidhur nga zhvilluesit. Për më tepër, shpejtësia e shkarkimit është shumë e ngadaltë, gjë që e bën më të mirë që ju të përdorni në vend të kësaj shërbimin e dedikuar VPN.

Këto janë disavantazhet e Opera VPN dhe pse duhet të përdorni një VPN të përkushtuar në vend. Duke përdorur një shërbim të dedikuar për lidhje private, do të jeni në gjendje të merrni të gjitha përfitimet që një shërbim VPN mund të ju ofrojë, përfshirë shpejtësinë e shkarkimit dhe ngarkimit të shpejtë, anashkaloni përmbajtjen e bllokuar nga rajoni, transmetimi i videove ose filmave, mbrojtje e shtuar e privatësisë, përmirësim i sigurisë , anonimati, dhe shumë më tepër.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map